Kysymys

Testissä: Samsung Xcover 271 - Kaikenkestävä peruspuhelin

  • 9 heinäkuu 2012
  • 12 kommenttia
  • 14642 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia


Samsung Xcover 271 tarttui tänään koriin ja ehdin sitä testatakin. Puhelin on tulossa sellaiseen vaativaan käyttöön, jossa mitkään perus- tai älypuhelimet kestä. Aiemman puhelimen käyttö oli huonoa, älyluurin näppäimet liian pieniä ja viestien kirjoittamisessa meni käyttäjällä kohtuuttomasti aikaa, nyt kaikki onnistuu saman tien. Siitä kiitos Samsungin perusmallin kestävyydellä - nyt voisi olettaa puhelimen kestävän vuosia.

Paketissa on kaikki perustarvittava ja puhelin vaikuttaa jo ensikättelyssä laadukkaalta sekä kestävältä. Kellonajan puhelin hakee suoraan verkosta. Käyttöjärjestelmä on Samsungin tapaan taasen hyvin selkeä, suomennettu, unohtamatta käyttömukavuutta. Uskoisin, että puhelin on hintaansa arvoinen ja maksattaa itsensä nopeasti takaisin, kun puhelinta ei tämän jälkeen tarvitse vaihtaa edes vuosittain.Todellista kestävyyttä en ole testaillut, mutta netissä on video, jossa miehet lennättävät puhelinta kuin palloa, pudottavat sen kerrostalon katolta maahan, uittavat sen akvaariossa, laittavat märkään hiekkaan, heittävät sitä seinää päin, ajavat henkilöautolla päälle ja lopuksi vielä pesevät hanaveden alla tiskiharjalla... Kaiken tuon jälkeen puhelin oli hengissä ja näytti kuin uusi. Kestävyyttä siis on, mutta ei kannata siltikään puhelinta koetella tiukilla.

Akun lataus oli nopeaa ja kätevintä oli se, että laturi oli melko yleinen - sama kuin älypuhelimissa. Tästä kuitenkin miinustakin, koska kuulokkeiden täytyy olla samanmalliset. Mukana tuli jonkinlaiset handsfree-malliset, mutta äänenlaatu ei ollut kummoinen ajateltuna radion tai musiikin kuunteluun. Lisäksi sisäinen muisti on niin pieni, että musiikin kuuntelija joutuu hankkimaan muistikortin. Minään musapuhelimena tuota ei kuitenkaan voi pitää.Sujuvan käyttöönoton jälkeen muutama testipuhelu. Kortti puhelimessa on tietenkin Saunalahden eli käytetään Elisan verkkoa. Katkeilua ei ole. Monitaajuuden johdosta puhelin voi olla GPRS-, EDGE- tai 3G-verkossa. Nopeuksia ei kuitenkaan ole tarjolla, koska valmistaja ei ilmoita 3G-nopeuden todellista siirtokykyä. Uskoisin sen jäävän melko alhaiseksi alle 0.5M-tasolle. Lisäksi oletuksena puhelin lukitsee 3G-verkon.

Joten jouduin valitsemaan käyttäjälle 2G-verkon. GPRS-nopeuden verkko kun tarjoaa kotioloissa täydet palkit, 3G vain puolet. Lisäksi GSM-verkossa puhelimessa voi puhua jopa kolme kertaa 3G-verkkoa pidempään eli noin 19 tuntia. 3G-verkossa rupattelu jää noin seitsemään tuntiin. Puhelimessa on mahdollisuus käydä netissä WAPin kautta, tosin koska liittymässä ei ole dataa, en ole sitä testannut. Puheen laatu oli mainio, vastaanottajan kuuli selvästi.Puhelin on minusta mitä mainioin kestävyyttä ja laatua arvostaville. Eikä haittaa jos puhelin joskus putoaa asvaltille tai ui vedessä. Puhelin kestää hyvin kaiken elämässäsi. Ilahduttavinta oli se, että kentät olivat todella hyvät Elisalla vaikka käden piti ihan antennin päällä. Lumiassa signaali heikkenee, kun antennin kohdalla kättä pitelee. Kaiken kaikkiaan puhelin on kevyt ja ennen kaikkea hyvä peruspuhelinta hakeville.

Kuitenkin saattaa olla kallis ostos, mutta maksattaa itsensä takaisin. Et yksinkertaisesti tämän ostettua vaihda luuriasi liian usein. Itse asiassa saatat unohtaa koska viimeksi vaihdoit puhelinta vaikkapa parin vuoden päästä. 😉 Eli summasummarum oiva hankinta etenkin Elisan verkkoon, tosin muistakaa lukita 2G-verkkoon, se on usein ruuhkattomin ja kuuluvin. Puhelimessa on kuitenkin muutama outo kohta, niistä lisää kohta.

Yhteenveto:

Plussaa

- Kestävä puhelin elää kanssasi eri elämäntilanteissa

- Hyvä akkukesto 2G-verkossa, muista lukitus!!!

- Hyvä, selkeä hallinta ja monipuoliset asetukset

- Olet turvassa, ei enää rikkoutuneita puhelimia kun sateessa rupattelet tms. Edes kaatosade ei haittaa menoa ;)

- Käyttöohje suorastaan täydellinen, kaikki tieto saman tien

- Vaikka hinta on kallis, sinun ei tarvitse tämän jälkeen ostaa uutta puhelinta pitkään aikaan

- Tosi hyvä kuuluvuus vaikka satumetsän keskellä... kunhan on Elisan verkko ;)

Miinusta

- Jos sinulla ei ole datapakettia, puhelin silti näyttää yhteystyypin - G/E/3G. Tämä voi hämätä, koska jos sinulla on datasiirto estetty eikä datapakettia, toiminto antaa ymmärtää että puhelin olisi netissä koko ajan. Lisäkustannuksia ei kuitenkaan tule, kunhan tosiaan tarkistaa että koti- ja ulkomaan datasiirtoesto on käytössä Oma Saunalahdessa!

- Jos puhelin käy huollossa, iskun-, veden- ja pölynkestävyys saattaa heiketä (käyttöohjeen mukaan)

Summasummarum: 10/10.

Kiitokset Saunalahdelle, että sain julkaista tämän testin täällä. Ilo kirjoittaa näitä puhelinarvioita tänne, koska vain yksi operaattori voi olla paras - ja on mukavaa avautua miten puhelimet toimivat. 🙂

12 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:Samsung Xcover 271 tarttui tänään koriin ja ehdin sitä testatakin. Puhelin on tulossa sellaiseen vaativaan käyttöön, jossa mitkään perus- tai älypuhelimet kestä. Aiemman puhelimen käyttö oli huonoa, älyluurin näppäimet liian pieniä ja viestien kirjoittamisessa meni käyttäjällä kohtuuttomasti aikaa, nyt kaikki onnistuu saman tien. Siitä kiitos Samsungin perusmallin kestävyydellä - nyt voisi olettaa puhelimen kestävän vuosia.


Eli Lumia 800 on käytettävyydeltään huono puhelin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei, kyse on Samsungin halvimmasta älypuhelimesta. Käyttäjällä kun oli isot sormet, niin puhelimen käyttö oli hankalaa ja tosin älypuhelin on jo vähän liian hankala opittavaksi, kun ikää yli 40 vuotta. Oma Lumia on hyvä, mutta kuuluvuus on välillä huono, kun käsi koskettaa antennia ja Lumia vähän hitaasti vaihtaa verkkojen välillä... Eli heikossa kentässä puhelin hyppää EDGE:een tai GPRS:ään ja kestää miettiä kun siirtyy HSDPA:lle, vaikka manuaalisesti yhdistämällä 3G toimisikin alueella...

Tämä on puhelin, jota voisin hyvin itsekin harkita. Tosin toisaiseksi älypuhelin kiinnostaa lähinnä Spotifyn ja hyvän kameran takia. Mutta pärjäisin hyvin myös peruspuhelimella kyllä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Aivan kuten puhelimesta ja käyttöohjeesta käy ilmi, tiedonsiirtonopeudet ovat GPRS, EDGE ja 3G. Viimeinen tarkoittaa siis perus-3G-nopeutta eli 384 kb sekunnissa. Minulla on sellainen mielikuva, että mikäli kyseessä on ei-älypuhelin, verkon tunnus on näkyvissä, oli datasiirto aktiivinen tai ei. Luullakseni valmistaja ei koskaan ilmoita laitteen todellista siirtonopeutta. Julkaistaan vain tieto teoreettisesta maksiminopeudesta ja siitä, että nopeus voi vaihdella riippuen useasta eri tekijästä.

Palkit osoittavat vain signaalin voimakkuuden, ei signaalin laatua. Tämä jälkimmäinen on se oleellisempi asia kuuluvuuden kannalta. Olen antanut itseni ymmärtää, että 3G-alueella ei välttämättä toimi 2G-verkko. Jos 2G-tukiasema on pimeänä, 3G-tukiasema voi olla käytössä. Tai 2G-verkolla voi olla katve siellä, missä 3G toimii.Näin ollen pakotus 2G-verkkoon ei ole välttämättä aina hyvä ratkaisu.

Jos datasiirtoa ei tarvitse, kannattaa harkita saman puhelimen 2G-versiota, joka on Samsung 2370. Tosin siinä veden ja pölyn sieto ei ole samaa luokkaa. Valmius- ja käyttöajat taas ovat pitemmät.

Oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että älypuhelimen käytön opettelu (=älypuhelimen käyttäjäksi siirtyminen) on liian hankalaa yli 40-vuotiaalle? Olihan se vitsi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ikärasismi on näköjään Palstalla sallittua. Viime viikolla oltiin sitä mieltä, ettei 70-vuotiaalle laajakaistaa haluavalle pidäkkään myydä laajakaistaa kysymättä vaimon lisäksi lapsilta ja nyt yli 40 vuotiaat eivät opi enää käyttämään älypuhelinta. :smileyevil:

Pitää laittaa Doro tilaukseen....
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mielipiteeni ei perustu Elisa Oyj:n kantaan.

PasiS kirjoitti:
Ikärasismi on näköjään Palstalla sallittua. Viime viikolla oltiin sitä mieltä, ettei 70-vuotiaalle laajakaistaa haluavalle pidäkkään myydä laajakaistaa kysymättä vaimon lisäksi lapsilta ja nyt yli 40 vuotiaat eivät opi enää käyttämään älypuhelinta. :smileyevil:

Pitää laittaa Doro tilaukseen....

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Käyttäjä on nyt ollut kovasti tyytyväinen tähän. Lähinnä kun nyt tekstiviestejä voi naputella paljon helpommin ja muutamalla tukiopetuksella kerroin kuinka katsoa esim. vastaamattomat puhelut. Nehän eivät ole "helposti" saatavilla vaan aika piilossa sovelluksissa, mutta kyllä sen lopulta käyttäjä oppi.

Eli summasummarum, vähän opettelua on, käyttöjärjestelmän erilaisuuden takia, mutta ei mahdoton. Hyvä puheenlaatu ja kestävyys sekä yleinen helppous on asioita, joiden takia puhelin kannattaa hankkia. Akku kestää pitkään.

Hyvis, kaksitoimisuus verkoissa on hyvä asia ja näen pointin, mutta puhelin tosiaan valitsee aina oletuksena 3G:n. Jos olisi 2G ensisijainen -valinta, käyttäisimme sitä. Nyt joutuu pitämään 2G-verkossa. Mitään valituksia en ole kuullut, että olisi verkkoa jossain hukassa ollut. Pidempi akunkesto on aina parempi, koska voi ladata puhelinta vähemmän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Puhelin on edelleen kuosissa.

Näytössä on muutama pikkunaarmu, mutta se ei luonnollisesti käyttöä haittaa. Samalla laturipaikan suojus ei enää pysy kunnolla kiinni, mutta sekin on kosmeettinen haitta. Laite on siis kestävä, sillä puhelin on vieläkin hengissä ja täysin uudenveroinen muutamalla naarmulla varustettuna.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tilattiin toinen samanlainen, tällä kertaa toiselle perheenjäsenelle, jolla Nokia 113 -puhelimen näyttö meni halki ilman mitään näkyvää syytä (oli vaan laukussa ja meni rikki). Tämä varmasti kestää!

Eräässä kaupassa oli hinta 95 € ja ilmainen SmartPost-toimitus, joten tilasin "lahjaksi". Olkoon vaikka tuleva joulu- ja syntymäpäivälahja tälle. Nyt pitäisi kestää luurin käyttöä. Nyt sekä äidillä ja isällä on tuollaiset Xcoverit. Isän malli on vieläkin täysin kunnossa mitä nyt muutama naarmu siellä täällä kuoressa, mutta toimii :)

Veli säästää Xcoverin älypuhelimeen. Hänellä tällä hetkellä Samsungin halvimmasta päästä oleva älypuhelin joka ei hirveän kestävä ole. Saunalahdelle kiitos pakkodatasta, joka luurille tulee datalle käyttöä. Xcovereille ehkäpä vain kevyttä nettiselausta ja sähköpostien lukua. Mutta älypuhelimessa siirtyykin reippaammin nettiradion muodossa :)

Monihan ei pidä pakkodatasta, mutta tässä datasta maksetaan mielellään, koska 5 euron dataa ei liittymään olisi otettu. Nyt sillä pakkodatalla saa myös AEP, joka toki oli ennen ilmainen, mutta kyllä siitä maksaa, kun Oman verkon puhelut ovat jatkossa ilmaisia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jatkan taas yksinpuhelua :D

Eli tänään kosahti vahingossa oma Huawei metsikössä kiviä päin ja sivusta irtosi muovinpalanen ja näyttöön tuli pieni halkeama. Käytän nykyisin älypuhelinta todella vähän ja mietin myös itselleni tätä Xcover-peruspuhelinvaihtoehtoa.

Kyllähän tällä uutiset lukee pakkodatan voimalla (liittymäni on Satakieli 2000 jossa AEP, 2000 minuuttia ilmaista Oman verkon puheminuuttia ja 256 kbps pakkodata). Muu käyttö 7 snt min/kpl. Eli tilaan yhdestä kaupasta tällaisen.

Itselläni on lähtenyt myös mielenkiinto älypuhelimiin, hyvin kallis ostos ja hajoavat helposti.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Voiko peruspuhelimella kuunnella Spotifya?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei, mutta DNA:lta sai Xcoverin hyvään hintaan. Se on älypuhelin GT-S5690, ollut käytössä jo yli kuukauden.

Peruspuhelimen ostin väliaikaiseksi puhelimeksi. Ja myöhemmin myin sen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sellainen ongelma muuten noissa Xcovereissa (271) että aika menee sekaisin. Tämä tapahtuu kun aika on määritelty verkon mukaan. Eli joskus aika menee vääräksi, mutta manuaalisesti aika asettamalla ei tule aikaongelmia. Onko muilla samaa ongelmaa? Koska kaksi perheen puhelinta tekevät tätä, sanoisin että ominaisuus.

Luurit on myös pakotettu takaisin automaattisesta 2G-verkkoon, sillä Elisan 3G-verkko on käyttöpaikassa heikohko (noin puolet palkeista) ja liikkuvassa käytössä monesti 3G-kentät nollissa. Katsoin, että 2G-pakotus pitää puhelinta paremmin verkossa ilman häiriöitä hyvällä kuuluvuudella. Puhelimilla hoidetaan pääasiassa puhetarpeita ja jonkin verran viestejä (ei nettiä), joten 2G-pakotus on melkein järkevä tehdä peruspuhelimeen - samalla akku tietysti kestää pitempään.

Osallistu keskusteluun