Kysymys

Nokia N9

  • 22 heinäkuu 2011
  • 384 kommenttia
  • 57232 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

384 kommenttia

Tulipa hankittua pari vuotta vanhojen HTC:n Android kapuloiden tilalle pari Nysiä mutta huono on alku... 16Gb versiossa näyttö vihertää mutta 64Gb versiossa punertaa ja reilusti. 16 Gb näyttö täysin käyttökelpoinen ja "tasalaatuinen" kirkkauden ääripäihin saakka (pienimmällä kirkkaudella luonnollisesti hieman punertaa), mutta 64Gb näyttö punertaa jopa täydellä kirkkaudella. Samalla 64:n näytön vasen laita (n.kolmas-neljäsosa näytöstä) punertaa jo normaali kirkkaudella reilusti enemmän kuin oikea reuna... Täydellä kirkkaudella 16Gb näyttö tämän lisäksi huomattavasti kirkkaampi kuin 64Gb.

Myös usb liitännän kansi takkuaa 64Gb mallissa sen verran reilusti ettei tuota meinaa saada auki lainkaan.. Ikään kuin jäisi luukun reuna jotenkin jumiin. Luulin tätä ensin ominaisuudeksi mutta onneksi on tuo 16Gb verrokki vieressä.

Näiden lisäksi vielä videopuhelu ongelmat. Kaikki tarvittava toimivaa Gtalk ääni/video puhelua varten tehty molempiin luureihin, mutta ei toimi ei sitten kirveelläkään. Molemmista pystyy soittamaan ongelmitta videopuhelun mutta toisen vastatessa puheluun sanoo vastaanottajan luuri aina heti "puhelu katkaistiin". Vastaanottajan luurissa siis puhelu katkeaa heti kun painat vihreää luuria, mutta soittajan luuri yrittää silti ottaa yhteyttä kunnes tulee aikakatkaisu kun toinen osapuoli ei muka vastaa...

N9 ja eritoten MeeGo itsessään ovat erittäin positiivinen tuttavuus hieman aneemisesta ulkoasusta ja tarjonnasta huolimatta. Android luurin jälkeen tuntuu juurikin puhelimelta jossa laitat asetukset kuntoon ja tämän jälkeen pelkkää kovaa ajoa... Androidia tuli tunkattua tuo pari vuotta melko säännöllisen ahkerasti... Suosittelen siis henkilölle joka haluaa puhelimen jossa hyvin mukana sosiaaliset palvelut sekä käyttökelpoinen selain satunnaiseen nettikäyttöön. Hienosti siis toimii integroidut palvelut, fb jne. mutta silti koko kokonaisuudesta tulee pari vuotta vanhan Android laitteen jälkeen olo kuin olisi palannut ajassa taaksepäin...
Käveleppäs puhelimen kanssa Noksun huoltoon. Itse olen nähnyt monia Nysejä, ja tuo näytön kova punertaminen on kyllä jo virhe. Kyllä ne sen korvaa, kun urputat tarpeeksi. Itsellä 64gb mallissa USB- suoja ei jumita ollenkaan, melkeinpä liian löysä, saattaa avautua, jos kolauttelee puhelinta.
Jäipä tänne päivittelemättä, eli laite kävi huollossa (eikä tarvinnut taistella lainkaan) jossa vaihdettiin näyttö ja usb "kansi".

Hyvin toimii. Pieni punerrus on edelleen vasemmassa reunassa kun näytön kirkkauden pudottaa minimiin, mutta tämä ei enää ole häiritsevää. Kovin tuntuu olevan epätasalaatuista (jopas oli sana...) näiden näytöt...

Puhelin, ja varsinkin käyttis tuntuvat päivä päivältä paremmilta.

Mahtava luuri kaikenkaikkiaan... Pienet yhteys ongelmatkin kadonneet (ainakin toistaiseksi) yhteyksien automaattiseksi muuttamisen jälkeen (saunalahti internet + wlan -> automaattisesti käytettävät verkot).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Lerppu kirjoitti:
Selvä homma. Kiitoksia Jarelle ja larsonille vastauksista. Juuri sopivasti Elisa/Saunalahti tiputtikin tämän luurin hintoja.
Hintojen pudotus voi olla merkki laitteiden loppuunmyynnistä, sillä nykyään monessa kaupassa sanotaan ei-oota tälle puhelimelle. Nokian sivuilta tätä mallia ei enää löydy.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Aiemmin tällä puhelimella toimi automaattinen verkonvalinta, mutta nyt Saunalahden verkko (siis Elisa) pitää valita manuaalisesti. Johtuuko tämä Elisan verkkoon tehdyistä muutoksista?
Käyttäjätaso 5
En ole huomannut, että minun olisi tarvinnut valita verkkoa manuaalisesti. Valinta on mulla normaalisti silti manuaalisella, mutta äsken testasin ja vaihdoin automaatille, eikä mitään ongelmaa ilmennyt.
Nokia n9 tuntui alussa vaikealta puhelimelta ku ei ollut näppäimiä mutta nopeasti totuin! Netti toimi hyvin ja kamera oli hyvä ja yhteisö sovellukset pelas hyvin. No jonkin ajan kuluttua yhteisö sovellukset ei toiminut ollenkaan ei edes maksulliset ovi kauapsta ladatut... Ja en tykkää oikein meego käyttöjärjestelmästä koska sitä ei päivitetä oikeen ja niin minimaallinen saavutus sovelluksien kanssa. Näyttökään ei ole kvoin kestävä tiputin kerran puhelimen ja näyttö hajalle.
Tääl näköjää jengi puhuu nokia n95 puhelimesta... tyttärel kyseinen puhelin just käytössä ja kuoret pitäs vaihtaa .. kellää mitää kokemuksia mis olis huolto mikä ei ois kauhee hintava? ite en kuitenkaa lähtis vaihtaa mitää.. frendi suositteli tätä mis oli vaihtany Nokia n95 kuoret

// Muokattu, linkki poistettu
Mielestäni ekskustelu on Nokia N9 puhelimesta.