LUMIAn sovelluspäivitykset

  • 1 helmikuu 2017
  • 10 kommenttia
  • 781 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 860 kommenttia
Yritin tänään aikani kuluksi päivittää joitakin puhelimeni sovelluksia sovelluskaupasta. WLAN oli käytössä.

Kaikki sovellukset, joita yritin päivittää, päättyivät latausyrityksen virhekoodiin c101b000 ilmoittaen latauksessa olevan ongelmia ja suositteli yrittämään hetken kuluttua uudelleen. Yritin ja aina sama tulos, mitään haluamiani sovelluksia ei saanut päivitettyä.

Kävin Googlessa huomaten, että tämä on ainakin jostain viime syksystä ollut ongelmana muillakin - ja heitä näytti olevan paljon! Mitään selvitystä toimittajan puolelta en löytänyt annetun, käyttäjillä oli erilaisia onnistuneita kikka-kolmosia, joilla olivat onnistuneet jotain päivittämään (uudelleen käynnistys, päivämäärät ja kellonajat uudelleen, yms.).

Onko muilla Palstan käyttäjillä ilmennyt samaa ongelmaa? Jos on, niin vinkkejä otetaan mielihyvällä vastaan.

Muuten: Yritin myös Palstalta hakea mahdollista tietoa tuosta virhekoodista. Tulos oli aivan fantastinen, lähes 3000 hittiä, mutta ainakaan ensimmäisiltä sivuilta (yhteensä reilusti yli 200!) en tuota hakusanaa löytänyt, sen sijaan kaikennäköistä muuta tietoa Elisan uudesta huippunopeasta 4G-yhteydestä sinne sun tänne, yms., yms. Onko tuolla hakukoneella se ominaisuus, että jos tuota hakusanaa ei löydy, ei haluta sanoa, että ei osumia, vaan annetaan mahdollisimman runsaasti osumia, jotta niitä läpikäydessään kysyjä olisi vähän aikaa hiljaa 😛

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mitä kaikkea kokeilit saadaksesi päivitykset asentumaan? Puhelimen boottia? Soft resetiä? Onhan sovellusten päivitys sallittuna myös mobiiliverkon kautta?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olen tehnyt pari boottia ja yrittänyt sekä mobiiliverkon että WLANin kautta. Tulos on aina sama.

Joku noista Googlen avulla löytämistäni ongelmaisista oli sitä mieltä, että Windows-kaupan käyttö edellyttäisi puhelimessa w10-ohjelmistoversiota. Itselläni on edelleen w8.1 ja Denim-versio. Kyselyn mukaan puhelimeni ohjelmisto on ajan tasalla.

Ja tuki on ulkoistettu johonkin ties minne - Googlen tulosten mukaan muut ovat yrittäneet saada jostain vastausta, mutta huonoin tuloksin.

Taitaa olla viisasta alkaa katsella jotain muuta merkkiä, tämän kun MS on jättänyt tuuliajolle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Microsoft -yhteisössä on myös keskustelua aiheesta . Kannattaa käydä lukaisemassa.

Soft resetiä voisi myös kokeilla. Monesti auttaa vastaavissa ongelmissa.

Ovat sanoneet, että WP 8.1 -järjestelmätuki päättyisi tulevana kesänä. Joidenkin sovellusten kohdalla tuki saattaa päättyä jo aiemmin. Näin kävi jo viime vuonna esim. Here -kartoille.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Juuh, tuon keskustelun löysin aikaisemmin noiden Google-hakujen kautta.

Muutaman kerran koetin myös soft resetiä, määrittelin ajan, alueen ja kielen uudestaan, mutta ei auta.

Tuosta WP10:iin päivityksestä katselin MS:n tukisivuilta tietoja. Siellä oli lista Windows-puhelinmalleista, joihin kympin saa päivitettyä. En oikein päässyt selville, oliko lista tämän hetkinen tilanne, vaiko kenties lopullinen, mutta mm. omaa 925 ja vaimon 630 -malleja ei tuossa ollut. En yhtään ihmettelisi, vaikka olisi lopullinen, nuo puhelimethan ovat NOKIAn tuotemerkkisiä...

Noilta MS:n tukisiuilta ilmeni myös yksi mielenkiintoinen kommentti MS:n henkilöltä. Hän pahoitteli päivitysten toimimattomuutta, mutta totesi, ettei MS voi ottaa vastuuta muiden toimijoiden ohjelmista. Kenenkähän vastuulla on Windows Store?

Tiedä sitten, olisiko tuosta kymppiin päivityksestä mitään suurempaa iloa itselleni.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
WP:n Kauppa on toki Microsoftin vastuulla, mutta siellä olevat sovellukset eivät. Jos sovellus ei suostu päivittymään ja/tai sen tuki on lopetettu, ei se ole Microsoftin vika, eikä Microsoft voi asiaan vaikuttaa.

On toki mahdollista, että tuon virhekoodin taustalla on jokin tilapäinen häiriö palvelimilla ja ongelma korjaantuu itsestään jonkin ajan sisällä. Mene ja tiedä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olet toki oikeassa noiden sovellusten suhteen.

Mutta itselläni jonotti 14 päivitystä latausta odottaen ja päätin latailla niistä tuollaiset hyöty-sovelluksien (mm. parin mobiilipankin, parin lehden, yms.) päivitykset. Näistä kaikki menivät tuohon virheeseen.

Soft resetin jälkeen yritin ladata kaikkien 14 sovelluksen päivitykset, joista joka ikinen päätyi tuohon samaan virheeseen. En oikein usko, että kaikki nuo olisivat työntäneet kauppaan epäkuranttia kamaa. Paremmin uskon tuohon mainitsemaasikin WP:n mahdollisiin ongelmiin. Googlella kun katselin käyttäjien kommentteja, niin homma on alkanut viime syksyn alkupuolella.

Voihan silti olla jokin tilapäinen ongelma, joka sattui vain kohdalleni. Kuka ties, vaikka tällä hetkellä toimisi, mutta en nyt ole innokas kokeilemaan...
Puolisen vuotta sitten laitoin Lumia 920n inside-ohjelmaan ja sitä kautta sain ladattua 10-version sisälle. Se toimi paremmin ja nopeammin kuin kasi. Tämä 920 oli kolmospuhelimena ja unohtui viikoiksi lataamatta. Kun yritin latausta, niin se ei inahtanutkaan vuorokauden roikuttua laturissaa. Tuli SER-jätettä.

Kymppi toimi hyvin puhelimessa. Kaikki sovellukset latautuivat ja toimivat normaalisti puhelimessa. Yksi ongelma oli, että se ei ladannut uusia kympin inside-versioita. En ymmärrä, miksi MS ei hyväksynyt sitä mukaan päivityksiin. No, SER ei kaipaa päivityksiä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Loppuhuipennus:

Katselin Microsoftin sivuilta, mitenkä tuota virhettä c101b000 oli ilmennyt ympäri maailmaa viime kesästä asti. Joihinkin oli saatu MSn taholta myös vastaus, että he työskentelevät todella kovasti tilanteen korjaamiseksi. Jossakin vaiheessa annettiin sellainen vastaukseksi, että ongelma johtuu paikallisten operaattorien vioista! Tilanne päivitysten lataamisen kohdalla oli lähes kaikilla se, että lataus onnistui täsmälleen 50 % saakka ja sitten jämähti virheeseen.

Aina välillä oli viestejä hetkellisistä toimivuuskausista.

Levittelin käsiä ja luin loitsuja ja päätin taas yrittää.

Ja kas kehveliä, nyt päivitykset latautuivat ja asentuivat sekä omaani että vaimon puhelimeen ongelmitta. Eli satuin yrittämään siinä aikaikkunassa, kun homma välillä sattui toimimaan.

Kyllä kannatti manailla 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tämä 920 oli kolmospuhelimena ja unohtui viikoiksi lataamatta. Kun yritin latausta, niin se ei inahtanutkaan vuorokauden roikuttua laturissaa. Tuli SER-jätettä.Täsmälleen samoin kävi minulle Nokia Lumia 620:n kanssa. Jälkeenpäin tuli mieleeni, olisiko sen vielä saanut eloon WDRT:n avulla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kävin yllättäen naapuriani avustamassa Elisa Viihteen kanssa ja aioin asentaa sovelluksen Lumiaan. Pariin tuntiin ei tapahtunut mitään ja huomasin jonossa Odottamassa 47 päivitystä. En jäänyt enää ihmettelemään, mutta taitaa olla Lumian ominaisuus ei virhe😉.

Osallistu keskusteluun