Mun seuraava luuri ei ole enää Windows luuri

  • 29 heinäkuu 2016
  • 15 kommenttia
  • 760 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
  • Supersankari
  • 4432 kommenttia
Sitten Androideista valkkaamaan

http://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=4764:microsoft-kaytannossa-hautaa-windows-10-kannykat&catid=13&Itemid=101

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Näin se on tehtävä. Microsoft ilmoitti jo aiemmin lopettavansa Lumia -puhelimien valmistuksen kokonaan. Eli ilmeisesti 950/950XL jäävät tuoteperheen viimeisiksi malleiksi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Harmi juttu kyllä, itse aina ennen suosin noita "nokialaisia". Viimeisin puhelin tosin Sony Xperia Z3 Compact ja tähän ollut tyytyväisempi kuin esimerkiksi Microsoft Lumia 950 -malliin.

Ainut vaan, ettei nuo vettä hylkivät luukut tahdo kestää käyttöä ja viimeisimmässä huollossa yksi niistä "geelireunoista" jäi repsottamaan. Omaan makuun paljon huollettu Sonya - kaksi kertaa samalla tavalla mykistyneen mikrofonin takia ja viimeisimmällä kerralla tuli laitevaihtona takaisin kun eivät huollossa varmaan keksineet vian aiheuttajaa. Se vastaava Z5 näytti olevan pidempiaikaiseen käyttöön meinattu kun ei ollut avattavia luukkuja. En kyllä tuota omaa puhelinta uskaltaisi veden alle laittaa. :D

Lisäys: Niin ja "latausluukun" viereen näyttöön ilmestynyt sellainen kellertävä luukusta kehämäisenä eteenpäin siirtyvä n. 0,5 cm paksu viiva/valoilmiö.

Vanhat nokialaiset ainakin omassa käytössä olivat suhteellisen toimintavarmoja, helppokäyttöisiä ja ei tarvinnut huoltaa. Aika monta niitä taitaa olla vielä ihan käyttökelpoisena "muistolaatikossa".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itselläni viimeisin "oikea" Nokia on Lumia 920, joka palvelee edelleen. Moitittavaa ei ole ollut, ellei pureuduta sovelluskaupan valikoimiin vs. Android tai iPhoneen. Kaikki oleellinen on kuitenkin tähän asti löytynyt ja niillä olen pärjännyt paremmin kuin hyvin.

Emännällä on nyt Sony Xperia X. Ihan pätevältä luurilta vaikuttaa omaan makuun. Emäntä tosin harmittelee sitä, että Samsung Android -> Sony Android -siirtymä ei ollut yhtä helppo kuin sen olisi kuvitellut olevan. Moni asia on toisin ja/tai tehdään eri tavalla.

Itse en ole vielä päättänyt, mikä seuraava Android -pohjainen puhelin on. Sony on muissa tuoteryhmissä (TV & Audio) vakuuttanut laadullaan, mutta täällä on kuullut paljon moitteita nimenomaan puhelimista. Olisiko seuraava malli sittenkin jokin Samsung vaiko OnePlus 3, mene ja tiedä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Itse en ole vielä päättänyt, mikä seuraava Android -pohjainen puhelin on. Sony on muissa tuoteryhmissä (TV & Audio) vakuuttanut laadullaan, mutta täällä on kuullut paljon moitteita nimenomaan puhelimista. Olisiko seuraava malli sittenkin jokin Samsung vaiko OnePlus 3, mene ja tiedä.


Samaa tässä pähkäilen. Sovelluskaupassa ei ole esim. Iso Omenan kanta-asiakasohjelmaa, jolla saa pitemmän parkkiajan. Vain Android ja Iphone versiot löytyy. 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Osta iPhone. Ei tarvitse sen jälkeen enää pähkäillä, minkä merkkisiä on tulevatkaan puhelimet 🆒;)
Käyttäjätaso 7
Osta iPhone. Ei tarvitse sen jälkeen enää pähkäillä, minkä merkkisiä on tulevatkaan puhelimet 🆒;)

Eikä tarvitse muutenkaan pohtia, mitä tekisi ylimääräisillä rahoillaan...

Omenajärjestelmään tottuneet pitävät sitä ylivoimaisesti parhaana systeeminä. Muihin järjestelmiin tottuneena iosissa on ihan käsittämättömiä ominaisuuksia (ja erityisesti niiden puutteita).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Osta iPhone. Ei tarvitse sen jälkeen enää pähkäillä, minkä merkkisiä on tulevatkaan puhelimet 🆒;)

Omenajärjestelmään tottuneet pitävät sitä ylivoimaisesti parhaana systeeminä. Muihin järjestelmiin tottuneena iosissa on ihan käsittämättömiä ominaisuuksia (ja erityisesti niiden puutteita).


Itsekin olin ihan samaa mieltä vielä joitain vuosia sitten. Muutaman kerran jotain kaverin iPadia testanneena, saati joskus jollain Macilla yrittäessäni edes selainta käyttää, olin vakuuttunut siitä, etten ikinä halua Applen laitetta.

Sattumalta sain iPhone 4S:n kaverilta rikkoutuneen nokialaiseni tilalle, ja oli pakko vaan opetella sitä iPhonea käyttämään, kun ei rahatilanne antanut periksi mennä uuttakaan luuria ostamaan. Eipä siinä kauan tosin opettelussa lopulta mennyt, kun käyttöjärjestelmä osoittautuikin niin yksinkertaiseksi ja loogiseksi. Ominaisuuksia (kovin hyödyllisiäkin!) kyllä löytyy vaikka ja kuinka, mutta ne ei tule koko ajan vastaan valittaviksi samoin, kuin mm. Androidissa mielestäni tulee. Juuri tämä yksinkertaisuus tässä on hienointa! Samoin "atk-pelkoinen" äitini osti ensimmäiseksi älypuhelimekseen iPhonen, ja on ollut tyytyväinen. Oppi nopeasti puhelimen idean! Töissään joutuu yhä käyttämään Samsungin tablettia ja Lumian puhelinta, eikä voida kuin ihmetellä kuinka sekavaksi ja hankalaksi on voitu kaikki perusasiatkin näissä laitteissa olla tehty.

En voisi kuvitellakaan vaihtavani puhelintani toiseen valmistajaan. Samalla en kuitenkaan voisi kuvitella vaihtavani tietokonettani Maciin.

Eihän sitä tarvitse uusinta ja isointa iPhonea ostaa. 5S:n saa jo varsin edukkaasti, ja ominaisuuksiltaan se pärjää täysin hienosti monille uusillekin puhelimille.

Mutta, mielipideasioitahan nämä kaikki on. Itse en ole vannoutunut Apple-fani, mutta puhelimen ollessa kyseessä, en näe muita vaihtoja oikein edes olevan 😃
Käyttäjätaso 7
käyttöjärjestelmä osoittautuikin niin yksinkertaiseksi ja loogiseksi. Ominaisuuksia (kovin hyödyllisiäkin!) kyllä löytyy vaikka ja kuinka, mutta ne ei tule koko ajan vastaan valittaviksi samoin, kuin mm. Androidissa mielestäni tulee. Juuri tämä yksinkertaisuus tässä on hienointa! Samoin "atk-pelkoinen" äitini osti ensimmäiseksi älypuhelimekseen iPhonen, ja on ollut tyytyväinen. Oppi nopeasti puhelimen idean!

Yksinkertainen, kyllä hyvin pitkälti. Juuri siksi, että vaihtoehtoja ei anneta. Looginen? Ehkä jonkun logiikalla.

Omaankin lähipiiriin on tullut lahjapaketeissa ipad ja iphone, ja valitettavasti se on meikäläinen, jonka on pitänyt laittaa ne kuntoon ja jonka pitää olla jelppimässä ja säätämässä.

Esim yksi hammastenkiristelyn aihe: Yksinkertainen ja "helppokäyttöinen" ios ei ymmärrä, että yhteystiedot 1234567/(nimetön) ja 1234567/mattimeikäläinen ovat sama asia. Ilmeisesti pitäisi asentaa erillinen sovellus kertomaan iosille että näin on. Vähemmän yksinkertaisissa järjestelmissä, kun nimen ja numeron tallentaa yhteystietoihin, se nimi ilmaantuu automaattisesti viesteihin ja soitettuihin puheluihin ko. numeron kohdalle.

ps. iphone 5s on vuosimallia 2013. Applella on vahva historia siinä, että vanhat mallit tehdään jossain vaiheessa päivityksillä kutakuinkin käyttökelvottomiksi. Ja jos ei päivitä, niin sekin tietää että laite soveltuu kohta vain verkonpainoksi.
En tietenkään väitä että mennyt on tae tulevasta, mutta...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuon 950 tilasin ennakkoon, kun oli vain hyviä kokemuksia Windows puhelimista. Vaikka enää ei pahemmin puhelimen kanssa ole ollut ongelmia niin aikamoinen katumus on päällä tuon hankinnasta. Microsoftin toiminta tuon julkaisun jälkeen on ollut aika ala-arvoista. Nykyään tuo 950 ajaa kakkospuhelimen / kameran virkaa.

Itseasiassa tuo pettymys vaikutti osaltaan siihen minkä tabin ostin kun päivittäiskäyttöön sellaista olin hankkimassa. Vaihtoehtoina oli iPadit ja Windows tabletit. Otin sitten iPad Pron 9 tuumaisena ja peloista huolimatta laite on korvannut normaalin läppärin 95%. Suurin osa arkisurffailuista yms. hoituu iPadilla ja jos tarvitsee niin tarvittaessa otan sitten läppärin ja Windowsin käyttöön.

Ennen niin vannoutuneena Windows-miehenä omenat on vallanneet mobiilipuolen ja jos tyytyväisyys pysyy tällä tasolla ei ole vaikea seuraavaa tietokonetta valita, vaikka sitä ei enää tule käytettyä kovinkaan paljoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Taidan päätyä johonkin Androidiin, tablettikin on Android.
Omena (Golden Delicious) on maittavaa sinihomejuuston kanssa 🙂
Mulla on ollut Lumia 950XL siitä lähtien, kun se tuli kauppoihin. En menisi kaikilta osilta haukkumaan sen laatua, Windows kympin toimivuutta tai loogisuutta Puhelin on toiminut muuten hyvin lukuun ottamatta kameran tarkennusta vaikeissa olosuhteissa ja näytön poksahtamista pari kuukautta sitten.

Sääli, että juuri kun Windows 10 alkaa olla todellinen puhelimen käyttöjärjestelmä, Microsoft nostaa kädet ylös ja lopettaa valmistuksen ja todennäköisesti W10Mn jatkokehityksen. Suurin ongelma oli sovellusten puute, joka pani harkitsemaan toisenkin kerran ostaako Lumian ja yleensä ei. Nyt ei auta enää mitkään universaali ohjelmat ja tuskinpa enää myöskään yrityspuolen puhelimet. Ihmeitä pitää tapahtua, jos W10Mssä pihisee henki vielä parin vuoden päästä. Sääli sitä valtavaa työmäärää, joka Windows 10 Mobileen on uhrattu.

Kokemukseni W10Mn käyttökelpoisuudesta perustuvat Insider Fast Ring versioihin, joista viimeisimmät ovat olleet vakaat, jouheasti toimivat, loogiset ja todelliset puhelimen käyttöjärjestelmäehdokkaat (valitettavasti vasta vajaa vuoden päästä ensimmäisten sitä käyttävien puhelimien myynnin alkamisesta).
Käyttäjätaso 4
Se että microsoft ei tee enää uusia lumioita ei tarkoita että käyttöjärjestelmä kuolee. Kyllä tuo HP:n uutuus vaikuttaa aika hyvältä. Muitakin laitteita on vielä tulossa muilta valmistajilta. Microsoft on luvannut käyttistä kehittää ja kyllä se koko ekosysteemi vielä kaipaa puhelin käyttöjärjestelmääkin. Itse tyytyväinen W10M käyttäjä ja kyllä kovasti vaikuttaa että seuraavakin luuri on windows. IOS ja android kokeiltu kyllä myös. Makuasioitahan nämä, ios on kyllä jämähtänyt sinne aika monen vuoden taakse mielestäni. Se ei ole kyllä ainakaan minulle vaihtoehto..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Käyttöjärjestelmä on ihan ok, mutta sovelluskauppa ei. Esim. tätä kätevää sovellusta ei ole Windows-luurille. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tallink.mikiandroid
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Kyllä voin ostaa uuden Windows puhelimen, ompahan sama ohjelma kuin läppärissäni! 🆒
Samaa tässä nyt pähkäilen ja kaippa se on pakko taipua Androidiin.

Käytin androidia muutamia kertoja (siis parin puhelimen verran) ennen noita wintoosa-luureja ja päätin, etten koskaan enää vaihda androidiin. Nyt kun tuo 950 on ollut tässä vuoden, sitä huomaa kuitenkin jäävänsä aika pahasti jälkijunaan useimpien sovellusten kanssa. Paljon myös sovelluksista puuttuu ominaisuuksia, joita sitten taas omppu ja android-käyttäjät ovat saaneet ihan ns. oletuksena.

Harmillista, koska tuon puhelimen paras ominaisuus on tuo kamera. Sitä varmasti jää kyllä harmittelemaan, mutta on se vaan pakko muiden, vähän painavimpien ominaisuuksien takia siirtyä tuoreempiin ja toimivimpiin käyttiksiin. Omppua en tosin koskaan hankkisi, tablettina se meni vielä, mutta puhelimiin en koske 😃

Osallistu keskusteluun