Vastattu

Voiko osamaksu erien määrää vähentää maksamalla laskulla enemmän kuin mitä laskun summa on?

  • 1 October 2015
  • 7 kommenttia
  • 15946 katselukerrat

Kun ostaa puhelimen osamaksulla niin voiko joskus maksaa enemmän kuin mitä laskulla oleva summa on? Niin että saisi puhelimen maksettua nopeammin kokonaan pois ja omaksi.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi iltsinen 1 October 2015, 15:31

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllä voi.

Mutta ymmärtääkseni, muut korjatkoon, ns. ylisuoritukset vähennetään aina sopimuksen loppupäästä. Eli vaikka tässä kuussa maksaisit kaksi kuukausimaksua, niin seuraavassa kuussa tulee kuitenkin normilasku.

Voit myös koska tahansa tilata loppulaskun, jolla voit maksaa laitteen kerralla kokonaan pois.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Voit totta kai maksaa kerralla enemmänkin, mutta huomaathan, että tekemäsi extrasuoritus hyvitetään seuraavalla laskullasi. Eli jos laitteen kuukausimaksuerä on 10 euroa ja maksat tässä kuussa 20 euroa, tulet saamaan ensi kuussa 0-laskun. Eli periaatteessa laskutus ei pääty yhtään sen nopeampaa. Näin tapahtuu vain, kun tilaat erillisen loppulaskun.

Ja tärkeää on huomata myös se, että jos puhelin laskuttuu samalla laskulla matkapuhelinliittymäsi kanssa, kohdistuu tuo ylisuoritus myös matkapuhelinlaskuusi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Maliisa kirjoitti:
Eli mulla on nyt 24kk osamaksu puhelimelle, ja maksaisin sitä enemmän kuin laskussa, se vähentyy siitä kokonaissummasta?

Kyllä. Luonnollisestikin se vähentyy siitä kokonaissummasta.

Maliisa kirjoitti:
Ja sitten kun se on vähentynyt tarpeeksi niin voi valita, että maksaa kokonaan mitä on jäljellä?

Ei, vaan sinä saat koska tahansa, vaikka heti ekana kuukautena, maksaa puhelimen vaikka kerralla kokonaan pois.

Jos puhelimesi maksaa vaikka 240e, ja olet valinnut 24kk maksusuunnitelman sille. Silloin sinulle siis lähetetään joka kuukausi 10euron lasku. Jos jonain kuukautena maksatkin 20e, niin seuraavassa kuussa sinulle tulee lasku, jonka summa on 0e. Jos olisit maksanut edellisessä kuussa 18e, lähetettäisiin sinulle siinä tapauksessa seuraavaksi 2e:n lasku. Varsin loogista.

Jos koska tahansa haluatkin maksaa puhelimen kerralla kokonaan pois, niin senkus tilaat Elisalta ns. loppulaskun, jossa normaalin kk-erän sijasta on se summa, joka sillä hetkellä puhelimesta on vielä maksamatta. Sen maksettuasi on maksusopimus Elisan kanssa päättynyt.

Maliisa kirjoitti:
Ja jos maksaa esim. Kahden kuukauden kuukausimaksun niin seuraavana kuukautena tulee 0 lasku? Mutta myös silloin saa maksaa niin paljon kuin haluaa?

Juurikin näin! Pidä asiat yksinkertaisina, niin olet varmemmin oikeassa ;)

Aina saa maksaa enemmän ja sovittua aikataulua nopeammin. Se sinun ja Elisan sopima kuukausimaksu on ainoastaan se minimisuoritus, jonka verran puhelimen ostohinnasta pitää lyhentää.

Otathan huomioon kuitenkin vielä aiemmissa viesteissä mainitun "poikkeustilanteen" niissä tapauksissa, joissa normaali puhelinlasku on samalla laskulla tuon osamaksu-puhelimen kanssa.
Käyttäjätaso 1

Onko kukaan muuten huomannut, että Elisan missään palvelussa ei vieläkään näy todellista jäljellä olevaa osamaksusaldoa? Paino sanalla TODELLISTA. Purnasin tästä ensimmäisen kerran jo viisi vuotta sitten. Ei vaan näy missään.

Vähän aikaa sitten otin Elisalta vielä liittymänkin. Elisa sitten sotki nämä kaksi samalle laskulle, mikä aiheutti sen, että omakin kirjanpitoni meni sekaisin osamaksun osalta. Nyt ne ovat eri laskulla enkä edelleenkää näe mistään TODELLISTA jäljellä olevaa summaa. Nyt skarppia oikeasti, Elisa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Eikös laskulla näy erä esim 8/12 ja jäljellä oleva summa esim 235,52 €? 🤔

Käyttäjätaso 1

Lukee, lukee, MUTTA…

… jos olet maksellut enemmän kerralla, todellinen jäljelä oleva summa voi olla vaikkapa 23 €.

Tilanteen ollessa tuo se lasku väittää yhtä kaikki, että jäljellä on 235,52 €.

Eli lasku ei esitä todellista jäljellä olevaa summaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ahaa. Ei ole tullut eteen moista, koska maksan samalla asiakkuudella useampaa laitetta. Siten maksu kohdistuu eri aikaan ostettujen laitteiden maksuun alkuperäisen suunnitelman mukaan.