Vastattu

Nokia Lumia 800Näytä ensimmäinen kirjoitus

215 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Harvinaisen huono tuo Nokian Wifi-jako. Tosin, vika on oikeammin Windows Phonessa.

Jostain kumman syystä se sammuu, kun ei ole tiedonsiirtoa pariin minuuttiin. Käytännössä jos haluat, että netti on päällä vaikkapa viiden minuutin poissaolosi aikana (että esim. saat pikaviestit normaalisti koneeseen tai vaikka tärkeän puhelun Skypestä), pitää sinun turhaan kuormittaa Elisan mobiiliverkkoa vaikkapa kuuntelemalla The Voicen nettiradiota.

Mutta ei tässä vielä kaikki, Lumia on herkkä häiriöille. Siispä katkeilun aikana syntyy pitkä katkos nettiin ja WLAN-kuvakkeeseen tulee huutomerkki Windowsissa. Aina se ei edes nouse takaisin verkkoon eli joudut käynnistämään Wifi-jako uusiksi. Kaiken kaikkiaan surkea esitys eli tuota ei käytännössä voi käyttää kuin satunnaisesti.

Jatkuvaan käyttöön tuoto Internet-jakaminen on suuri vitsi. Edes minun ZTE MF668 -nettitikku ei tee mitään tuollaista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Minä taas ihmettelin, kun omassa Lumia 800:ssa tuo ei sammukaan. Vaikka siis siinä Internet-jaon asetuksissahan nimenomaan puhelin kertoo, että jos yhteyttä ei käytetä vähään aikaan niin jakaminen lopetetaan. Mutta parempi tämä näin päin on tietysti :smileyazn:

Enkä mitään moitittavaa löytänyt yhteyden jakamisesta, pelasi ainakin kesämökillä (DNA:n liittymä tuossa Lumiassa) hienosti koko viikonlopun.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moi,

Haluaisiko joku osallistua yhteen projektiin? Ladatkaa puhelin täyteen, käynnistäkää se uudelleen pitämällä puhelinta koko ajan latauksessa. Sitten irrottakaa latauksesta ja sammuttakaa heti näyttö. Sitten katsokaa tunnin kuluttua paljonko akkua on kulunut mieluiten niin, että ette tee mitään puhelimella ja että ei tule puheluita tms. Minusta tuntuu, että Lumian akku tyhjenee tunnissa jopa 2-3 %, mikä on mielestäni liikaa.

Toisaalta joskus akkua kuluu vain prosentin tunnille. Ei ymmärrä. Mutta itsepähän älypuhelimiin siirtyi, joten ei pidä valittaa. Nehän nyt luonnostaan kuluttaa virtaa, kun on paljon enemmän toimintoja ja mahdollisuuksia sisällä. Huomenna lähden viikonloppupyöräilylenkille Pirkkalasta Lempäälään metsäreitin kautta. Spotify tulee olemaan uudelleenasennettu eli niin, että käyttää koko matkan verkkoa. Samalla tietää miten Elisa toimii syrjäisissä metsissä.

Matkaa Lempäälään 22 kilometriä ja takaisin saman verran. Varaan mukaan riittävästi vettä. Huomenna testituokset. Yritän olla liemmin käyttämättä puhelinta sinä aikana. Lähden täyteen ladatulla akulla ilman virransäästötilaa.
Käyttäjätaso 1
Viikko mökillä, lumia ja saunalahden liittymä. Jako pelasi kuin unelma kahdelle läppärille; ei häiriöitä, katkoksia tms. Jaon katkeaminen, jos yhteyttä ei käytetä, on mielestäni vain positiivinen piirre.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Lempäälän matkani siirtyi nyt huomiselle tai alkuviikolle.

Näin alustavasti voisin kertoa, että lataan puhelinta usein vain kerran päivää kohti, mutta nykyään vähän enemmän eli kahdesti. Johtuen siitä, kun kuuntelen musiikkia verkon yli ja tiedonsiirtoa on päivittäin reilusti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mahtipuhelin! Pääsin jalanjäljille tuossa Internet-jakaminen-toiminnon satunnaisessa jäätymisessä. Käytännössä verkossa ei vikaa, puhelin bugittaa ajoittain itse. Tämän jälkeen tietokoneella näkyy netin kohdalla huutomerkki (keltainen). Netti ei siis toimi ennen kuin käynnistää Internet-jakamisen uusiksi Lumiassa. Kuitenkin IP on ennallaan, joten oletan vian olevan Lumian jaossa. Tehdasasetuksien palautusta voisi paremmalla ajalla kokeilla.

Nopeudet ovatkin Lumiassa mukavia, kaikki sujuu. :)

Nyt soi Tiktak – Rannaton

Huom! Lumiaan tuli myös sovellus nimeltä Laskurit. Julkaisijana Nokia. Sovellus laskee puheminuutit, tekstiviestit ja datakulutuksen. Näitä kaikkia voi myös rajoittaa esim. puhepaketin mukaan, jolloin sovellus osaa varoittaa kun rajat lähenevät loppuaan. Kertakaikkisen mahtavaa. Sovelluksen mukaan datankäyttöni Lumian mobiilinetillä tässä kuussa jo yli 4GT! Kulutukset nollautuvat kuukausittain haluttuna päivänä, minä laitoin laskutuksen mukaan 1. päivälle. Nokia Lumia 800 on parasta!

Sovellus näyttää myös näitä juttuja jopa sovelluksen käyttöönotosta nykyisen kuukauden arvojen lisäksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Surkea Lumia 800 wifijako, jolla ei tee mitään, kun aina menee netti "katki" kuitenkaan IP:n vaihtumatta eli ohjelmistovika tms. No antaa olla. Tilasin TP-Link langaton 3G-tukiasema TL-MR3220, katsotaan miten toimii.
Käyttäjätaso 1
 Omassa lumiassani netinjako pelaa todella hyvin. Ei katkeile, riittää hyvin ainakin kahdelle läppärille. Katkos tulee ainoastaan jos läppärin laittaa lepotilaan tms, tai läppäri on "viritelty" väärin käyttämään verkkoa (virransäästöä sun muuta).

 Aamulla puhelin laturiin(tai läppäriin), jako päälle ja homma pelaa koko päivän ilman ongelmia. Testattu usean päivän ajan mökkikäytössä. Varmaankin hyvä yksilö sattunut kohdalle :)

 Aiemmin oli käytössä Blade, jonka kanssa oli yhteysongelmia ja virtaongelmia. Esim läppäreiden usb:stä ei tullut tarpeeksi ylläpitovirtaa päivän nettikäyttöön.
Käyttäjätaso 3
Hei,

Samoin täällä, nettijako toimii loistavasti. Testattu  aiemmin myös Lumia 610:llä, 710:llä ja parhaillaan 800

käytössä kolmatta tuntia tänään.

-vvaino
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kolmatta tuntia?

Täällä mennään sellaista 20 minuuttia pätkissä, joskus toimii jopa tunnin, siis oho! Hyvä Lumia 800...

Onneksi ei jouda tätä jatkuvaan käyttämään vaan ainaostaan silloin tällöin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Menee luuri vaihtoon. Ei jaksa enää tätä Windows Phone -turhuutta. Lähinnä kyllä siksi, koska Spotify ei toimi kunnolla eikä päivityksiä tulossa hetkeen!!! Miksi Spotifyssä ei ole ominaisuuksia kuten crossfade ja gapless Windows Phonessa, mutta on Androidissa? Niinpä. Windowsin puhelinalusta rajoittaa sitä kuinka sovelluksia voi kehittää eli kaikki laahaa perässä! Puhelimena Lumia on hyvä, mutta Spotifyn kuunteluun surkea.

Maksoin Spotifystä vuodelle eteenpäin enkä halua käyttää hetkeäkään enää bugista Spotify applikaatiota Lumiassa!!!

Tilasin Saunalahdelta tai tilaan Motorola RAZR MAXX, niin on sitten akunkestoa musiikin suurkuluttajalle ja viralliselle nörtille. Bye bye Windows Phone goodbye!!!

Microsoft ja Spotify ovat osoittaneet, etteivät välitä Spotifyn asiakkaista ko. alustalla. Se riitti minulle tekemään päätös. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tilaukseni on käsitelty, puhelin lähtee varmaan huomenna matkaan tai mistä sitä tietää jos postilla on hyvä päivä ja laittavat sen tänään kuljetukseen...

Kiitos Saunalahti, oli helppo tilata puhelin. Ja oli varastossakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Höh, nopeastipa muutit mielesi. Ensin Lumia 800 oli maailman paras laite ja nyt manaat sen synkimpään koloonsa. Tokihan mielensä saa muuttaa, odotellaan koska muutat mielesi yhtä radikaalisti SL:n yhteyksien kanssa 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka,

Lumia 800 on ihana puhelin ja alusta myös. Kuitenkiin syy vaihtoon on tämä:

Käytän Spotifyä aktiivisesti ja koska uusin sen vuodeksi eteenpäin, en aio tuhlata aikaani epätoimivaan Windows Phonen Spotify-sovellukseen. Sovelluksen tila on vaakalaudalla ja saattaa olla, ettei Microsoft saa mitään aikaiseksi.

Siispä olin pakotettu vaihtamaan. Jos en käyttäisi Spotifyä, olisin tyytyväinen edelleen. Windows-puhelimen Spotifyssä ei ole radiota, 320 kbps äänenlaatua, tauotonta toistia tai ristihäivytystäkään. Androidissa on. Siellä on myös Last.fm-tuki.

Olen jaksanut odottaa neljä kuukautta päivitystä Windows-puhelimen Spotifyyn, mutta enää ei hermot riitä. Joten haluan parempaa. Miksi tilasin Motorolan tehoakulla? Olen nörtti ja käytän paljon puhelointa mm. spottailuun. Eli Spotifyyn. Akunkestolla on siis merkitystä. Lumiaa joutuu lataamaan jopa kahdesti päivässä.

Saunalahden Ilanalle jälleen kerran kiitos hyvästä asiakaspalvelusta Saunalahdella. Parhaimpia asiakaspalvelijoita koko Saunalahdessa.

Puhelinta pääsen käyttämään pian ja Spotifystä nauttimaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Lumia on tänään 28.2. mennyt takuuhuoltoon. Luuri piippailee koko ajan latausääntä eli luuri luulee luurin laitettavan koko ajan laturiin (väljentynyt usbi). Lisäksi joko ei lataa lainkaan tai lataa hitaasti / pätkissä. Menee kuulemma Helsinkiin tuo korjattavaksi.

Korjauksen jälkeen myyn tämän Mokian pois ja pikkuveli alkaa käyttää pikku-Androidia, joka jäi perheessä lähinnä kotiluuriksi nettiselailua varten.

Ja ihan normaalikäytössä löystyi usbi Lumiassa.

Osallistu keskusteluun