Vastattu

viivakoodin kopiointi pdf-laskussa



Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

30 kommenttia

Minä en nyt oikein käsitä, miksi tämä virituaaliviivakoodi on näin vaikea asia. Elisan/Saunalahden laskussa on kyseinen koodi ja sen voi kopioida leikepöydälle käytettäväksi nettipankissa maksukaavakkeen täytössä. Samalla kun avaa laskun tarkistettavaksi, niin kopioiminen ei ole mikään vaikea toimenpide.



Mykypäivänä tietokoneenkäyttäjän perusohjelmistoon kuuluu PDF-lukuohjelma, jota löytyy useamman firman tekemänä. Jos yksi lukija ei toimi omien mieltymysten mukaan, niin esimerkiksi tällä palstalla löytyy neuvoa toisista lukijoista. Esimerkiksi Adoben lukija toimii erittäin hyvin kopioitaessa tekstiä jostain PDF-dokumentista.

Se, että joku on yli kuusikymppinen, ei ole peruste pitäytyä vanhoissa tavoissa. Tässäkin tapauksessa tämä virituaaliviivakoodi on oikeassa paikassa ja helposti käytettävissä eikä ole kadonnut minnekään. Olen itse 70+ enkä missään tapauksessa hyväksy itselleni ikää verukkeeksi osaamattomuudelle. Jos joku asia ei onnistu heti, niin suvussa tai tuttavissa on AINA joku nörtti, jolta saa neuvoja.

Muutaman rivin laskutustietojen esittäminen sähköpostilla ei ole suuren yrityksen yrityskuvan mukaista. Laskutustiedot halutaan näyttää oikeissa puitteissa ja ne puitteet ovat OIKEA LASKU asianmukaisine tietoineen. Joku yhden miehen verstas voi jakaa laskun tietoja muutamalla rivillä sähköpostissa.
Käyttäjätaso 3
Muutaman rivin laskutustietojen esittäminen sähköpostilla ei ole suuren yrityksen yrityskuvan mukaista.
Katselin vähän sähköpostiarkistojani ja siellä olevia laskuja ja mm. sellainen pikkufirma kuin Apple on laittanut minulle ihan sähköpostissa laskutietoja. 🙂 Ja ihan kokonaan ilman mitään liitetiedosto-laskuja.

Tästä koko keskustelusta paistaa läpi sellainen nettikeskusteluissa yleinen "minulle tämä toimii hyvin joten sen on pakko olla paras ratkaisu kaikille ja joka niin väittää on tyhmä"-asenne. Ehkä minä olen tyhmä, mutta minulle olisi silti edelleen kätevintä että se virtuaaliviivakoodi olisi suoraan siinä sähköpostissa.
Käyttäjätaso 7

Tästä koko keskustelusta paistaa läpi sellainen nettikeskusteluissa yleinen "minulle tämä toimii hyvin joten sen on pakko olla paras ratkaisu kaikille ja joka niin väittää on tyhmä"-asenne. Ehkä minä olen tyhmä, mutta minulle olisi silti edelleen kätevintä että se virtuaaliviivakoodi olisi suoraan siinä sähköpostissa.


Tässä keskustelu on käynyt ilmi se iänikuinen muutosvastarinta mitä aina kohdataan , kun järjestelmiä kehitetään. Minulla ei ole mitään sitä vastaan etteikö sähköpostilaskussa voisi olla se virtuaaliviivakoodi ihan leipätekstissä eikä vain siinä näköislaskussa , joka PDF:nä tulee mukana.

Suomi on ihan maailman kärkimaita E-laskun käyttöönotossa ja veikkaanpa , että ei mene montaakaan vuotta , kun laskuttajat ajavat alas tällaiset tietoturvan kannalta heikot sähköpostilaskutukset. Eikä laskuttajien pitkänpäälle edes kannata ylläpitää useita rinnakkaisia järjestelmiä ihan kustannussyistä. Siis E-laskuun siirrytään ennen pitkää joka tapauksessa.

No kukin tekee valintansa itse , mutta minusta ei kannata jäädä odottelemaan sitä , että joutuu E-laskuun siirtymään pakon edessä.
Aloitin tämän keskustelu ja lopetan sen nyt omalta osaltani seuraavin kommentein.
1. Windows 10 ja Edge-selaimelle ei virtuaaliviivakoodin copy toimi pdf-dokumentista. Tämän ovat havainneet lisäkseni monet muut.. W10 ja Edge ovat ainakin vielä yleinen toimintaympäristö, joten olisiko kohtuullista edellyttää, että palvelun tarjoaja Elisa informoisi käyttäjiään tällaisesta ongelmasta ja opastaisi miten tilanteessa tulee menetellä.
2. Toimin Enter ry:ssä joka opastaa vapaaehtoisvoimin pääkaupunkiseudulla vuosittain yli 4000 seniori-ikäistä ihmistä tietokoneiden, kännyjen ja tablettien käytössä. Tätä kautta tiedän, kuinka moniin yllättäviinkin esteisiin ihmiset nettiasioidensa kanssa törmäävät. Tämä tapaus on yksi sellainen. Suurelta joukolta ihmisiä ( ei ainoastaan senioreilta) ei voida edellyttää, että he ymmärtävät vaihtaa selainta tai Adoben versiota tms. On myös todettava, että monella on lähipiirissään tietokoneita osaavia ihmisiä, mutta erittäin usein nämä eivät loppujen lopuksi kerkiä mummoa tai vaaria auttamaan.
Kiitos tästä keskustelukokemuksesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Elisa ei tosiaan pohjaan mitään muutosta ole tehnyt, joka estäisi tuon kopioinnin. Kyseessä on ainoastaan yhteensopivuusongelma eri käyttöjärjestelmien, palvelujen ja tiedostomuotojen yhdistelmillä. Tulipa ainakin siis palaute välitettyä tästä eteenpäin! :8