Vastattu

Voiko salaiseen liittymänumeroon tulla mainosviestejä?

  • 13 joulukuu 2016
  • 9 kommenttia
  • 317 katselukerrat

Meillä on kesämökillä ilmalämpöpumppu, jossa on AirPatrol etähallintasysteemi, joka meillä toimii Saunalahden liittymän avulla. Tuo tarkoittaa sitä, että voimme kännykkäsovelluksen avulla ohjata ilmalämöpumppua, esim. laittaa mökin lämpiämään pari vuorokatta annen mökille menoa. Tuo AirPatrol ohjainyksikkö on viimeaikoina mennyt usein ns. mykäksi ja sen saa toimimaan vain resetoimalla ohjaimen manuaalisesti paikan päällä. Tuo resetointi on epäkäytännöllistä, kun mökki sijaitsee 350 km:n päässä kotoa.
AirPatrolin helpdeskin mukaan vika voi johtua siitä, että ohjainyksikössä käytettyyn liittymän numeroon menee mainosviestejä.
Onko mahdollista, että liittymään menisi mainosviestejä, vaikka liittymän numero on alusta saakka ollut salainen? Jakaako Elisa myös salaisia numeroita yhteistyökumppaneilleen? Jos viestejä menee, miten sen saa estettyä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 13 joulukuu 2016, 16:25

jakaako Elisa salaisia numeroita liikekumppaneilleen eli pitääkö minun maksaa lisähintaa kuukausittain Elisalle siitä, etteivät heidän mainostajat laita etäohjaintani toimintakunnottomaksi.Jos sinulla on markkinointiluvallinen liittymä, niin siihen ihan liittymäkuvauksen mukaisesti kuuluu Elisan liikekumppaneiden markkinointi sekä tekstiviesteillä että sähköpostilla. Noissa roskaviesteissä on lopussa merkintä "*Elisa". Tästä kyseisestä roskapostista pääsee eroon muuttamalla liittymän markkinointiluvattomaan versioon + 1 e/kk hinnalla.Mutta kuten edellä jo todettiin, muutakin roskapostia on liikenteessä. Eikä roskapostittajien tarvitse välttämättä saada numeroa mistään, kun ne voidaan tosiaan arpoa automaatista.Sinun kannattaisi siirtää se liittymän sim-kortti hetkeksi johonkin muuhun laitteeseen, ja tarkistaa minkälaisia viestejä sinne on (mahdollisesti) saapunut. Ja tietysti ihan ensinnä tarkistettava liittymätyyppi, ja tarvittaessa vaihdettava mainoksettomaan versioon. (Palstatiimikin voi asian tarkistaa, jos laitat kyseisen puhelinnumeron profiilisi asetuksiin tai lähetät sen yksityisviestillä palstatiimille)
Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Onko mahdollista, että liittymään menisi mainosviestejä, vaikka liittymän numero on alusta saakka ollut salainen? Jakaako Elisa myös salaisia numeroita yhteistyökumppaneilleen? Jos viestejä menee, miten sen saa estettyä?


Mikäpä sen estää. Voihan ne mainostajat laittaa jonkun koneen arpomaan numeroita ihan summamutikassa ja silloin listalle voi sattua myös salainen numero. Siis eihän se salaisuus tarkoita muuta kuin , etä sitä numeroa ei saa numeropalvelusta.

Tuskinpa Elisa niitä salaisia numeroita jakaa kenellekään , mutta edellä kuvattu tilanne on mahdollinen ja ei niitä juurikaan estämään pysty ellei siinä päätelaitteessa ole sellaista mahdollisuutta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Salainen liittymä kai tarkoittaa sitä, että numeroa ei ilmoiteta missään luetteloissa tai anneta kysyjälle tiedoksi.

Mutta mainosviestejä liittymään voi lähettää, ellei tuota erikseen kiellä 1 € lisähinnalla. Itse olen omille laitteilleni aina määritellyt numerolle sekä salaisuuden että mainoskiellon - operaattorista riippumatta.

Jos laitat asiakastunnuksesi profiliisi Palstalle, niin palstatiimikin voinee asian hoitaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Salainen numero ei tarkoita sitä, etteikö siihen voisi tulla Elisan tai sen kumppaneiden markkinointiviestejä. Viestit voi estää päivittämällä liittymätyypin sellaiseksi, jossa markkinointi on kielletty. Tämä toimenpide nostaa liittymän kuukausimaksua eurolla ylöspäin.
Käyttäjätaso 7


Mutta mainosviestejä liittymään voi lähettää, ellei tuota erikseen kiellä 1 € lisähinnalla. Itse olen omille laitteilleni aina määritellyt numerolle sekä salaisuuden että mainoskiellon - operaattorista riippumatta.


Tuo auttaa kenties siinä tapauksessa , että mainostaja on Elisa tai joku sen yhteistyökumppani. Roskapostittajat eivät Elisan kielloista juurikaan piittaa.
Kiitokset näistä vastauksista.

Roskapostittajien kanssa siis on vain tultava toimeen. Voisikohan joku Elisasta tai muuten asian varmasti tietävä vastata, jakaako Elisa salaisia numeroita liikekumppaneilleen eli pitääkö minun maksaa lisähintaa kuukausittain Elisalle siitä, etteivät heidän mainostajat laita etäohjaintani toimintakunnottomaksi.
Käyttäjätaso 7
jakaako Elisa salaisia numeroita liikekumppaneilleen eli pitääkö minun maksaa lisähintaa kuukausittain Elisalle siitä, etteivät heidän mainostajat laita etäohjaintani toimintakunnottomaksi.

Jos sinulla on markkinointiluvallinen liittymä, niin siihen ihan liittymäkuvauksen mukaisesti kuuluu Elisan liikekumppaneiden markkinointi sekä tekstiviesteillä että sähköpostilla. Noissa roskaviesteissä on lopussa merkintä "*Elisa". Tästä kyseisestä roskapostista pääsee eroon muuttamalla liittymän markkinointiluvattomaan versioon + 1 e/kk hinnalla.

Mutta kuten edellä jo todettiin, muutakin roskapostia on liikenteessä. Eikä roskapostittajien tarvitse välttämättä saada numeroa mistään, kun ne voidaan tosiaan arpoa automaatista.

Sinun kannattaisi siirtää se liittymän sim-kortti hetkeksi johonkin muuhun laitteeseen, ja tarkistaa minkälaisia viestejä sinne on (mahdollisesti) saapunut. Ja tietysti ihan ensinnä tarkistettava liittymätyyppi, ja tarvittaessa vaihdettava mainoksettomaan versioon. (Palstatiimikin voi asian tarkistaa, jos laitat kyseisen puhelinnumeron profiilisi asetuksiin tai lähetät sen yksityisviestillä palstatiimille)
Kunniamerkki +3
Elisa ei jakele kenenkään liittymänumeroita tai myy niitä eteenpäin kolmansille tahoille, tästä ei tarvitse kenenkään olla huolissaan. Kuten jo yllä on mainittu, niin Elisan omien ja yhteistyökumppaneiden lähettämät markkinointiviestit voi estää tuolla 1e/kk hintaisella lisäpalvelulla. Sen sijaan sille, että lähettääkö joku muu taho liittymään viestejä, ei Elisa valitettavasti mahda mitään. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Vaatiiko tuo AirPatrol tekstiviestien olemassaolon? Eli ohjataanko sitä tekstiviestein?

Jos ei ohjata, vaan esim. netin läpi jotenkin muuten, niin koko tekstiviestit voisi ottaa pois päältä.
Ainakin violetti operaattori mahdollistaa tuollaisen.

Ja jos ohjaus tapahtuu tekstiviestein, niin ko. vempulan ohjelmiston ja laitteen tekijälle syvä nootti. Eihän tuollainen saa solmuun mennä muista tekstareista, vaan tulee kestää ja toimia ihan normaalisti ne täysin ohittaen ja jää odottamaan oikeita ohjaustekstareita.
Minulla on käsitys, että AirPatrolia voi ohjata joko tekstiviesteillä tai älypuhelinsovelluksella.

Osallistu keskusteluun