Vastattu

Lumia 625 verkon ongelmat

  • 10 tammikuu 2015
  • 12 kommenttia
  • 5967 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 8 kommenttia
Moro

Minulla on vajaa vuoden vanha Lumia 625. Pitkään kaikki toimi moitteettomasti. Liikun lähinnä alueilla, missä on hyvä kenttä, käytännössä 4G alueella pääsääntöisesti. Puhelimessa siis on 4G liittymä. Nyt vajaa viikon ajan on ollut ongelmia.

Verkko on todella heikko, 4G 1 tai korkeinitaan 2 palkkia ja usein heittää huonommalle verkolla (H, yleensä 1 palkki, tai E yleensä 1-3 palkkia). Netin käyttö on muuttunut todella onnettomaksi, ennen sujui hienosti. Toisinaan ei löydä verkkoa ollenkaan, eli jokusen kerran en ole edes pystynyt puhelimella edes soittamaan.

Onko jotain vinkkejä, mitä voisi kokeilla ennen puhelimen takuuhuoltoon vientiä?

WLAN toimii. Asetuksien muuttaminen 3G:ksi ei vaikuta tilanteeseen. Tosin outoa on minusta se, että vaikka laitan matkapuhelinverkon asetukset --> SIM asetukset --> Nopein yhteys --> 3G niin silti menee 4G verkkoon.

Oikein muuta en asian eteen ole osannut tehdä kuin uudelleenkäynnistellä kännykkää.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jyrki360 28 huhtikuu 2015, 17:10

Lumialta on tullu jo muutaman vuoden lähinnä vain passaa.
Ota kaikki omat tiedot talteen ja laita takuu korjaukseen.
Siellä on niin pieni osa väsyny että laittavat uuden sisustan
Et tällee
Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Hei,

Suosittelisin sim-kortin vaihtoa. Laitan tietoihisi, että saat sen veloituksetta vian rajauksen vuoksi. Varmaan kuljet jossain Elisan myymälän ohi?
Pääsen kyllä myymälässä käymään mutta varsinaista ohikulkua ei nyt ole tiedossa 😉 Eli jos postissa saa niin aina parempi.
Sain viimein käytyä Shopitissa. Uudesta sim-kortista ei ollut hyötyä. Menin uudestaan. Käskivät palauttaa tehdasasetukset. Ei auttanut. Vein huoltoon. Eli asia on nyt hoidossa tällä tavalla.
Samantapainen ongelma mulla kuin keskustelun avaajalla. Ostin vajaa viikko sitten DNA- kaupasta ysiysillä tuon puhelimen. Myyjää vaihtoi entisen Lumia 520sen SIM-kortin uuteen Lumiaani. Tietojen siirto häneltä ei onnistunut koska yritti tarjota väärää

tunnuslukua. Kotona sain OmaElisan kautta oikein koodin. Tässä tapauksessa se olikin 1234. Siis ei käynyt minun aikaisemmin vaihtamani koodi eikä 0000, joka lienee uuden sim-kortin koodi.

Parin moderaattorin yksityisviestien  avulla sain lopulta Huawein reitittimen kautta Wlan yhteyden nettiin toimimaan. Matkapuhelinverkon kautta ei nettiyhteys toimi. Matkapuhelinverkon asetuksia olen katsellut olisko jotakin korjattavaa. Ei ole onnistunut.

Nykyiset asetukset ovat

Matkapuhelinverkko

- Käytössä oleva verkko: Saunalahti

- Datayhteys : Käytössä

- Verkkovierailut estetty

- SIM-kortin nimi : Saunalahti

- Nopein yhteys : 4G

- Verkon valinta: Automaattinen

- SIM-sovellukset: SIM-sovellukset: Saunalahti Palvelut, Numeropalvelut, Sää

Yhteysosoite

- Saunalahti 4G

Missä vika? Mulla jotenkin on sellainen kutina että nettiyhteys muutaman kerran saattoi toimia ilman Wlania kun kävin tuossa lähistöllä kävelylenkillä. Luulin niin mutta saattoi ottaa yhteyden kotona olevan reitittimen kautta?

Tähän loppuun vielä pari "tyhmää kysymystä".

1. Voisinko siirtää sen uudessa puhelimessani olevan SIM-kortin takaisin entiseen puhelimeen tarvittaessa kun olen reissussa? Siis toimiiko netti enää vanhassa? Kotona sama SIM takaisin uuteen puhelimeen, kun siinä on isompi näyttö?

2. Miten tehdasasetusten palauttaminen vaikuttaa?  Joudunko palauttamisen jälkeen taas asentamaan sovelluksia uudestaan tai jotakin muuta "mukavaa"?
Pikavastaus itselleni. Nettiyhteys "ilmestyi" taas kun kun vaihdoin yhteysosoitetta: aktiiviseksi 3G. Mega Reilu 3G liittymä mulla. Siitäköhän johtui etten päässyt nettiin ilman Huawein 3G/4G reititintä? Lisäsin kyllä yhteyden nimen nimen ja yhteysosoitteen nimen mutta eivätpä näy enää siellä. Olivat kai tarpeettomia?
Jatkan oman ongelmani pähkäilyä... Tässä kopypastella samaa tekstiä mitä huoltofirmaan juuri laitoin.

Sain puhelimeni huollosta tällä viikolla. Ongelmana oli se, että verkko ei oikein löydy, eikä puhelin huollon jälkeenkään kunnolla toimi.

Tuntuu, että 4G verkko hitusen paremmin ajoittain löytyy ja netin käyttö sujuu tällöin ok. Mutta kun soitan jonnekin, heittää joka kerta E-verkolle ja edelleen myös niin, että välillä ei löydä mitään verkkoa ja soittaminen ei onnistu. Saattaa olla pitkäänkin 'ei signaalia' -tilassa? Olen myös kiinnittänyt huomiota, että puhelin ei käytännössä koskaan mene 3g/H verkolle, vaan hyppää suoraan E:hen joka kerta 4Gstä (vaikka esim. vaimon lumia on koko ajan hyvin 3G:llä). Jos säädän asetuksista 3g:n nopeimmaksi yhteydeksi, menee aina E:lle. Mietin vaan, josko nämä tiedot auttaisivat vian etsinnässä.

Olisiko täällä jollain jotain aatoksia ton asian suhteen, eihän mitkään väärin olevat asetukset esim. voi tuollaista aiheuttaa tms?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Onko vaimon lumiassa saman operaattorin liittymä?
On, Saunalahti molemmissa. Mulla 4G, sillä 3G.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Siinä tapauksessa veikkaisin kyllä vikaa puhelimessa. Toinen mahdollinen aiheuttaja voisi olla joku suojakuori/kotelo.
Huoltoon läks. Tsekeissä kuulemma päähuolto. Siellä arpovat antavatko uuden, yrittävätkö korjata vai mitä tekevät.
Lumialta on tullu jo muutaman vuoden lähinnä vain passaa.
Ota kaikki omat tiedot talteen ja laita takuu korjaukseen.
Siellä on niin pieni osa väsyny että laittavat uuden sisustan
Et tällee
Tää homma ratkes jo tovi sitten iloisesti.

Eli kävi huollossa, tuli takas, vika ei ollut hävinnyt, meni takas huoltoon. Vaihtoivat sisukset ja nyt toimii moitteetta, Takuuna siis meni.

Osallistu keskusteluun