Vastattu

4g verkko ongelma

  • 18 September 2020
  • 1 kommentti
  • 514 katselukerrat

Eli oli tosiaan 50mbps netti elisalta puhelinliittymässä, ennen oli kuuluvuudet aina täydet tolpat, mutta alko heitteleen 1-3 tolpan välillä ja riippumatta laitteesta (kokeiltu 4g tabletilla ja kahdella eri puhelimella) alkoi nettiyhteys katkeilla, oli muka 3 tolppaa puhelimien mukaan, mutta windows 10 sanoi “ei internetyhteyttä” vaikka oli yhdistetty.

Kokeiltu vaikka mitä ja sama jatkuu.

Ilmeni ettei puhelut tule läpi ja elisalla sanoivat että varmaan viottunu sim kun nettikin pätkii, kävin vaihtaan, ja sama jatkui. Tämän lisäkis uutta simiä lakkasi kaikki laitteet tunnistamasta joten hain viellä uuden ja samalla päivitettiin vanha 50mbps tarjous saman hintaiseen 100mbps liittymään.

Ongelmat jatkuu edelleen, yhteyden vahvuus heittelee ja vaikka muka yhteys pitäisi olla niin katkeaa netti.

Puhelimella tälläisen mysteeri katkon aikaan näyttää downloadi 0.3mbps-2mbps, normaalisti ruuhkaiakaankin saanut 15-25mbps.

eli, sim vaihdettu 2 kertaa, 3 eri laitteella kokeiltu, 1 laite palautettu tehdas asetuksille ja kokeiltu, mutta jatkuu edelleen.    Elisan linkkejä on kaiketi 3 ihana kiven heiton päässä että katvealue onglema se ei ole ja viellä muutam viikko sitten toimi ihan moitteettomasti, niinkun on about 3 vuotta toiminut.

Hain sitten DNA prepaidin 300mbs paketin ja toimii moitteetomasti täysillä tolpilla, ja kaikilla laitteilla.

Samalla perehdyin myös LTE-A teknologiaan mitä puhelin tukee, ja pitäisi sijaintini olla melko lailla keskellä lte-a aluetta (4g+) mutta siihenkään ei yhteyttä ainakaan puhelimen mukaan saa, voi tosin olla että puhelin ilmoittaa tämän vain 4g.

Onko linkki tornissa vikaa? onko suuntausta muutettu? onko yhteyksiä alueella rajoitettu? missä vika? näillä näkymin vaihdan Teliaan tai Dna jo pelkästään toimivuuden takia, ja nyt katsellessa huomattavasti halvempien hintojen takia.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi roopeg 21 September 2020, 15:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @Tunnus56! Onpa harmillinen tilanne, jota olisi parasta tutkia vielä tarkemmin. Kieltämättä jos kolmekin tukiasemaa lähialueelta löytyy, niin todennäköisyys olla kaikkien näiden suhteen katveessa, on todella pieni. Jos laitat meille yksityisviestillä tarkempia tietoja, niin voidaan tutkia asiaa eteenpäin. :slight_smile: Tosi hyvä juttu, että olet pystynyt jo useammalla laitteella ja SIM-kortilla testailemaan, niin ei ainakaan siitä jää kiinni!