Kysymys

Dashboard / Paikannin


  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Toukokuun asiakasinfo -lehtisessä mainostettiin Dashboardia, ja sen Paikannin-palvelua. Ei kuitenkaan osunut oma.saunalahti.fi:ssä silmiin. Mistä se pitäisi löytyä, vai oliko mainostus vähän ennenaikaista? En löytänyt Palstaltakaan mitään.

273 kommenttia

Myönnettäköön, että lievää etukenoa on havaittavissa tuon asiakasinfo-julkistuksen suhteen. Palvelu tullee tilattavaksi kuitenkin ihan lähiaikoina beta-versiona, kuten infossakin mainitaan.
Itse sain sen kyllä tilattua ja sen tila on "käytössä", mutta mistään en näe mitään linkkiä mistä sitä pääsisi käyttämään 🙂. Mutta kai sellainen sitten ilmestyy joskus jonnekin.

Itse sain sen kyllä tilattua ja sen tila on "käytössä", mutta mistään en näe mitään linkkiä mistä sitä pääsisi käyttämään 🙂. Mutta kai sellainen sitten ilmestyy joskus jonnekin.


dashboard.saunalahti.fi

/ Panu.
Ok heti alkuun dashboardissa loginiin liittyvä moka:

Jos kirjaudun netin sähköpostitunnuksilla, toimii sähköposti, mutta paikannus ei: Paikannuspalvelu puuttuu GSM-liittymältäsi (vaikka olen aktivoinut paikannuksen)
GSM-liittymän tunnuksilla en taas voi kirjautua, koska pyydetään loggaamaan sähköpostilla. 0401234567@netti.fi -muotoa oleva GSM-liittymän maili ei myöskään onnistu kirjautumaan sisään.

Mun kohdalla asia varmaan ratkeisi helpoiten siten, että GSM- ja nettitunnukset yhdistettäisiin samaan oma.saunalahti-tunnukseen. Miten se tehdään?

Hyvä idea sinänsä toi Dashboard. Vähän typerä nimi kyllä: jos käytätte sitä vain paikannukseen niin miksei se ole Saunalahti Paikannin, jos ajattelette sitä tulevaisuuden palveluviidakoksi niin mielummin vaikka joku ytimekäs nimi kuten Saunalahti Piste tai Saunalahti Keskus.

Nyt teillä tuppaa muutenkin olemaan vähän turhan hajanainen palvelusivusto, kaikki on eri osoitteissa: oma.saunalahti, nettivisio, saunalahti.fi, dashboard, sähköposti, palsta. Miksette tee kaikkea vaan saunalahti.fi-sivuston alle ja laita ylös välilehtibanneria mistä pääsee kaikkiin noista?
Kuinka usein tuo päivittyy? Ja onko mahdollista saada MultiSIM:in toista puhelinta tuohon myös mukaan?
Mulla on sama kirjautumisongelma. Itselläni ei ole edes saunalahden nettiä tms. Ainoastaan kännykkä liittymä. Tuon sivun löysin arvaamalla. 🙂 Asiakasinfossa kun oli joku pieni kuva niin siitä päättelin. Mutta mistä tunnukset kirjautumiseen? Olis kiva kokeilla.

Mulla on sama kirjautumisongelma. Itselläni ei ole edes saunalahden nettiä tms. Ainoastaan kännykkä liittymä. Tuon sivun löysin arvaamalla. 🙂 Asiakasinfossa kun oli joku pieni kuva niin siitä päättelin. Mutta mistä tunnukset kirjautumiseen? Olis kiva kokeilla.


Sinun, kuten kaikkien GSM-liittymien mukana, tulee Saunalahdella veloituksetta mukana sähköpostilaatikko, jonka asetukset voit määritellä oma.saunalahti.fi:n kautta. Kirjautuminen dashboard.saunalahti.fi:hin tapahtuu ko. sähköpostiosoitteella. Oma.saunalahti.fi:ssä voit määritellä myöskin paikannuspalvelu käyttöön - paikannuspalvelun tilauksen jälkeen paikannuksen aloitukseen menee hetki, eli kärsivällisyyttä. Asia korjaantuu jatkossa s.e. asetus saadaan voimaan välittömästi palvelun tilaamisen jälkeen. Paikannuspalvelun tilaamisen jälkeen on mahdollista lisätä / kutsua paikannuspalveluun kavereita emailillä / sms:llä dashboardin kautta. Kutsu voi sisältää kutsun yksi/kaksisuuntaiseen paikannukseen.

/ Panu.

P.s. Huomioittehan, että palvelu on vielä beta-vaiheessa.
Kas. sepä menikin kivuttomasti. Betavaiheen itse ainakin huomioin enkä odota mitään täydellisyyttä. Ja kokeilumielessä tuon tilasin.
Mikä mahtaa olla se kesto? Tilasin tuon eilen. Onko viive tunteja vai päiviä että aktivoituu?
Odotan toki kärsivällisesti, mutta kunhan kysyn. 🙂
Sain oman loggausongelman toimii niin et menin oma.saunalahteen määrittelemään tolle 0401234567@netti.fi-muotoiselle mailille salasanan. Se ei oo defaulttina nimittäin mikään, ei edes se sama millä oma.saunalahteen loggataan. Näyttäis paikantavan jonku 10m tarkkuudella, aika hyvin. Sitte ku tonne saa tulevaisuudes viel reitit näkyvii nii vois lähtee vaik lenkille.

Kehitin viel tota mun välilehtibanneri-ideaa: Pitäkää saunalahti.fi ennallaa, mutta oma.saunalahti.fi:ssä on nyt turhaa samat tuote-välilehdet tuol navigointipalkissa (gsm-liittymät/puhelimet/Internet..). Korvatkaa ne näil eri palveluilla: oma/nettivisio/dashboard/palsta. Sit ei kenenkää tarttis enää arvailla mitää dashboard.saunalahti.fi -osoitteita ja kaikki asiakkaiden palvelut ois kätevästi saman osoitteen alla.
Samalla tavalla itsekkin tein, mutta paikkatietoja ei vielä itselleni näytetä. Sanoo vaan "Ei sijantitietoja." Odottelen rauhassa josko jossain välissä näkyis.
Mitä sms-paikannusviestit/paikannuskutsut maksavat(tietoa ei näkynyt missään),


Tässä vaiheessa ei mitään, eli ei muuta kuin kuin kutsuja liikkeelle.

ja mitä tarkoittaa vaihtoehto "kaksisuuntainen" paikannus?


Kaksisuuntainen = näet kaverisi sijainnin ja kaverisi näkee sinun sijainnin
Yksisuuntainen = näet kaverisi sijainnin

/ Panu.
Nyt toimaa ainakin täällä. Ihan kiva palvelu. Pitää katsoa keksiikö oikeaa käyttöä ja kuinka paljon.
Paikannus ainakin tällä hetkellä heittää about 200-300m vaikka olen jyväskylän keskustassa
jossa linkkejäkin pitäisi riittävästi olla? Kiva katsoa miten paranee myöhemmin tuo tarkkuus.

Päivittyi muuten tuo paikkatieto ainakin minulla about parissa minuutissa.

Loistavaa innovointia saunalahdelta taas vaihteeksi (:

Sellainen OT pyyntö sl:lle että esimerkiksi nyt tuli tuosta asuksen läppäristä mainos tekstiviesti
ja sivuilla ei näy vielä mitään niin voisiko niitä  viestejä hieman viivästyttää...  

-NRJ
Pystyykö paikannuksen poistamaan jälkeenpäin, ja jos pystyy, niin miten? Ei tuota paikannusdataakaan viitsi aina ystäville näyttää.
Asiakasinfo: Lisäksi seurattavien liikkeet tallentuvat palveluun, voit jälkikäteen katsoa kartalta esim. tietyn päivän aikana kuljetut reitit.


Onko kyseinen ominaisuus jo toiminnassa? Jos on niin miten toimii? Jos ei niin onko aikataulua koska alkaisi toimimaan?

Pystyykö paikannuksen poistamaan jälkeenpäin, ja jos pystyy, niin miten? Ei tuota paikannusdataakaan viitsi aina ystäville näyttää.

Tuolta dashboardilta voi tehdä vaikka mitä paikannuksen hallinnasta.
/Sam

Pystyykö paikannuksen poistamaan jälkeenpäin, ja jos pystyy, niin miten? Ei tuota paikannusdataakaan viitsi aina ystäville näyttää.


Hallinta onnistuu helposti oma.saunalahti.fi:ssä.

/ Panu.
Kiinnostavasti hyppii tuo paikannus... näköjään hyppii 1km säteellä mihin tahansa suuntaan tuo (: Mutta beta on aina beta.
Toimii mullakin nyt. Taisi tulla eilen iltapäivällä saataville just. Kiitokset nopeasta toiminnasta. Aluksi kytkennän jälkeen ei paikkatietoa löytynyt, mutta lähetettyäni sähköpostikutsun itselleni, alkoi toimia. Olisko ollut vain sattumaa.

Näyttäisi paikallaan ollessa noin puolen tunnin välein päivittyvän sijainti (ajan näkee klikkaamalla kartalla näkyvää pampulaa). 100 - 400 m on heitto täällä Helsingin laitamilla päivityksestä riippuen. Puhelin ei ole 3G. Onko paikannus kenties tarkempaa 3G:llä, koska tukiasemia on kaiketi enemmän yhteydessä puhelimeen? Päivitystahti olisi mukava saada vaikka joka minuutti tapahtuvaksi, jos se teknisesti on järkevää. Vai muuttuuko tahti liikkeellä oltaessa? Itse karttaan ei taida sijainti päivittyä nyt ellei klikkaa uudestaan kartan yläpuolella olevia valintanappeja. Vanhoja sijainteja / reittejäkään ei ole ilmeisesti vielä saatavilla.

Kehittelyssä kannattaa ottaa oppia Nokian hienosta Sports Trackerista: http://sportstracker.nokia.com/ ' TARGET='_blank . Samaan tarkkuuteen ei tietenkään ilman GPS:ää pääse, mutta etuna on toisaalta toimivuus aina kun puhelin on auki ja ilman erillisiä datayhteyksiä. Tarkkuus ei taida riittää juoksulenkkien reitteihin ja nopeusmittaukseen, mutta ehkä jo pyöräilylenkeille, kun otetaan useiden pisteiden keskiarvo. Auto-mittakaavassa toiminta on tietysti vielä parempaa. Voi esim. seurata ovatko tutut tulossa piankin kylään. Hieno palvelu Saunalahdelta, kunhan vaan päivitysnopeus saadaan nopeammaksi ja reitit mukaan!
jep.
Hyvän tuntuinen palvelu....

dashboard ei tunnu toimivan tällä E90 selaimella, ilmeisesti flash kartta??

Ja dashboardilta ei saa kytkettyä kavereita tilapäisesti pois vaan lähtee siten, että pitää kutsua uudelleen.

/ Sam
Lisäsin yhden kaverin sinne onnistueesti. "Ei sijantitietoja."
Lisäsin itseni SMS:llä. "Ei sijantitietoja."
Koitin lisätä itseni maililla, mutta maili ei tule perille. Ainakaan alle 10min odottelun jälken.
Palvelun itse aktivoin n.24tuntia sitten.  😞
Käyttäjätaso 2
Mulla on jotenkin juntturassa. Ei tuu näkyviin mitään tuohon paikannushallinta eikä paikannuspalvelu ruutuihin vaikka kuin odottaisi. Kokeiltu duunissa ja himassa IE:llä sekä FF:llä.

Olen koittanut oma.saunalahdessa laittaa palvelun pois päältä ja takaisin, mutta ei muutosta. Tuo palkki vain scrollaa tuossa paikannuspalvelu ikkunassa.

Olisko jotain lääkettä tuohon vaivaan?

http://www.aijaa.com/v.php?i=2134558.jpg ' TARGET='_blank
Minulla tuo Dashboard sanoo omasta sijainnista taas että "Ei sijainti tietoja", vaikka kotona olen jä kännykkä päällä ja väittää että olis täysi 3g kenttäkin  ???.
Samaa kyllä sanoi google mapsin vastaava versio aiemmin, joka nyt yllättäen löytääkin minut 1700m tarkkuudella ihan oikein  😮.

edit:typo
Jape: Ootko kattonu et javascripti on käytössä. Ainakin lähdekoodi sivulla näytti siltä että js:ää olis.
Kato myös Java ja Flash. Muuta mä en keksi. Itellä toi palkki näkyy alle sekunnin siinä.
Käyttäjätaso 2

Jape: Ootko kattonu et javascripti on käytössä. Ainakin lähdekoodi sivulla näytti siltä että js:ää olis.
Kato myös Java ja Flash. Muuta mä en keksi. Itellä toi palkki näkyy alle sekunnin siinä.


Jep javascript on sallittu ja päivitin uusimman flashin mutta sama tulos se palkki vaan scrollaa siinä. Hainpa jopa uuden firefoxinkin, se 3 rc1 mutta ei ni ei.
Aika hassu juttu.
Just äsken koitin ja katoin ni mulla se ilmottaa heti sen palkin jälkeen et "Ei sijantitietoja." ja samalla hyppää suomenkartta taustalle.

Osallistu keskusteluun