Kysymys

N 8 Käytössä

  • 28 lokakuu 2010
  • 25 kommenttia
  • 11812 katselukerrat

Onko kenelläkkää vielä kokemusta n 8 puhelimen käytöstä , että miltä tuntuu ja onko ilmennyt hyvää tai huonoa 😃

25 kommenttia


Onko kenelläkkää vielä kokemusta n 8 puhelimen käytöstä , että miltä tuntuu ja onko ilmennyt hyvää tai huonoa :D


Kannattaa lukea http://www.matkapuhelininfo.com/f18/ ' TARGET='_blank josta löytyy melkein 100 sivua käyttökokemuksia.
Kiitoksia 🙂
Kaksi viikkoa ollut käytössä N 8 ja hyvin on pelannut ja ei natise kuoret 🙂
Olen huomannut että puhelu menee helposti pitoo, mutta ei enää kun pitää puhelinta korvalla ja alapää puhelimesta, reilusti poskesta kauempana ja varmasti vielä  hyvin kuuluu  ja eihän se sentää ole niin herkkä että jos ei kosketa sitä näppäintä niin eihän se varmasti ole niin herkkä että menis itsestää pitoo 🙂
Onkos muilla ongelmia mms viestien kanssa?
Täällä jää tuonne lähteviin mms viestit. Käytettävä yhteysosote on Saunalahti MMS jota en itse tuonne lisännyt eikä sitä löydy sitten taas tuolta yhteysosoitteiden hallinnasta.
Lisäsin sinne toisen yhteysosotteen mms viestejä varten ja kirjoittelin käsin asetukset ja otin käyttöön... mutta ei vieläkään mms viestit lähe.
Olen nyt käyttänyt N8 viikon 😉. Kaikki tuntuu toimivan loistavasti ja saan sen kytkettyä vanhoihin kuulokkeisiin (bluetooth) ongelmitta yms. laitteisiin. On muuten nopea peli, korvaisi täysin miniläppärin, jos olisi hieman isompi näyttö jotain 900x600.  Zoomausominaisuudet ovat loistavat ja nopeutta tuntuu riittävän. Dokumentit avautuvat silmänräpäyksessä jne. Mutta..

Minulla on autossa kinteä vanha Nokian autosarja CK-7w sekin on bluetooth. Siihen tämä puhelin ei kytkeydy sitten millään 😉 Olisiko Mokian myytikikka? Yritetään myydä samalla uusi Handsfree autoon? 😠 Muuten tämä tuntuu pitkästä aikaa todella valmiilta kapulalta, mitä yhdeltäkään valmistajalta nykyään saa.

Tietääkö kukaan mikä voisi mahdollisesti olla vikana? Laite kyllä tunnistaa tämän kyseisen kiinteän autosarjan, mutta väittää: "EI voi liittää pariksi"!!  Mikä voisi olla vikana? Muuten kuulokkeet eivät olleet lähelläkään autoa!

Tarttis pikkusen apuja.

Seuraavaksi kokeilen sitten tietojen siirtoja E90. Saas nähdä, mitä sitten tapahtuu...

-- Manu

PS: Pahin vika, mitä olen tästä löytänyt on: Tämä on vuoden myösässä!!!!!
Blue tooth. Kyllä tuo  CK-7W toimii ainakin itselläni.
Tietojen siirto vnhasta 6230:sta ei onnistunut. Mutta tein sen OVI-kautta.

Sensijaan, ja tämä  on Saunalahdelle samalla kysymys:
Saunalahden e-mailista ei jää lähetetyt-kansioon mitään. Kansio pysyy tyhjänä.

Nokia - Care kertoi lopulta, 4 viikon jälkeen että se on puhelimen ominaisuus. Toisin sanoen joku ohjelmavirhe joka ehkä korjataan seuraavassa päivityksessä.

Myöskään Saunalahden tekninen palvelu ei pystynyt auttamaan.

Joudun siis käyttämään ovi.com - mailia kunnes tuo päivitys tulee, jops tulee, enkä voi käyttää omaa domain
-mail-osoitetta.
😉 Kiitos tiedosta. Siitä huomasin, että minun piti palauttaa se CK-7W alkutilaansa. Oli aikojen saatossa kertynyt sen muisti eri puhelinmalleja täyteen, eikä se enää hyväksynyt uusia puhelimia parikseen. Nyt toimii. :)

Sitten huomasin yhden älyttömyyden N8 softassa. Nyt ei navigointi toimi enää autosarjan kautta, vaikka aikaisemmalla mallilla E90 toimi. Ihan tyhmä ratkaisu Mokialta tämä huononnus. ;D

Toinen älytön huononnus on se, että HP:n kirjoittimia ei saa enää WI-FI:n kautta liitettyä puhelimeen, vaikka jo useassa aikaisemmassa mallissa ja sukupolvessa puhelimia ajurit ovat olleet olemassa, kuten E90. Nyt ei enää voi tulostaa puhelimesta yhtään mitään, ei saatuja viestejä eikä mitään muutakaan. Täysin päätöntä. 😉 En myöskään löytänyt mistään noita ajureita erillisinä tälle N8:lle :o

Ei tunnista HP:n kirjoittimia myöskään sen USB sovitinpalikan kautta. En tosin sitä odottanutkaan. 😎 Mihin käyttöön Mokia on tuon sovittimen suunnitellut, minä en keksi ainakaan vielä sille mitään käyttöä, kun se(N8) ei tunnista minkäään valtakunnan laitetta.  ???

Kyllä Mokia OSAA! >:(

Muuten luuri on puhelimena loistavaääninen, netti on huippunopea, Quickoffice toimii kuin unelma, navigointi toimii kuten aikaisemminkin joskus takkuillen, aloitusvalikot loistavia, WebTv ainakin YLE areenalta on magee jne..  Ei tarvitse odotella sovellusten käynnistymistä. Loistavia ominaisuuksia nuo edellä olevat, mutta miksi poistettiin pari vanhaa toimivaa todella tärkeää työkäytössä tarvittavaa piirrettä?

Ps. Puhumattakaan siitä parhaasta kamerasta, joka on puhelimissa on ikinä ollut. Se korvaa miltei oikean kameran, muttei vielä ihan.

-- Manu
Minulla tuntuu nyt riittävän näitä blue tooth ongelmia, vaikka osa ei kyllä ollut puhelimen vikaa. Minulla on Nokian kuulokkeet BH-504. Yhteys muodostuu kyllä hyvin, mutta noin ½ tunnin kuuntelun jälkeen yhteys katkeaa ja puhelimen kovaääninen kytkeytyy päälle ei hyvä.

Puhelin kyllä väittää, että kuulokkeet ovat liitettynä pariksi, mutta kuulokkeista ei kuulu yhtään mitään. Kuulokkeet kyllä toimivat tietokoneen tai television kanssa ihan erinomaisesti ei mitään ongelmia, joten vikaa ei voi olla kuulokkeissa!

Uutta yhteyttä kuulokkeisiin ei saa kuin sammuttamalla puhelimesta virta ja kytkemällä virta päälle uudestaan, muuten tulee ilmoitukseksi "Ei voi liittää pariksi" tai kuulokkeet pysyvät mykkinä! ;D

On kokeiltu:

1) Virrat pois kuulokkeista, virrat takaisin. Ei toimi! ;)
2) Puretaan pariliitos kuulokkeisin ja yritetään parittaa uudestaan, Ei onnistu. ;D
3) Etsitään blue tooth laitteita uudestaan, ei löydä! >:(
4) Etsitään äänilaitteita; löytää kuulokkeet, mutta ei suostu liittämään pariksi. ::)
5) Virrat pois puhelimesta ja virrat uudestaan, niin johan toimii, mutta vain ½ tuntia kerrallaan. Liittää kuulokkeet automaagisesti, mutta ei viitsisi sammuttaa virtoja puhelimesta kaksi kertaa tunnissa. 😛!

Ei tykkää, vaikka puhelin kyllä käynnistyy kuin ajatus, mutta niiden pinkoodien ja suojakoodien syöttämisessä tuhraantuu kyllä aikaa! ;D

Tämmöistä tällä kertaa, Ei tämä ihan niin hyvä taida ollakkaan, kuin ensikokemuksella luulin. Hämäsi pakana.

-- Manu
Puhelin ollut kohta kuukuden käytössä ja edelleen tyytyväinen 😃
Ärsyttävää kun välillä saa painaa useamman kerran ennenkuin näyttö reagoi, ja välillä kun menee hermo tulee näpytettyä kymmenen kertaa vaikka "poistu" ja sitten se onkin ottanut sen näpäytyksen ja heivaa tonne "soita" paikkaan.. 😛
No joo. Täällä ei mitää sellaista. Toimii kuin "unelma"vaikka ei ole dna liittymä :))
Olen laittanut tälle palstalle kaikki huomioni niistä N8 piirteistä, jotka eivät toimi tai, jotka ärsyttävät.

Sen olen tehnyt siksi, että käsittääkseni nyt on menossa ihan ensimmäinen versio N8 laitteistosta ja siihen liittyvästä softasta. Oletan, että on mahdollista saada vielä parannuksia ja korjauksia softan seuraaviin versioihin.

Minä en ole vielä törmännyt tässä puhelimessa tökkimisilmiöön, aikaisemmmista malleissa ilmiö on tuttu. Käyttömuisti loppuu ja kaikki tahmaa. Ehkä en ole vielä rakennellut riittävästi aloitusnäyttöjä, jotka söisivät muistin?  😃 😉 Mutta eiköhän se tästä... 😛 😎 ;)

Yleisarvosanana tämä tuntuu  kahden viikon käytön jälkeen vielä hyvin toimivalta puhelimelta, muutamin puuttein. Täydellistä ei tunnu saavan vielä mistään.

Tänään törmäsin Ovi Suitessa mielenkiintoiseen ilmiöön: Lopetti ihan kokonaan Osoitekirjan synkronoinnin jumittaa vaiheeseen "Valmmistellaan yhteystietojen synkronointia". Ei etene millään. Muut tiedot kyllä synkronoituvat tosi nopeasti.

Olenkohan arvostellut Mokiaa liikaa? 😉 ;)

-- Manu

Ärsyttävää kun välillä saa painaa useamman kerran ennenkuin näyttö reagoi, ja välillä kun menee hermo tulee näpytettyä kymmenen kertaa vaikka "poistu" ja sitten se onkin ottanut sen näpäytyksen ja heivaa tonne "soita" paikkaan.. :P
joo joskus on tuota tehnyt myös minulla, ja mennyt jopa soittamaan kun onkin ottanut monta kertaa kosketukset :|
En tiedä olenko vähän tyhmä, mutta mielestäni nuo Ovi-palvelut eivät toimi kunnolla. Minulla oli jo ennen N8:a Ovi-tili, mutta kun yritin määritellä sitä puhelimella, se herjasi jatkuvasti väärää salasanaa. Sain homman toimimaan vasta, kun poistin vanhan ovi-tilin, ja avasin uuden nimenomaan puhelimella.

Sitten olen yrittänyt lähettää Ovi-sähköpostin kautta puhelimella sähköposteja, mutta ainakaan hotmail-posteihin ne eivät mene perille. Viestit eivät kulje takaisinpäinkään, ellen synkronoi postia joka kerta erikseen. Pitäisikö tuon toimia paremmin? Mitä hyötyä on kätevästä widget-sähköpostista, jos saa joka kerta näppäillä moneen kertaan, että näkee onko tullut postia vai ei.
Itsellä ei ole tuosta Ovi mailista kokemusta, mutta muut Ovi palvelut ovat kyllä toimineet moitteettomasti. Sähköpostinahan voi käyttää tietysti muillakin palveluilla kuten hotmail tai Gmail. Hotmailin kanssa olen käyttänyt reaaliaikaista sähköpostin hakua ja se on ainakin toiminut moitteettomasti.
Tämä on kyllä mielenkiintoinen ongelma. Sähköpostit eivät mene ovi-mailista perille mihinkään hotmail-osoitteeseen, ei roskapostiin, ei erikseen luotuun kansioon eivätkä perille mene edes tietokoneella ovi-mailista lähetetyt viestit.
Eihän tällaista postia voi käyttää, missä ei voi ollenkaan luottaa siihen, että viesti menee perille!?

Tämä on kyllä mielenkiintoinen ongelma. Sähköpostit eivät mene ovi-mailista perille mihinkään hotmail-osoitteeseen, ei roskapostiin, ei erikseen luotuun kansioon eivätkä perille mene edes tietokoneella ovi-mailista lähetetyt viestit.
Eihän tällaista postia voi käyttää, missä ei voi ollenkaan luottaa siihen, että viesti menee perille!?


Niinpä, olet oikeassa Ovi Mailista Postit Eivät Mene Hotmailiin. Hotmailista sitä vastoin posti tulee sekunneissa Ovi Mailiin!

Olisiko Ovi Mail joutunut ns. mustalle listalle? Postiverkoissa käytetään yleisesti mustia listoja (Black Lists) vaikeuttamaan roskakapostittajien elämää.

Homma toimii näin, jos jonkun postipalvelimen kautta on "liian helppoa" lähettää roskapostia, niin se siirretään mustalle listalle. Sonera on ollut hyvin usein mustalla listalla, joten sen kautta lähetetyt postit ovat usein menneet ns. mustaan aukkoon.

Ovi Suitessa on mielestäni todella paha ongelma: Osoitekirja ei synkronoidu. Olen asentanut uudestaan koko paketin. Aikaisemmin homma meni jumiin jokakerta. Nyt Ovi Suite ei enää mene jumiin, mutta nyt saan seuraavan virheen jokakerran:

Yhteystiedot ei ole synkronoitu
Kytke USB-kaapeli uudelleen tai muodosta Bluetooth-yhteys. Synkronoi sittenuudelleen.
Virhekoodi:80043c93

Myöskään Kalenteri, tehtävät tai Muistiinpanot eivät synkronoidu. Tuleepi virheilmoitus: Check your profile in Microsoft Outlook. Then try again.

Nyt olisi hyvät vinkit tarpeen.
No nyt on puhelin N8 ollut käytössä jo yli kuukauden ja hyvin on toiminut. Wlan ja 3G toimii nopeasti. Ainoastaan Ovi Suiten kautta ei toimi modeemina, vaikka pitäisi toimia, mutta vika lienee tietokoneessa. Jos puhelimeni ei ole toiminut, on vika ollut käyttäjässä. Minulla on TV-kaista myös N8:ssa ja TV-kuva sen kautta on tosi selkeä ja toimiva ja tekstitkin näkyvät. Sports Tracker toimii hyvin samoin navigointi. Virransäästö päällä akku kestää tosi kauan, mutta jos käyttää paljon ohjelmia eli katselee videoita, ottaa videoita, puhuu pitkiä puheluita, silloin saa ladata joka päivä akun täyteen. Esim. Qik-sovellus on loistava, sillähän saa suoran lähetyksen nettiin melkein mistä vaan, ei mitään johtoja, videot siirtyvät suoraan sivulleni ja kun tulen kotiin voin katsoa ne tietokoneelta. On vaan tosi loistava väline ja kun uusia parannuksia on tulossa päivitysten myötä, niin eihän tässä muutakuin ollaan kiitollisia.
Jos aikoo ostaa kunnon puhelimen se on . C7  tai N8 . Jos Vertaa N8 ja nokia 5230 . Niin siinä on se `pieni `ero , muussakin kuin hinnassa  . Ostin ensin kokeeksi 5230 ja ihastuin kosketus näyttöö  , niin sitten ostin N 8  ja eikä kaduta yhtää 🙂 On se sellainen vehje ,vaikka pääasiassa  soitan ja laitan viestejä.
N8 ei suostu synkronoimaan Outlookin kanssa Kalenteria, muistiinpanoja eikä osoitekirjaa!! 😉 😉 😉 😉 😠 😠 >:(

Olen kirjoittanut asiasta usealle foorumille mukaan lukien Mokian omat tukisivut, mutta mihinkään ei ole tullut vastausta! 😉 ;D

Mokian tukisivuilla kyllä löytyi pilvin pimein kohtalotovereita, mutta se ei lohduta.  😠 😠 >:(

Muuten puhelin on loistava!  🙂 😉 😃 Office softat toimivat kuin unelma, navigointi on kelvollinen, akku kestää hyvin, Ovi palvelusta löytyy softia niin paljon kuin haluaa, NettiTV:t toimivat kuten YLE areena ja MTV3 Katsomo. :D

Puhelin vaihtaa verkoa saumattomasti WI-FI:n ja 3,5G:n välillä kuuluvuuden mukaan jne..  :)

Mutta, MUTTA KAIKEN R O M U T T A A TUO TÄYSIN MOKIAMAINEN OVI SUITE, JOKA EI TOIMI!!! ;D

Koska Ovi Suite ei toimi, niin eipä sitten voi synkata myöskään kalenteria eikä muitakaan tietoja Outlookin kanssa. 😉 😉 ;D

PC Suite, joka toimisi ei sitten enää ole yhteensopiva Symbian^3 kanssa! 😉 😉 ;D

Olisiko kellään mitään neuvoa, miten saisi ainakin kalenterin synkattua, niin tulisi jotenkin toimeen? ???

N8 ei suostu synkronoimaan Outlookin kanssa Kalenteria, muistiinpanoja eikä osoitekirjaa!! 😉 😉 😉 😉 😠 😠 >:(


Mulla N8 synkkautuu Outlookin kanssa OTA joka päivä 0800-1700, ilman mitään ongelmia tai säätämistä.
Onkos kokeiltuna tätä -> http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-ovi-suite-3-0-beta

Ainakin minulla pelaa outlookin kanssa.
Tyhjennä ensin vanhan puhelimen osoitetiedot Ovi.suitesta. Sen jälkeen Ovi.suiten synkronoinnin kanssa minulla ei ole ollut mitään ongelmaa.

Sykronoinnin voit myös laittaa tapahtumaan automaattisesti Ovi.comiin kerran vuorokaudessa.

Tyhjennä ensin vanhan puhelimen osoitetiedot Ovi.suitesta. Sen jälkeen Ovi.suiten synkronoinnin kanssa minulla ei ole ollut mitään ongelmaa.

Sykronoinnin voit myös laittaa tapahtumaan automaattisesti Ovi.comiin kerran vuorokaudessa.


On tehty useita kertoja! 😠 😠 😠 😉 😉 😉 Ovi Suitea kokeiltu versiolla 2??? ja versiollla 3.0.0.?? yksikään ei toimi! 😉 ;D

Poistettu asennus ja tyhjennetty kaikki tiedot mitä XP:stä löysin. Asennuksen jälkeen näytti ihan ensimmäiseltä asennukselta, mutta aina vain jumivat: kalenteri, muistiinpanot, osoitekirja ja nyt myös kirjamerkit! 😠 😉 😉 >:(

Huonompaan suuntaan siis menee! 😠 Kirjamerkit synkautu ennen! ::)

Osallistu keskusteluun