Vastattu

Alle euron päivät ja maksullisuus

 • 24 heinäkuu 2014
 • 33 kommenttia
 • 46005 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
 • Aktiivinen keskustelija
 • 64 kommenttia
En ole koskaan tilannut Kolumbus-liittymääni mitään Alle euron päivät -palvelua ja nyt se sitten muuttuu maksulliseksi, jos en erikseen peru tätä tilaamatonta ominaisuutta. Varmaan menee ihan sopimusehtojen mukaan, mutta kummaltahan tuo tavallisen kuluttajan mielessä tuntuu.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mosni 29 heinäkuu 2014, 12:45

 • Maksullisuus johtuu palvelun uudistamisesta. Uudistuksen jälkeen toki muuttuu maksulliseksi mutta jatkossa tuohon kuuluu puheluiden lisäksi myös multimedia- ja tekstiviestit 🙂
 • Katso alkuperäinen viesti

  33 kommenttia

  Käyttäjätaso 3
 • Maksullisuus johtuu palvelun uudistamisesta. Uudistuksen jälkeen toki muuttuu maksulliseksi mutta jatkossa tuohon kuuluu puheluiden lisäksi myös multimedia- ja tekstiviestit 🙂
 • Käyttäjätaso 2
  Ymmärrän, että palvelu uudistuu, mutta tässä nyt uudistuu palvelu jota en takuulla ole koskaan liittymääni tilannut. Olette siis pyytämättä lisänneet palvelun, jota en todellakaan tarvitse ja nyt sitten laskutatte siitä.

  Annan ilmaisen samanlaisen rahastusidean.Lisätkää viihdeasiakkaille 'ilmaisia' kanavapaketteja ja sitten laskutatte niistä ellei asiakas niitä peru.

  Tyypillistä teleyhtiöiden tohelointia tämäkin. 

  Osaat varmaan moderaattorina kertoa miksi ihan  pyytämättä ja omatoimisesti lisäilette ihmisten liittymiin palveluja, joita he eivät kaipaa? 
  Hei moderaattori!

  Kerropa, mitä tämä laskuun ilmestynyt "lisäpalvelu" AlleEuronPäivät tarkoittaa. Puhun puhelimessa niin vähän, että yleensä jokaisen päivän osalta veloitus on alle euron. Onko tämä lisäveloitus niiltä päiviltä, jolloin en käytä puhelinta ollenkaan?
  Käyttäjätaso 3
  Hei klp!

  AlleEuronPäivät -lisäpalvelu tarkoittaa sitä, että minkään päivän laskutus ei normaalipuheluiden, multimedia- ja tekstiviestien sekä videopuhelujen osalta kotimaassa ylitä 0,99 e. Aiemmin tuo ominaisuus on ollut maksuton lisäpalvelu, kuukausimaksu 1,99 e/kk on lisätty 1.10.2014 ja sen vuoksi se luultavasti nyt kiinnittää huomiosi laskussa. Jos käyttöä ei ole ei myöskään veloitusta mene.

  Jos haluat luopua palvelusta, sen irtisanominen onnistuu OmaElisassa.
  kuinka poistetaan käytöstä, kun mistään en löydä kohtaa josta poistaa omaElisasassa
  Käyttäjätaso 6
  sam890 kirjoitti:

  kuinka poistetaan käytöstä, kun mistään en löydä kohtaa josta poistaa omaElisasassa


  Profiilissasi olevan sähköpostiosoitteen perusteella löysin liittymäsi ja sinulle ei ole tuota palvelua tilattuna.

  OmaElisassa matkaviestinnän alta ainakin löytyy tuo Alle euron päivät palvelu. Josta sen voi esimerkiksi tilata.
  itseltäni olenkin sen poistanut, mutta siskoni omaElisassa ei ole samaista kohtaa (josta itseltäni poistin)
  sam890 kirjoitti:
  itseltäni olenkin sen poistanut, mutta siskoni omaElisassa ei ole samaista kohtaa (josta itseltäni poistin)

  Näkyykö hänellä kuitenkin vanhan Oma Elisan Matkaviestintä-välilehti ja sillä muut liittymän tiedot?

  Jos ei näy,  onhan hänellä vanha Elisan liittymä eikä Saunalahden liittymä.
  Matkaviestintä välilehdellä ei näy mitään tietoja. Liittymä on Elisan vanha (ja sama kuin minulla). Liekö mitään tekemistä sillä, että hän on vasta rekisteröitynyt omaElisaan.
  Käyttäjätaso 6
  sam890 kirjoitti:

  Matkaviestintä välilehdellä ei näy mitään tietoja. Liittymä on Elisan vanha (ja sama kuin minulla). Liekö mitään tekemistä sillä, että hän on vasta rekisteröitynyt omaElisaan.


  Rekisteröinnillä ei pitäisi olla merkitystä tässä tapauksessa. Laitatko minulle yksityisviestillä hänen tietonsa, niin käyn tarkistamassa asian ja tarvittaessa teen siitä vikailmoituksen 🙂
  Käyttäjätaso 6
  Jaksuu kirjoitti:

  sam890 kirjoitti:

  Matkaviestintä välilehdellä ei näy mitään tietoja. Liittymä on Elisan vanha (ja sama kuin minulla). Liekö mitään tekemistä sillä, että hän on vasta rekisteröitynyt omaElisaan.


  Rekisteröinnillä ei pitäisi olla merkitystä tässä tapauksessa. Laitatko minulle yksityisviestillä hänen tietonsa, niin käyn tarkistamassa asian ja tarvittaessa teen siitä vikailmoituksen :)


  Syy oli tässä siis se, että omistaja oli liittymällä eri kuin käyttäjä. Käyttäjälle ei näy liittymän tiedot. Omistajan pitäisi tehdä tuo muutos 🙂
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Ehkä jossain asia mainitaan, mut en nyt jaksa alkaa kahlata kaikkea läpi. Tuliko tuo maksullisuus koskemaan VAIN uusia liittymiä joihin otettu euronpäivät VAI koskeeko se myös vanhoja liittymiä, mihin se joskus on otettu?

  En toki lisälaskua kaipaa, mutta nyt olis kiva  tietää, kuuluuko meillä mms ja tekstarit tuohon euron päiviin vai pelkät puhelut. Norppa+ on liittymä, mihin se aikanaan on otettu.

  AlleEuronPäivät (Kuukausimaksu) 01.11.2014 - 30.11.2014 24 0,00 0,00 0,00
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Alle Euron Päivät on maksuton Saunalahdella. Elisan ja Kolumbuksen liittymissä siihen tuli tuo 1,99 euron kk-maksu, joka sisältää myös viestit. Saunalahden puolella hintaan kuuluu vain puhelut normaalihintaisiin kotimaan numeroihin.
  Käyttäjätaso 1
  jahas ja saunalahdella alkoi rahastus nytten, vuosia ollut palvelu jonka kuvittelin jo olevan kyllä muutenkin hiipumaan päin, muuttuu maksulliseksi keväällä. Onpa vaan erittäin näppärä turvaväline vanhemman henkilön puhelimessa josta ei aina enää niin takuisiin mee etteikö puhelin voisi jäädä aukikin. Näillä selkeillä heikennyksillä varmastikkin koitetaan sulkea noita vanhoja halpoja liittymiä ja ihmisiä siirtymään nykyisiin osin täysin järjettömiin liittymiin. Pitäisikin varmasti kysellä vähän kuluttajaneuvonnasta, miksi alunperin perusliittymään yleensäkkään pakkoliitetään datapakettia ja lisäksi heikennetään ominaisuuksia ja kaikki maksaa (ei tarvi selittää mitään shaibaa että kun kaikki puhelimet käyttää nykyään dataa, multimeediaviestejä ja videopuheluita. Ei muuten käytä)? Toisaalta samalla voisi taas alkaa harkittemaan koko liittymäarmadan siirtämistä vaikka kilpailijalle, ei se sielläkään halpaa ole, mutta vähän näpäytystä kuitenkin tällaisesta pelleilystä.
  Käyttäjätaso 1
  Paljonko sitten huhtikuun jälkeen on kk-maksu vanhassa Satakieli 2000 liittymässä,kun se nyt on 4,99€ ?

  Vai pysyykö samana..ellei,niin täytyy sitten alkaa lopulta harkitsemaan muita vaihtoehtoja.

  Viimevuoden lokakuussa hinta nousi jo 1,99€ tämän AEP ominaisuuden tullessa maksulliseksi.Niin eikai se nyt vanhoihin liittymiiin enää uudestaan voi tulla,vanahn päälle ??
  Lokakuussa? Eikös silloin pitänyt nousta vain Elisan ja Kolumbuksen liittymissä vai päättyikö sinulla joku määräaikaisuus?

  Minulla on siis sama liittymä ja sen hinta taisi olla 2.92 €:a, kunnes tuli pakkodata ( kevät 2013?), mikä olisi korottanut hintaa sen 1.99. Koska määräaikaisuuteni loppui vasta nyt 1.2.2015, niin tänään liittymän hinta 4.91 ja huhtikuussa se jälleen nousisi tuon 1.99, minkä jälkeen hinnaksi tulee 6.90. :smileyangry:

  Nämä lisäpalvelut eivät anna minulle mitään lisää, muuta kuin lisää maksettavaa, koska käyttöni on pysynyt kokoajan samanlaisena. Siksi tein siirron toiselle operaattorille ja suosittelen muillekin, jos et tarvitse isoja paketteja.
  Käyttäjätaso 1
  Ei päättynyt määräaikaisuus,on hyvin vanha liittymä jo uudesta asti Satakieli2000-sitä ennen joku muu.

  Niinno tulihan pakkodata myös,ehkä se oli viimeisin korotus sitten..Nyt en muista edes mistä luin että jokin muutos 2014-täältä palstalta varmaankin.

  Kumminkin,siis 6,90 olis se uusi hinta.No ei kyllä kuullosta yhtään hyvältä.Pakkodataa en tarviisi koska rajaton data tässä oli jo ennestäänkin koska multi-SIM mobiililaajakaistaliittymä 2 SIMillä.

  Mutta kun ei sitä saa pois...AEP tottakai on tarpeellinen.
  Mitenköhän tuon tulevan Euron pv saisi pelkästään Satakieli Oivaan, nyt siinä on 300min paketti (sitä ei saanut otettettaessa ilman) ja sitten on tulossa tuo lisä maksu 1.99. Oma Elisan sopimuskohdassa sitä ei ainakaan saa irtisanottua. Pitääkö siis vaihtaa koko liittymä vai voiko poistaa nykyisen 3oomin paketin ja tuo uudistus vain jäisi??

  Liittymä on vain varalla ja tytön vähäisessä käytössä n. 7min/kk ja nettisurffailua.
  Käyttäjätaso 4
  Laitoin tämän jo toisaallekin mutta tuolla sen saa irtisanottua:

  www.elisa.fi/viesti
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Oivasta saa kyllä erikseen pyytämällä sen 300min paketin pois. Sen osuus liittymän kk maksusta on 3 euroa. Jos haluat sen pois niin pistä viestiä omasaunalahdesta tai jos tulee soitettua meille jossakin vaiheessa niin siinä vaan pyytää niin se poistuu. Mekin voidaan se täältä käsin ottaa pois tarvittaessa, mutta siinä tapauksessa laita ihan viesti moderaattorille yhteystiedoillasi ja pyyntö mitä asia koskee 🙂
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Urhokas kirjoitti:
  @tämäkinvielä Oivasta saa kyllä erikseen pyytämällä sen 300min paketin pois. Sen osuus liittymän kk maksusta on 3 euroa. Jos haluat sen pois niin pistä viestiä omasaunalahdesta tai jos tulee soitettua meille jossakin vaiheessa niin siinä vaan pyytää niin se poistuu. Mekin voidaan se täältä käsin ottaa pois tarvittaessa, mutta siinä tapauksessa laita ihan viesti moderaattorille yhteystiedoillasi ja pyyntö mitä asia koskee :)

  Saakohan liittymistä pois hieman roposia, kun 0.25M liittymä toimii 0.11M ruuhka-aikaan? Ei tosin maksakaan onneksi kun 2,90 €.

  Heti kun Elisa "uudistaa" tarjontaa, niin kaksi tuollaista liittymää + 100 min Elisa puheluita lähtee kyllä... Tuo uudempi malli on niin köyhä, ettei samasta hitaasta datasta maksa 4,90 € hullukaan ja et saa edes puhetta. Onneksi Alle euron päiviä ei ole kukaan noihin tyrkyttänyt... Edellisissä liittymissä Satakieli 2000:ssa kyllä oli AEP, pakkodata ja mitä muuta - ainakin 2000 min OMV-puheluita, 4,91 € ja sekin liittymä kallistuisi 1,99 €. Liittymät vaan kallistuu, kun niihin lisätään umpisurkeita pakkopalveluita, joita joku uudistuksina hiljaa kutsuu.

  Näin toimii Elisa.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Tarkkanahan näiden liittymämuutosten kanssa saa olla! Onneksi nyt tajusin reagoida ja peruutin tuon uuden pakkopalvelun tekstiviestillä. Eli viesti "EI" numeroon 18208 ja palvelu on peruttu.

  Aika kivaa, että ensin liittymämaksuni oli 0,69 eur /kk. Sitten se nousi tuolla pakkodatalla sinne lähes kolmeen euroon (enkä tuota pakkodataa tarvitse koska liittymässäni on 21 Mbit/s nopeus) ja nyt olisi tullut lisää taas pari euroa. 

  EI NÄIN!!
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Meilläkin Norppa+ ja erikseen siihen otettu nopeampi yhteys(n.14 eur). Puheluita ja viestejä ei kuukaudessa montaa ole. Nyt tulossa taas pari euroo lisää. Alkaa olla saman hintanen kun paketti. Siihen kai näillä pyritään, että vanhoista päästäisi eroon ja niihin sitten ehkä jos tuuri käy, saa vuoden kestävän tarjouksen, jonka jälkeen hinta taas nousee, kun on normihintanen. Se ei kuulosta palvelulta, jos kaikilta odotetaan samanlaista käytöstä luurin kanssa. Ne päättääjät on kadottanut monissa paikoissa kosketuksen todellisuuteen, eikä vain Elisalla. Raha se on mikä puhuu 😞
  Käyttäjätaso 3
  Tämä ilmoitus katkaisi kamelin selän.

  Vaihdan operaattoria. Jos suurin osa laskusta on perusmaksuja palveluista, joita en tarvitse, miksi maksaa.

  Vaihdan myös lasten liittymät pois.
  mjarkko kirjoitti:
  Tämä ilmoitus katkaisi kamelin selän.

  Vaihdan operaattoria. Jos suurin osa laskusta on perusmaksuja palveluista, joita en tarvitse, miksi maksaa.

  Vaihdan myös lasten liittymät pois.

  Saisihan tuon AlleEuronPäivät-palvelun pois ilmaisella tekstiviestilläkin, ettei sen takia tarvitsisi vaihtaa operaattoria.

  Eri asia ovat ne muut perusmaksujen korotukset, joita ei voi välttää.

  Osallistu keskusteluun