Vastattu

Datapaketit ulkomailla - Hinnaston kysymys.

  • 10 elokuu 2010
  • 6 kommenttia
  • 1888 katselukerrat

Minulla on käytössäni iänikuisen vanha Ykkönen3g liittymä, joka on ylittänyt vanhan 2v rajan.. Olin aikeissa päivittää sen tuoreemmaksi uudella puhelimella ja liittymällä, mutta hinnastossa ulkomaan Roaming Datan hinta uusilla liittymillä on 3 / mega nykyisen 1,50x :n sijasta.

Eli fiksuinta olisi siis avata uusi liittymä, mutta jättää uusi simmi laatikkoon pölyttymään, vai? Minulla on n. 6kk vuodessa ulkomaanpäiviä Vodafone-alueella.

Korjatkaa jos olen väärässä...

/antti

6 kommenttia

Hei Antti,

ulkomaan eli roaming-hinnat ovat paikallisten operaattoreiden itsensä määrittelemiä. Oheisesta linkistä näet maakohtaiset hinnat niiden operaattoreiden osalta, joiden kanssa Saunalahdella on yhteistyösopimus:

Osa hinnoista on tosiaan muuttunut 1.7.2010 alkaen, eli esimerkiksi Espanjan Vodafonen alueella tilanne on seuraava:

GPRS, hinta eur/Mt: 3.02
GPRS, huomioitavaa: Kaikille liittymille minimiveloitus ja veloitusväli 250 kt. HUOM! Ennen 1.7.2010 tilatuille Saunalahden 3G-palvelupakettiasiakkaille hinta on 1,51 eur/MB.
Mahdollinen minimiveloitus veloitetaan jokaiselta yhteyskerralta.

1.7.2010 alkaen on käyttöön tullut myös EU Datavartija:
http://saunalahti.fi/gsm/eudatavartija.php

Osa hinnoista on tosiaan muuttunut 1.7.2010 alkaen, eli esimerkiksi Espanjan Vodafonen alueella tilanne on seuraava:

GPRS, hinta eur/Mt: 3.02
GPRS, huomioitavaa: Kaikille liittymille minimiveloitus ja veloitusväli 250 kt. HUOM! Ennen 1.7.2010 tilatuille Saunalahden 3G-palvelupakettiasiakkaille hinta on 1,51 eur/MB.
Mahdollinen minimiveloitus veloitetaan jokaiselta yhteyskerralta.


Tuosta voisi kysyä, että kuka niitä asiakkaita on tilannut. 🙂 Ilmeisesti kuitenkin tarkoitetaan ennen 1.7.2010 tilattuja 3G-palvelupaketteja.

Itse kysymys: Jos olen tilannut 3G-palvelupaketin vuoden alussa ja muuttanut liittymätyyppiä heinäkuussa, niin kumpi hinta on voimassa?
Minulla on n. 6kk vuodessa ulkomaanpäiviä Vodafone-alueella.


Pyrkimyksemme on, että jonain päivänä pystyisimme tarjoamaan mobiilidatan kiinteällä päivä/viikko/kk-hinnalla. Ikävä kyllä toistaiseksi paras vaihtoehto on ostaa prepaid-liittymä ulkomailta.

/ panu.
Käyttäjätaso 1
Ollaan tässä juuri lähdössä ruotsiin ja tässä vähän yrittänyt selvittää miten se käytännössä siellä toimii tämä prepaidin saaminen. Mutta mitään selkeyttä ei oo tullu :)

Osaiskohan panu sanoa (tai joku) sanoa, että mikä on kannattavin vaihtoehto ottaa juuri dataa varten ruotsin puolella ja helpoin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Keskiviikon Iltasanomissa asiasta oli juttua, joka kannattaa lukea. Haastattelussa sivulla 26 Panu kertoi ostavansa (datasiirtoa varten) paikallisen prepaid-kortin ensimmäisestä puhelinmyymälästä. Jutussa oli myös kuva, jossa vastaavaa tuotetta myytiin Tallinnassa Elisan myymälästä. Lueskelin tässä netistä kokemuksia, joiden mukaan on helppoa ostaa juuri Tukholmasta latauslipukkeita, vaikkei tarvitsisi kuin liittymän. Sen sijaan liittymien ostaminen on melko haasteellista.

Mainitulla aukeamalla Iltasanomissa oli myös virheellistä tietoa sivulla 27: "Määräaikaisella sopimuksella hankittuihin kytkypuhelimiin ei voi liittää ulkomaisen operaattorin prepaid-korttia. Kytkypuhelin toimii vain siihen Suomessa asennettulla sim-kortilla."

Tämähän pitää paikkkansa vain, mikä sopimuksen mukana on hankittu operaattori-/sim-lukituksella varustettu puhelin ja/tai mikäli kortti on siihen kiinteästi asennettu  😮. Valistin sitten puhelimitse Iltasanomia asian suhteen. Puhelimeen vastannut toimittaja oli asian oikeellisuuden suhteen pihalla kuin lumiukko heinäkuussa.

Tämä viimeksi mainittu asia oli lainattu eräältä nettisivustolta. Mikä siinä on, että niitä juttuja tehdään vaikkei tiedetä asioista edes perusasioita. Tai ei ainakaan tarkista tietolähteiden oikeellisuutta.  ;D  😠
Käyttäjätaso 1
Itse kävelin telia liikkeeseen ja pyysin prepaid datakortin viikoksi. 99kruunua ja 2500megaa saap siirrellä.. Riittänee hyvin satunnaiseen käyttöön.

Osallistu keskusteluun