elisa nostaa hintoja (jälleen)

  • 28 huhtikuu 2018
  • 27 kommenttia
  • 3737 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

27 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Mikäs homma tässä on, että Huoleton Premiumi on 100mbps rajoitettu ja Tarkka Premiumi vanha 200?minusta tuntuu että missaan pääpointin. yleisvastaus on että uudet liittymät myydään uusien rajoitteiden mukaan ja vanhat jää vanhoille.
Käyttäjätaso 3
Kokeilepa toisella selaimella, tyhjennä evästeet tai käytä selaimen private browsing-toimintoa, kyllä ne Huoleton 1M, Huoleton Puhe, Tarkka Premium, Tarkka Premium+ ja Tarkka 4G siellä edelleen ovat.
jotain kummallista siellä kun on. linux firefox, falkon linux, firefox mobiili android ja windows edge näytti tuota suppeaa listaa ilman linkkiä koko listaan. firefox windows näytti laajemman valinnan ja päästi myös tilaus sivulle (testasin siihen asti kun valitaan puh-numeroita).

Hei.
snippet
Jos hinnat kallistuvat lisää, minulla on ratkaisu, lopetetaan puhelimien käyttö. Kotiin halvin 4G-netti ja puhelimet romukoppaan. Kyllähän ilman puhelimia ollaan ennenkin pärjätty! Muistuttele itseäsi kun olit nuori, esim. 80-90-luvulta, nykyvauva toki syntyy iPhone sylissä mikä on harmi...

itse olen 90-luvun kasvatti (karkeasti sanoen) ja tuolloin oli lankapuhelimet. tosin 90-luvun lopulla oli luureja jo taviksillakin.

jos asiat menee tietyllä tavalla voi olla hyvin mahdollista että tavalliset puhelin liittymät saa kenkää minulla noin vuonna 2020. tämä ei tarkoita ettenkö käyttäisi mobiiliverkkoja. tällöin siirtyisi vain dataa. lähinnä tietokoneille. itse olen kironnut noita älyluureja erikoisista kriteereistä johtuen. melkein tärkein ominaisuus älyluureissa on tethering/hotspot.


Lankapuhelin oli silloin meilläkin, ja yleisesti sovittiin asiat jo koulussa, jos jossain oli tapaaminen kavereiden kanssa. Sai myös tulla ihan ovikelloa soittamaan. Toisaalta silloin sai olla myös rauhassa myyntitykeiltä ja turhilta soitoilta muiltakin. Sovittiin paikka, että tavataan paikassa x, ja siellä sitten oltiin ajallaan. Nyt kun on puhelimet, kaikki tietysti on helpompaa, mutta samalla tavalla meistä on tullut aina tavoitettavissa olevia. Ei ollut aikaakaan kun yksi harmitteli, etten vastannut heti hänen puheluun.

Missään, ei missään lue, että täytyy vastata heti ja kaikille. Vähintä mitä haluan, että puhelin soi kaupan kassalla, kun tuttu ilmoittaa ongelmasta, televisiossaan. Se voi odottaa. Puhelimien takia meistä on tullut laiskaa sakkia, enemmin soitellaan, kuin sovitaan oikeista tapaamisista. En välitä, vaikka liittymässä on rajatonta puhetta, se on silti kallis, ja huono sosiaalisuuden kannalta. Some, rajaton puhe, kaikki vie oikeista tilanteista. On ihmisiä, jotka kaveeraavat puhelimissa, eivät enää näe kahvilassa tai kotonaan.

Mitä tetheringiin tulee, se on tosiaan älypuhelimen keskeisin toiminta, minkä takia itsekin sitä käytän. Säästää maksuissa, kun ei tarvitse kiinteää erikseen. Kalleilla hinnoilla, rupean kuitenkin itsekin miettimään, onko kohta sekään järkevää... Liittymä peruspuhelimeen, latausliittymä ja netiksi halvin mahdollinen. Joku tässä ketjussa sanoi, että luovutaan samalla netistäkin. En näe, että se on tarpeen, asioinnin siirtyessä sinne. Puhelimen poissaolo tuskin haittaa, sillä soittaa voi nykyään ilman puhelintakin esim. Google Voicella. Puhelu Suomeen tosin on aika kallis, 20 senttiä.

Tosin eivät ne Suomessakaan enää halpoja ole puheliittymissä, kun minuuttiveloitus palasi juuri sen jälkeen kun siitä ensin luovuttiin, "turhana asiana". Asiana, joka nosti laskua hiljaisuudesta.

Samat ihmiset, nämä samat ihmiset ovat nyt tuoneet minuuttiveloituksen Elisallekin, kun Saunalahdella kaikki oli niin säästöä joka sekuntia.


Voi tätämennyttä lankapuhelin aikaa! Oli se niin kiva kun ei koskaan ollut puhelin hukassa ja aina kun joku oli talossa niin puhelimeen vastattiin, muulloin meni vastaajaan. Onhan se kännykkä ehkä helpottanut elämää, mutta oli se niin paljon ymmärrettävämpää sanoa kavereille että olin ulkona ja en kuullut puhelimen soivan, jos kysyivät. Ukkosella sai aina olla rauhassa, jos muisti nykästä seinästä puhelimen ja jos unohti sen pitemmäksi aikaa pois seinästä.

No onneksi löytyy lankapuhelimen korvike VoIP, nettipuhelin.fi myy noin 60€ puhelinsovitinta mihin saa lankapuhelimen kiinni ja yhden numeron osalta kuukausimaksu on noin 3€/kk, etuna rajattomat puhelut saman operaattorin liittymien välillä ja toimii missätahansa missä on netti. Jos ei halua lankapuhelinta niin sitten kännykkään vaan ohjelma jonka avulla soittelee VoIP puheluita.

Kyllä lapsiperheisiin suosittelen tuommoista yhteistä puhelinta (VoIP) jos tulee joku hätä on millä soittaa ja sillä soitteelee sujuvasti kaikki jos käyttää pikavalintoja.

Hinnankorotukseen, pitää katella läpi liittymien oikea tarve ja taitaa ainakin osa lähtä irtisanottavaksi muutama vanha noin 4€/kk 0,25M + julkinen IP liittymä, jos tätä muutos koskee. Toki DNA:lta ilmeisesti myös nostavat näiden 0,25M liittymien hintoja eli pitää katella uusiksi.

Naurettava ajatus että 0,12M liittymästä pitäisi maksaa liki 5€ kuussa eikä sisälly julkista IP:tä, tuota ei enää edes kannata 3G verkossa käytellä, muutaman kilobitin sai enämpi 3G verkossa 0,25M liittymällä. Tuo 0,25M liittymä julkisella IP:llä on kyllä ollut hyvä mökin valvontaan, hyvästi meni valvontakameran kuvat pilvipalveluun joka yö.

Katelkaa ihmeessä Globetelin liittymiä, ei ole pahan hintaisia, nettipaketin jos ottaa niin olikohan se joku 4M nopeuksinen

Osallistu keskusteluun