Kysymys

Lumia 1020 yhteyden katoaminen ja akun kesto?

  • 18 lokakuu 2013
  • 4 kommenttia
  • 2807 katselukerrat

Hei

Ostin uuden lumian kuun alussa saunalahdelta ja olenkin ollut puhelimeen pääosin tyytyväinen. Muutama asia on kuitenkin jäänyt häiritsemään.

1. Silloin tällöin puhelimesta katoaa yhteys kokonaan ja puhelin ei ilmoita tästä mitenkään vaan huomaan sen vasta kun laitan näytön päälle ja puhelin pyytääkin pin-koodia näytön lukituskoodin sijaan. Mikään aikaisempi puhelin ei ole tehnyt tätä ja saunalahden liittymä on ollut käytössä jo vuosia, tosin uusi liittymä ja sim-kortti tuli hankittua tämän puhelimen oston yhteydessä. Onko tällaista tullut vastaan?

2. Akku on toiminut ok paitsi esimerkiksi viime yönä katosi noin 70%. En ole asentanut uusia sovelluksia pariin päivään enkä tehnyt mitään erikoista ja olettaisin, että akun ei pitäisi yllättäen tyhjentyä noin paljon. Vinkkejä?

Puhelimeen asennettuja sovelluksia yms.:

- Facebook

- Kaksi hotmail ja yksi gmail sähköposti, joista vain yksi päivittyy automaattisesti ja sekin vain kerran päivässä

- Scoopshot

- Whatsapp

- Skype

- Speedtest

- Nokian valmiina olleet sovellukset

Whatsapp taisi olla ainut minkä olen sallinut jatkaa taustatehtäviä mutta sekin ollu alusta asti niin.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
On selvä vika vie takuuhuoltoon
Käyttäjätaso 5
Kuten esa3esa sanoi, voi kyseessä olla tehdasvika.

Kyseessä voi myös olla viallinen SIM-kortti tai se voi olla huonosti paikallaan. Tuo PIN-koodin kyseleminen viittaa siihen, että puhelin menettää yhteyden SIM-korttiin ja se pitää uudestaan aktivoida käyttöön. SIM-korttia voisi olla hyvä kokeilla toisessa puhelimessa, jos vain mahdollista.

Tuohon akkuvikaan liittyen ongelma voi olla melkein missä vaan. Itse epäilisin ohjelmistosolmua, joka jää junnaamaan itsestään ja aiheuttaa akun kulumisen. Näistä pääsee helpoiten eroon käynnistämällä laitteen uudestaan ja tarkkailemalla auki olevia ohjelmia, jotka voisivat jäädä resursseja käyttämään. Akussa vikaa ei todennäköisesti ole, jos se muuten kuluu normaalisti.
Pitääkin kai yrittää käynnistellä uudestaan ja laittaa sim-kortti kerran uusiksi. Toista puhelinta kun ei ole mihin menee micro sim.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Adapterilla tai sillä mini-kokoisella kehyksellä, josta varmaan micro-simin irroitit, se sopii muihinkin puhelimiin.

Osallistu keskusteluun