Kysymys

Asetusviesti kaatoi puhelimen

  • 3 tammikuu 2009
  • 11 kommenttia
  • 4069 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
En ole varma, kuuluukohan tämä asia nyt tälle osastolle, mutta siirrettäköön, jollei.

Sain tänään iltapäivällä täysin yllättäen ja mitään tilaamatta asetustekstiviestin, jonka lähettäjä oli "Palveluntarjoaja". Kun puhelin latasi viestiä, ruutuun tuli "Aseta SIM-kortti". Ainoastaan akun poisotto ja uudelleenkäynnistys auttoivat. Käynnistettäessä puhelin kysyi turvakoodia ja käynnistyi sen jälkeen offline tilaan. Online tilaan sai vaihdettua normaalisti ja kaikki tuntui olevan kunnossa; asetukset tallella, tekstiviestitoiminnot pelaa jne. En siis ollut pyytänyt mistään minkäänlaisia asetuksia. Puhelimena on Nokia E50 uusimmalla ohjelmistolla.

Onko tällaista tapahtunut muille? Olikohan kyseessä jokin häirintätekstiviesti tms. ja kuka sen on lähettänyt? Asetusviesti on vielä tallella. Pystyykö sen sisältöä tutkimaan mitenkään avaamatta sitä? Toivottavasti näitä viestejä ei tule useammin, koska niistä aiheutuu vähintään kohtuullista vaivaa.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Ihan puhdasta arvailua, mutta mitenkähän esim. Nokia PC-Suite (tai muiden merkkien vastaavat) näyttäisi asetuksia sisältävän viestin?
Käyttäjätaso 3
Minulle on nyt tullut useampia tällaisia viestejä muutaman päivän aikana lähettäjänä 18118

"Luotetun palvelimen asetukset vastaanotettu mutta ei tallennettu. Viestiä ei voitu todentaa ja se poistettiin"

Tämä teksti saattaa olla puhelimen Nokia 5800 tuottama saapuneesta viestistä?

-Vesa-
Käyttäjätaso 2

Minulle on nyt tullut useampia tällaisia viestejä muutaman päivän aikana lähettäjänä 18118


18118 = Saunalahti Group (Lähde: ficora.fi)
Kokeilin avata asetusviestiä PC Suitella, mutta sitä ei näy koko listassa. Ei liene muita keinoja selvittää, mistä numerosta viesti on tullut?
Tilasin myös Saunalahdelta asetukset kokeillakseni, tapahtuuko sama uudelleen. Tuntuu vain olevan viivettä asetusviestien lähetyksessä kun ei ole muutamaan tuntiin kuulunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Auttaisiko tässä selvittelyssä, että katsot oma.saunalahdesta onko järjestelmä tunnistanut päätelaitteen oikein?

Löytyy siis seuraavasti:
1. Kirjaudu oma.saunalahteen
2. Klikkaa keskisarakkeesta ikonia "GSM-asetukset"
3. Näkösälle tulee sitten alasvetovalikko GSM-liittymistäsi
4. Valitse oikea liittymänumero sekä klikkaa Valitse
5. Mikäli näkyy teksti: Malli: Unknown Unknown järjestelmä ei ole tunnistanut päätelaitetta. Kannattaa napata painikkeesta Tilaa kaikki asetukset jos se auttais.
6. Mikäli tuoho tulee väärä malli, on vika sitten jossain muualla.... kannatta kuitenkin yrittää sitä asetusten tilausta siinäkin tapauksessa.
Sain tilattua kokeeksi WAP-asetukset oma.saunalahdesta. Viesti tuli ja aukesi aivan normaalisti. Sitten otin riskin ja avasin sen edellisen asetusviestin ja sieltä löytyi:

SIP-asetukset
Saunalahti VOIP

Yhteysosoitteet:
Saunalahti Internet

Oma.saunalahden mukaan liittymässä ei ole edes auki VOIP-palvelu, joten miksiköhän asetukset on lähetetty?
On tietenkin mahdollista, että viesti on tullut Saunalahdelta erehdyksessä ja puhelin kaatui sattumalta ihan muista syistä.
Minulle on nyt jo jonkin aikaa tullut tasaisin väliajoin palveluviestejä numerosta 18118 "Asetukset vast.otettu, mutta ei tallenn. Viesti poistettu". En ole tilannut mitään asetuksia. Miksi Saunalahdelta tulee näitä viestejä?? Voi olla, että F-secure mobile sec. poistaa tuon viestin, joten en pääse edes lukemaan mitä "asetuksia" viesti sisältää. Vai onko joku vihamielinen taho kaapannut tuon Saunalahden hallussa olevan lyhytsanomapalvelunumeron??

Käytössä E90, netti ja viestit toimii, joten nämä asetukset varmaankin kunnossa.
Taas tänään on tullut viestejä ihan kaksin kappalein lähettäjänä "palveluntarjoaja". Toisen viestin sisältöä ei näytetty, toinen sisälsi mms yms. asetukset. Voisiko joku Saunislainen tutkia mistä tämä viestittely johtuu, en ole tilannut mitään asetuksia, kun kaikki pelaa muutenkin.

Taas tänään on tullut viestejä ihan kaksin kappalein lähettäjänä "palveluntarjoaja". Toisen viestin sisältöä ei näytetty, toinen sisälsi mms yms. asetukset. Voisiko joku Saunislainen tutkia mistä tämä viestittely johtuu, en ole tilannut mitään asetuksia, kun kaikki pelaa muutenkin.


Onko mahdollisesti multi-sim käytössäsi? Ainakin minä saan siihen numeroon asetusviestejä, mikä ottaa kaikki viestit vastaan. Kun multi-sim on pois päältä niin ei tule viestejäkään.
Multi-sim on käytössä, asetusviestispämmi tulee pääliittymään. Ehkä tämän kanssa on vain elettävä, multi-simmistä (simmeistä) ei ole aikomusta luopua, ellei väkisin riistetä, on se niin mainio keksintö.
Eli asetusviesti luultavasti koskee multi-sim luuria, sitä joka ei ota viestejä vastaan (viestit menee pääliittymään). Koita kestää, älä ainakaan tallenna niitä pääluuriin... voithan  kääntää esim. päiväksi kaikki viestit multi-sim luuriin ja tallentaa ne. Sitten loppuu se viesteily. :)  8)

Kiitokset Saunalahdelle MULTI-SIMMISTÄ!!!

Osallistu keskusteluun