dna osti moi mobiilin

  • 11 tammikuu 2019
  • 16 kommenttia
  • 4055 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eli hinta häirikkö saatiin ulos markkinoilta
varmasti hinnat alkaa nouseen
https://mobiili.fi/2019/01/11/dna-osti-moi-mobiilin-jatkaa-omalla-brandillaan/

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Melko surullista, mutta arvattavissa.

Hetken aikaa pysyy halpa hinnoittelu, ja sitten suljetaan, vuoden jälkeen vanhoille asiakkaille kirje että kuukausimaksu nousee satoja prosentteja ja ota tai jätä... Onneksi määräajalla sain itselleni hintatakuun 6,90 € kk rajaton 1M 4G, 4 Gt EU ja muu käytön mukaan jämptisti.

Nukkuvatko viranomaiset? Tästähän kilpailu tukehtuu, toisaalta Elisa on varmaan helpottunut? Ei enää tarvitse kovia tarjouksia antaa vaihtajille, jos näitä saa jatkossa lainkaan...

Mikäli mobiilikännykän pitäminen tulee tulevaisuudessa kallliiksi, vaihdan peruspuhelimeen.

Näillä näkymin hetki ei ole kaukana, kun viimeinenkin ovi edes jonkinlaiseen kilpailuun on enää vain vähän raollaan. Saa nähdä missä ollaan jo kuukauden päästä, pitkään se Moi ei pysy.

DNA Pro kuoli, niin kuolee tämäkin, Moi moi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Melko surullista, mutta arvattavissa.

Jos 5 miljoonan liikevaihdolla tekee 700 tuhatta euroa tappiota niin kyllä siinä pelastajaa tarvitsee. Taloustiedot ovat ihan julkisesti tarjolla.

Joko markkinointikulut olivat liian suuret tai sitten niitä asiakkaita, joille 4 GB dataa riittää, oli liian vähän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ehkä oli liian halpa hinta ja liikaa ständejä yms. kauppakeskuksissa. Mutta.

DNA ei sitä välttämättä pelasta. Sehän kilpailee nyt tuolla Moilla itseään vastaan. Tuskin DNA tai Elisa voi myydä kannattavasti 6 euron liittymiä, vaikka ilmeisesti Moin takia joillekin myytiin. Näin sen omin silmin, Moin ständi jossain kauppakeskuksessa.

Ehkä näitä Moi-vaihtajia ei ollut vielä tarpeeksi ennen tätä päivää, että se laskisi Elisan liikevaihtoa tai että Elisakin tekisi tuota omaa liiketoimintaa tappiolla. Olen kuullut, että Moin asiakkaille Elisa on myynyt jopa muutaman euron puheliittymiä ilman rajoituksia. Se ei tervettä ole, mutta kilpailija haluttiin tarkoituksella pois. Ei kyse ole siitä, etteikö 4 Gt houkuttelisi.

Tässä on se syy, miksi Moilla ei ollut tarpeeksi asiakkaita. Ne yritettiin pitää DNA:lla ja Elisalla kaikin keinoin - jopa lähes ilmaisilla liittymillä. Minulle 4 Gt riittäisi kaudessa, jos lataisin kaiken musiikin Offline-tilaan. En nyt tee niin, koska sain 6,90 eurolla rajattoman 4G-liittymän.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Eli hinta häirikkö saatiin ulos markkinoilta
varmasti hinnat alkaa nouseen
https://mobiili.fi/2019/01/11/dna-osti-moi-mobiilin-jatkaa-omalla-brandillaan/

pitäisikö ottaa sekuntikello ja katsoa kuinka kauan kestää kun elisa lopettaa 2.9€/kk (tarkka) ja 9.9€/kk (huoleton) moi-mobiili tarjoukset.

no joskus ainakin se tapahtuu kun elisa ei kohta enää tiedä siirtyykö liittymä moille vai dna:lle. (palvelu-operaattori koodit.)


Mikäli mobiilikännykän pitäminen tulee tulevaisuudessa kallliiksi, vaihdan peruspuhelimeen.

minulla saattaa olla että en kohta edes pidä peruspuhelintakaan kun ei ole sopivia tarjolla, niin liittymiä kuin puhelimiakaan. aika monessa perusluurissa on jotain netti-paketti roskaa. eli tekninen peruspuhelin on eri asia kuin helppokäyttöinen puhelin.

asiasta pitäisi ehkä puhua erikseen. viranomais syistä johtuen tarvitsen vielä operaattori-puheluita ja eikä voi tuosta puhelinnumerosta luopua. olisko mahdollista saada jotain nettipohjaista erittäin halpaa puhelinpalvelua, lähinnä voip jossa olisi kuitenkin matkapuhelinnro.

mobiilinettiä kyllä tarvitsen vaikka piuhallinenkin netti löytyy. joten operaattoreilla tulee olemaan ainakin yksi varmasti (kiroileva) maksava asiakas. tilapäis syistä joudun pitää sitä usealta operaattorilta.
Jossain vaiheessahan netissä liikkui Elisan kirje Moin asiakkaiden vaihtamisesta itselleen ja nää koodit toimi hyvin. Ehdin silloin hommaamaan Saunalahti mobiililaajakaista 50Mbit eli 50/10Mbit/s 4.90€/kk ja möivät myös Huawein B525S-65A 100€ alennuksella eli reilulla 120€/kpl.
Käyttäjätaso 3
Itse sekä nykyisenä että entisenä Moi:n asiakkaana tunnen operaattorin palvelut melko hyvin ainakin käyttäjän suunnalta. En nyt sanoisi että Moi olisi mitenkään superedullinen - rajaton netti ja puhe on 28 euroa / kk ja pelkkä rajaton netti taisi olla 18 euro / kk. Näitä hintoja on kokoajan muiltakin tarjolla aika usein. Ja tuo 6 euron simmikin 4Gt datamäärällä ei sekään nyt oikeasti ole sisältöön nähden superhalpa. Itselläni tuo 6 euron simmi toimi kännykässä hyvi, koska kotona puhelin on wifissä kiinni. Lisäksi kun käytössäni oli parhaimmillaan 2 kpl 6 euron simmiä, niin yhteensä dataa olikin käyettävissä 8 Gt /kk. Moi:lla erilliset liittymät eivät olleet irrallisia kuten muilla operaattoreilla. Muilta operaattoreilta ei hevin tipu mitään etua vaikka olisi miten monta liittymää. Moi:lla vain ei ilmeisesti jaksettu keskittyä olennaiseen - palveluiden kehittäminen jäi jonkun typerän Posse-ohjelman varjolle. Ei oikein anna firmasta hyvää kuvaa, kun facebookissa yrjö lentää jokaisella videolla. Ei tullut mobiilivarmennetta, ei volte/vowifiä puhumattakaan eSim:stä. Ja roaming käyttöön Moi:n liittymä oli vähän huono. Mutta kuten edellä todettiin, niin 5 miljoona liikevaihdolla 700 tuhannen tappiot, niin taisi pojilta loppua pätäkkä.
Käyttäjätaso 4

En nyt sanoisi että Moi olisi mitenkään superedullinen - rajaton netti ja puhe on 28 euroa / kk ja pelkkä rajaton netti taisi olla 18 euro / kk.

Moi ei ole niille, jotka tarvitsevat rajatonta nettiä. Vaan sellaisille kuin minä, joille riittää 4gt ja joita ei huvita maksaa kymmeniä euroja siitä mitä eivät tarvitse.

Itse asiassa ottaisi mielelläni liittymän missä 1Mt maksaa 1 sentin, niin kuin Telian prepaidissa. Riittää aivan mainiosti, kun data ei mene kuin 200-300Mt eli se maksaisi minulle 2-3€/kk.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Minun maksut operaattoreille laskivat muutamalla muutoksella:

En ole harkinnut 4 Gt -liittymää vakavasti, vaikka se riittäisi, jos lataisin musiikin Offline-tilaan (muutama soittolista). Saan nyt rajattoman 1M/1M 4G 6,90 eurolla ovh 12,90. Säästän todella paljon rahaa, koska en enää maksa kaiken kattavista paketeista 20-50 euroa kuukaudessa!

Moni on sanonut, että minulla on hidas netti. Eilen oli koko matkan ajan ILMAINEN n. 100 megan 4G netti (DNA) matkalla Helsingistä kauniin Hämeenlinnan läpi ja Pälkäneen kautta Tampereelle. Tämä maksuttomuudella ilahduttanut Wifi, johon liityin heti, yllätti. Ennen sitä sain nopean ja ILMAISEN netin kaveriltani 50 megan korttelikuidusta (1€, talokaista, Elisa).

Kotonani on 10M yhteys, joten loppupeleissä minulla on hyvin usein nopea netti jopa 200 kilometriä kerrallaan esim. Väinö Paunun bussissa. Nopeus oli 30-100 Mbps kaiken aikaa! Säästän selvää rahaa ja puhekin napakkaa, kun joutuu maksamaan - lasku viime kuussa alle 10!

Kotona laajakaista €0, talokaistana, miksi maksaa 4,90 nopeudesta jota en tarvitse? Halvaksi on kehuttu, myyjienkin toimesta, mutta kun ei tarvitse... Eilen Itiksessä Elisan ständitykki pysäytti ja ihmetteli miksen vaihda Elisalle - mutta kun kuuli 6,90 ja mistä sanoi: hmh hyvä hinta.

DNA on ostanut tuon pienen firman, mutta kuinka kauan se pikkufirma toimii, ison käsissä ? Ei kyllä kauaa mene, kun asiakkaat siirtyy isommille apajille sieltä... se käy väkisin !

Onneksi minulla on aina edulliset tai jopa ilmaiset palvelut operaattoreilta.

Ne vaan pitää löytää, esim. kirjautumalla Väinö Paunun ilmaiseen Wifiin.

Nyt soi 2 Raverz - With The Crowd (Deamon Remix).
Käyttäjätaso 3
Ilmaisia lounaita ei ole, eikä ilmaista nettiä. Kyllä sen joku maksaa, ainakin välillisesti. Hitaammallakin netillä pärjää. Itselläni 50M Kamo ja en suostunut ottamaan 100M vaikka myyjä yritti myydä "kun elokuvatkin lataantuu nopeammin". Netflixistä streami tulee tarpeeksi nopeasti nykyiselläkin yhteydellä.

Minä vahvasti luulen, että Dna ei maksanut sentin latiakaan Moi:sta, vaan otti liiketoiminnan vaikkapa velkoja vastaan. Epäilen vahvasti, että Moi oli dna:lle velkaa verkon käytöstä ja pienellä asiakasmäärällä ei onnistunut saamaan tarpeeksi pätäkkää kasaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onhan se totta, että mikään ei pyöri ilmaiseksi.

Mutta olisihan se aika tyhmää minusta maksaa DNA:lle tai Elisalle esim. 26,90 € tarjoushintaan kaiken kattavasta 100M liittymästä, jos riittää 6,90 liittymä 1M ja käytön mukaan. Minulla oli tosiaan eilenkin bussissa Helsingistä Hämeenlinnan kautta Pälkäneelle 100 megan 4G - se on toki maksullinen bussifirmalle eli lipussa sen maksaa - ja lipunkin hain tarjoushintaan jo ennakkoon. Viikonlopun takia oli vähän kalliimpi, eli 8,40 euroa.

Kodin laajakaistassa maksan vuokrassa sen, mutta Elisalta ei tule enää asiakkaalle päin laskua. Minusta DNA:n osto Moi Mobiilille oli luontevaa, koska aiemmin kuoppasivat oman Pro-brändin. Juuri niin Telia kuoppasi oman Telefinlandin ja Elisa Saunalahden eli Moi Moi tulee Moillekin.

Koska, sitä ei tosiaan tiedä. Minä en maksaisi 100 mekan yhteydestä kotiin.

Minulla on töissä sellainen valokuituna, en tiedä mitä tehdä ko. nopeudella. Aiemmin kun minulla oli vain 1 Mb/s -netti kotona puhelimesta jaettuna esim. kesällä - hoidin suurimmat lataukset fysioterapeutin netillä Elisalta 50M. Se oli varsinaisesti ilmainen, koska en ole edes ollut käynnillä, tulin vain auluaan ja liityin. Yritän aina etsiä Wifi-nettiä, jotta minun ei tarvitse maksaa maltaita kuukausimaksuissa operaattoreille. Säästynyttä rahaa voi sitten sijoittaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onhan se totta, että mikään ei pyöri ilmaiseksi.

OT: kaikki pitäisi saada ilmaiseksi tai parilla eurolla, vaikka minkään asian tuottaminen ei tässä yhteiskunnassa ilmaista ole.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

OT: kaikki pitäisi saada ilmaiseksi tai parilla eurolla, vaikka minkään asian tuottaminen ei tässä yhteiskunnassa ilmaista ole.

onhan tässä suuntaan ja toiseen liikkuvia osia.

hinnoittelussa paistaa räikeästi se että yksiköillä ei voittoa tehdä enää vaan datalla joka on sitten siirtynyt kk-maksuihin. kun on rajatonta dataa niin hinnatkin on mennyt sen mukaisesti. tosin rajallisuus ei välttämättä säästä koska mastoja täytyy ylläpitää siltikin ja porukka voi vaatia alempia hintoja. pelkkä lörpötys liittymäkin eräällä kilpailijallakin maksaa 4.9€/kk mutta vaikka soittelisi 0 ja dataa olisi 0B niin vastaanottoa varten täytyy ylläpitää mastoja.

operaattorit ei kuitenkaan ole täysin syyttömiä ja esim monopoli poliitikka löyhkää joissakin paikoissa. elisa mm edelleen savustaa yhtä kilpailijaa ulos super-tarjouksilla, muutenkin hyviä tarjouksia ei saa ellei pistä numeronsiirtoa kehiin. onhan tällainen oikeiden tarjouksien antaminen väärin vanhoja asiakkaita kohtaan mutta viittaa siihen että suurimmassa osassa tarjouksista operaattori siltikin tekee voittoa.

valokuituun investointikin on retuperällä, tämäkin voisi vapauttaa kapasiteettia mobiilipuolella. täälläkin foorumillakin on kritisoitu sitä että elisa vasta rupesi investoimaan valokuituun vasta kun telia oli tuonut valokuitu mahdollisuuden. onkohan tässäkin kyse monopoli taktiikasta kun ei voida rahastaa kuparilla ja asiakkaat uhkaa lähteä kilpailijan valokuituun niin sitten vasta tehdään investointeja, ihan niinkuin pidettäisiin asiakkaat.

vielä hintoihin, minun tietojen mukaan operaattorit on monta vuotta putkeen tehnyt voittoa, siis niillä alemmilla hinnoillakin. kyllähän miljoonissa on kiva kylpeä, myös ne kilpailijat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

vielä hintoihin, minun tietojen mukaan operaattorit on monta vuotta putkeen tehnyt voittoa, siis niillä alemmilla hinnoillakin. kyllähän miljoonissa on kiva kylpeä, myös ne kilpailijat.


Investoinneillakin on rajansa, ei niitä kaikkia kerralla voi tehdä. Elisa investoi vuositasolla verkkoihin yli 200 miljoonaa euroa, joka on noin 12-13% liikevaihdosta.
Käyttäjätaso 4
Moi näyttää nyt mainostavan aktiivisesti, mainoksia ponnahtaa esille sieltä sun täältä. Kuuden euron simmiä tarjolla.
Alkaa parin vuoden takaiset moi-tarjousliittymät vedellä pakkasten myötä viimesiä. Päivän tilanne on ainakin omalla kohdallani se, että paluu edelliseen on edessä. Mutta lypsetään nyt vielä se mitä lypsettävissä on.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Veikkaisin että koko Moi-mobiili on moimoivain, kunhan Telenorin omistus Dnasta alkaa täysillä vaikuttamaan, eli siirtävät Moin asiakkaat suoraan Dnan asiakkaiksi, joista vähän myöhemmin tulee Telenorin asiakkaita ja siten myös koko Dna siirtyy Moin lailla historiaan. En oikein jaksa uskoa että Telenor kattelee pitkään sellasta menoa että Moi tekee kovaa tappiota ja siten aiheuttaa Dnalle/Telenorille tulonmenetyksiä.

hpgurulle aiempaan viestiin kommenttina: ei Elisa ole kuopannut Saunalahti-brändiä, se vaan on nykyisin Elisa Saunalahti.

Osallistu keskusteluun