Kysymys

3G- verkon ongelmat, Desire Z 2.3.3 ja akun kesto?

  • 17 marraskuu 2011
  • 3 kommenttia
  • 1283 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 50 kommenttia
Aiheuttavatko 3G- verkon ongelmat normaalia suuremman akun kulutuksen? Vai onko vikaa myös laitteessani? Olen uhkaillut viedä laitteen takuuhuoltoon saapumattomien puheluiden vuoksi mutta en haluaisi olla ilman puhelinta muutamaa viikkoa kun tiedän että vikaa on myös Saunalahden verkossa.

Olen lomaillut pari viikkoa ja puhelin ollut pääasiassa kotona sisätiloissa muutaman kilometrin säteellä Tampereen keskustasta.

Jos pidän 3G- datayhteyttä päällä, akku kestää maksimissaan 10h, välillä jopa vain 8h. Puhelin pääasiassa valmiustilassa. Kotona ollessa kuitenkin kaikki surffailut ja sähköpostin tarkistukset tapahtuu pöytäkoneella.

Nyt olen pitänyt WLANia päällä ja kytkenyt puhelinverkon datayhteyden pois. Akku on kestänyt 29 tuntia ja vielä on reilut 20% jäljellä.

Eli käytännössä WLANin käyttö versus 3G- datayhteyden käyttö taustadatan tarpeisiin aiheuttaa nelinkertaisen eron akkukestoon.

Tästä syystä en oikein usko, että mikään ohjelmakaan temppuilisi ja kuluttaisi akun loppuun. Pitäisihän sen tehdä sama myös WLANin kautta.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo virrankulutus taitaa olla 3G-verkon ominaisuus, koska 2G-verkkoon pakotettuna virrankulutus on kokemukseni mukaan pienempi. Oli sitten kyse puheluista, datasiirrosta tai valmiustilasta.
Et kyllä lukenut viestiäni ajatuksella läpi. Ei ole mikään ominaisuus, että puhelin käytännössä käyttämättömänä kuluttaa akun täysin tyhjäksi alle 10 tunnissa.

Desire Z on ollut minulla julkaisusta lähtien eli aika tasan vuoden. Heti alkuun opin kyllä lataamaan puhelimen joka yö mutta missään vaiheessa aiemmin tämän vuoden aikana ei ole ollut tällaista ongelmaa, että akku kuluu ilman järkevää selitystä. Olen kyllä saanut akun käytettyä tyhjäksi parissa tunnissa aktiivisella pelaamisella tai surffaamisella.

Nyt oli puhe siitä, että puhelin tyhjää akun käyttämättömänä, näyttö suurimman osan aikaa pimeänä, alle kymmenessä tunnissa.

Loma loppui ja tuli paluu arkeen. Nyt kun taas arkisin notkun työpaikalla, akkukin kestää ihan normaalisti. Kotiin päästyäni puhelin oli ollut irti laturista 10h ja akkua oli jäljellä yli 70%... 3G data & taustadata käytössä koko päivän.

Mystisiä on nämä älypuhelimien ongelmat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mielestäni kyllä luin ihan ajatuksella ja useamman kerran. Suuri virran kulutus ei valttämättä johdu ongelmista, vaikka toki sekin on mahdollista. Kulutusta voi lisätä vaikka se, että lomalla puhelin sijaitsee käyttämättömänä paikassa, jossa puhelin joutuu hakemaan yhteyttä esimerkiksi sen vuoksi, että lähellä on useampi yhtä voimakas tukiasema.

Osallistu keskusteluun