Vastattu

lumia 830 paikannusongelma

  • 1 kesäkuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 355 katselukerrat

Hei.
Osaisiko joku kertoa, miksi viime yönä puhelin heitti sijaintinsa Maliin? Puhelin siis kotona Suomessa, mutta paikantaa itsensä Maliin. Samana yönä puhelimen kello siirtyi Reykjavikin aikaan. Olen käynnistänyt puhelimen uudelleen, käyttänyt akun irti, käyttänyt paikallistamisen pois päältä ja takaisin. Puhelin ajattelee edelleen olevansa Malissa. Hiki tulee jo näyttöä vilkaistessa, kun aloitussivulla näkyvät säätiedotkin ovat sikäläiset 😃
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 1 kesäkuu 2016, 19:47

Kokeilepa vielä soft resettiä, eli kun puhelin on päällä paina volume down ja virtapainiketta yhtä aikaa noin 15 sekuntia kunnes puhelin värähtää ja käynnistyy uudelleen.

Pysyykö tuo kello oikeassa ajassa, jos asetat sen takaisin oikealle aikavyöhykkeelle?
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ota puhelimesta täysi varmuuskopio ja palauta se sen jälkeen tehdasasetuksille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kokeilepa vielä soft resettiä, eli kun puhelin on päällä paina volume down ja virtapainiketta yhtä aikaa noin 15 sekuntia kunnes puhelin värähtää ja käynnistyy uudelleen.

Pysyykö tuo kello oikeassa ajassa, jos asetat sen takaisin oikealle aikavyöhykkeelle?
Soft reset ei auttanut.

Aika pysyy, jos asetan sen manuaalisesti. Automaattinen heittää takaisin Reykkavikin aikaan.
Eiku! Se soft reset auttoi sittenkin! Pienellä viiveellä, mutta auttoi! Kiitos Dj_God!!!
Ja tänä aamuna olemme taas laskeutuneet Maliin kellot Reykjavikin ajassa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sitten ei muuta, kuin järeämmät keinot käyttöön. On siis hard resetin vuoro.

Palauttaessasi puhelimesi tehdasasetuksille, tulee samalla puhelimestasi katoamaan kaikki siihen itse muokkaamistasi asetuksista, omista kuvistasi, yhteystiedoistasi yms. Toisin sanoen puhelin palautetaan siihen kuntoon, kuin se oli tehtaalta lähtiessä. Kaikki itsesi lisäämät, muokkaamat, siirtämäsi ja asettamasi sovelluksetkin poistuvat. Tämän takia on erityisen tarkeää ottaa varmuuskopio koko puhelimesta ennen tehdasasetusten palauttamista. Tuosta varmuuskopiosta voit sitten myöhemmin palauttaa kaikki nuo henkilökohtaiset tiedot ja muut asetukset.
1) Nykyään puhelimen oma varmuuskopio tallentaa asennetut ohjelmat ja niiden asetukset (lähes täysin) ja palautuksessa, minkä voi tehdä vain tehdasasetusten palautuksen yhteydessä, ne palautuvat kaupasta takaisin puhelimeen ja tarvii syöttää enää mahdolliset salasanat ohjelmille. Aloitusnäyttö palaa entiselleen muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
2) Musiikkia, videoita, valokuvia ja omia työtiedostoja ei varmuuskopioida, vaan sinun on itse kopioitava ne USBn avulla tietokoneelle.
3) Sähköposti ja siihen kuuluvat yhteystiedot ja kalenteri ovat tallessa MSn serverillä, jos olet alkujaan hyväksynyt tämän yhteyden. Nehän voit tarkistaa MSn serveriltä. Palautuksen jälkeen ne päivitetään automaattisesti takaisin puhelimeen

Jos tehdasasetusten palautus ei auttanut, niin käypä vilkaisemassa
- Microsoft-tilin maa- ja aikavyöhykeasetukset ja
- MS-kalenterin aikavyöhyke, joka voi olla asetettu muuksi kuin MS-tilin asetukset.
Aikojen saatossa on tullut vastaan poikkeavuuksia näissä.

Osallistu keskusteluun