Elisan hinnankorotus ja netin nopeus

  • 17 January 2020
  • 11 kommenttia
  • 2464 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 1025 kommenttia

Minulla on 3 kpl Elisa K1-liittymiä. Sain eilen kirjeet joiden mukaan niiden kk-maksu nousee taas 2 euroa maaliskuun alussa 8,90 euroon kuussa. Ja tämä siis liittymien yhtenäistämisen nimissä. Kuitenkaan noiden puheliittymän netin nopeus ei nouse. Miksi? Jos kerran liittymiä ja hintoja yhtenäistetään, eikö olisi kohtuullista nostaa myös netin nopeutta vaikka edes 0,5 Mbps nopeuteen? Saunalahden Tarkka Mini-liittymään vaihtaminen ei ole vaihtoehto koska se on vieläkin kalliimpi (12,90 euroa kuussa).

 

Käytän puhelinta aika vähän ja käytön mukaan hinnoiteltuna, etupäässä puhumiseen, tekstailuun ja sähköpostin lähettämiseen mutta nopeammalla netillä voisi myös joskus päivittää puhelimen softaa. Eli siksi minulla on K1-liittymä ja pysyykin toistaiseksi, koska siinä velotaan käytön mukaan, netti vaan on turkasen hidas.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää päivää.

Kerroit, että käytät nettiä satunnaisesti. Kolme kuuden euron simmiä jakavat 12 Gt datapottia. Niiden hankkiminen on halvempaa - kuin maksaa 8,90x3. Lisäksi puhe ja viestit halvempia.

Korotuksiin pitää reagoida vakavasti ja toimia heti.

Oliko joku erityinen syy mikset ole jo vaihtanut muualle? Myös Prepaideilla, esim. Telialla sähköpostisurffailu on hinnaltaan lähes olematonta, ja puhutaan senteistä. Huomioi tämä.

Elisa voi nostaa hintaa jatkuvasti, koska määräajaton sopimus niin sallii.

Siksi kannattaakin kannattaa määräaikaisia sopimuksia Elisalle.

Elisa alentaa kyllä liittymien hintaa, mutta vasta kun numeronsiirto on päällä.

Toivottavasti löydät sen polun, jota seuraamalla saat liittymiä halvemmalla.

Nyt soi Switch Technique - The Past Is Dead (Sei2ure Remix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Ainakin sinne K1 liittymälle tulee nyt 7Gt/kk EU/ETA dataa eli ihan pelkkää ilmaa ei siellä hinta nyt nouse :) Toki tuohon Tarkka Perus liittymään on saatavilla myös se 9,90e/kk 12kk ajaksi etuna, eli suoraan 12,90e/kk hintaan ei siinä hyppäystä ole edessä jos siihen haluaa yhden tai useamman vaihtaa :) 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Ilmeisesti tuossa Elisa K1 liittymässä netin nopeus on 256 kbit/s ja kun hinta nousee siinä 8,90€/kk niin mielestäni silloin kannattaa vaihtaa tuohon Saunalahti Tarkka Perus joka on 9,90€/kk 12kk ja nettisi nopeus nousisi 1 Mbit/s (edellyttäen että siellä verkossa riittää kapasiteetti) ja 12kk jälkeen voit saada liittymään saman hinnan tai paremman tarjouksen, se on kyllä mahdollista ilman että vaihtaisi toiselle operaattorille. En tiedä missä verkoissa K1 liittymä toimii, mutta tuo Saunalahti Tarkka Perus toimii 2G, 3G ja 4G verkoissa. Ja nettiä voi käyttää rajattomasti Suomessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Huomatkaa lisäksi, että vaikka liittymään tuleekin 7 Gt/kk dataa EU, niin kyseisellä 256 kbps nopeudella sen kuluttaminen täydestä arvosta kestää lähes kolme päivää!!! Huono tarjous.

0.25 ja 7 Gt

Käytännössä voisitte tarjota tuossa vaikka 14 Gt ja se olisi silti huono tarjous…

Koko loman ajan saisi kuluttaa sitä EU-dataa, niin milloin ehtisi lomailla ?

Sillä megalla ja 5 Gt EU-datallani sentään käveli Amsterdamissa Google Music korvissa, mutta eihän tuollaisella 0.25M tee mitään. Lisäksi kun tutuilla päivitettiin 0.25M, niin EU-datan tulon lisäksi nopeus tuplaantui, ja se on silloinkin euron halvempi kuin tämä…

Ja sai tosiaan vielä €2 pois kun valitti asiakaspalveluun hinnakorotuksesta x 3.

Ketä se hyödyttää että annatte 7 gigaa EU-dataa, jos sillä netillä ei tee mtään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@hpguru on oikeassa, 256 kbps on todellakin hidas. Sitäpaitsi mihin minä sitä EU-dataa tarviin kun en Suomen rajojen ulkopuolelle mene?

Täytyy vielä muistaa että toistaiseksi K1-liittymiin sisältyy kk-maksuun vastaajapalvelu, Saunalahden liittymissä siitä joutuu maksamaan erikseen. Ja vastaaja on mulle tärkeä ominaisuus.

Menee liittymä ja operaattori vaihtoon kun tuli päivitetyt hinnoittelutiedot postissa. Nykyisen minuutti /kpl hinnoitellun Oiva-liittymän kk maksu on parissa vuodessa 3/18-3/20 noussut 4 eurosta 8,90 e/kk tasolle, ja netti on se etanaakin hitaampi 0,256.

Päivittäisessä käytössä on työsuhdepuhelin ja rajaton liittymä, joten tähän privaattipuhelimeen on ohjattu muut satunnaiset yhteydenotot, joita kertyy vain muutamia vuodessa eikä ole juuri tarvetta kalliimmille liittymäpaketeille. Jos on nettiä tarvinnut niin wlanit pelittää, samoin firman puhelimen hotspotti. Harmittaa vietävästi kun on Elisan asiakkaana ollut jo reilusti yli 20 vuotta, mutta kun hinta nousee tätä tahtia, niin ei enää kannata pysyä uskollisena.

Luulisi olevan muitakin jotka haluavat edullisen privaattiliittymän työantajan tarjoaman puhelimen lisäksi. Palvelua ei kyllä tunnu Elisalta löytyvän. Dnalta ja Moilta saa halvempaan hintaan nopeammalla netillä olevan liittymän, joten hei hei Oma Elisa...  Työnantaja maksakoon teille puolestani, minä lopetan. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Seurannut tuossa nyt hintoja niin kyllä elisa hinnottelee itsensä pihalle. Katselin äidilleni liittymää sähköpostien, pankin yms. perus hommelin hoitoon niin ei kyllä elisalta löytynyt mitään sanoin suoraan, että sun operaattoris vaihtuu sitten et tutkaillaan. Menee joko moille tai telian dot puolelle turhaa se on maksaa rajattomista jos niitä ei tarvitse. Itse odotan tuon oman 9,90€ tarjouksen loppuun ja sitten varmaan vaihdan itsekkin. Ei vaan ole yksinkertaisesti varaa olla Elisan asiakas :money_mouth::fearful:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Seurannut tuossa nyt hintoja niin kyllä elisa hinnottelee itsensä pihalle. Katselin äidilleni liittymää sähköpostien, pankin yms. perus hommelin hoitoon niin ei kyllä elisalta löytynyt mitään sanoin suoraan, että sun operaattoris vaihtuu sitten et tutkaillaan. Menee joko moille tai telian dot puolelle turhaa se on maksaa rajattomista jos niitä ei tarvitse. Itse odotan tuon oman 9,90€ tarjouksen loppuun ja sitten varmaan vaihdan itsekkin. Ei vaan ole yksinkertaisesti varaa olla Elisan asiakas :money_mouth::fearful:

Viisas valinta, itse tajusin jo yli neljä vuotta sitten, että pois on lähdettävä Elisan verkosta. Sain nimittäin parempaa palvelua halvemmalla, säästän myös kun voin olla yhteydessä ilmaiseksi vikapalveluun, asiakaspalveluun ja perinteinen sähköposti palveluksessani. En näe että siirtyisin takaisin Elisalle, jos muualla hinnasta ollaan aina sovittu. 2016 huhtikuussa lähdin, viides vuosi alkaa nonstop tässä tänä vuonna vissiin ja en oikeastaan kadu - kolme muutakin liittymää lähti sieltä. Oli yksinkertaisesti kipukynnys ylitetty jo silloin kun Satakieli 2000 nostettiin x3.

Nykyisellä operaattorillamme on x4 liittymiä €4,90 12 kk etudiili-sopimuksella ja meidän mottomme on “Kalliimmalla saat muualta”. Telian ständillä sanottiin “ei perheen liittymät voi olla alle €25 kk”. Siis neljä liittymää, Elisan myyntitykki sanoi että “Kalliimmalla voin kyllä myydä”.

Kertoo jotain Elisan hintatasosta. Mokkula nyt sattui oleman halpa, siitä maksamme Elisalle. Jos sen kipukynnys joskus ylittyy, niin kyllähän sekin kilpailutukseen menee ainakin meillä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Ja vieläkös joku muistaa mitä se nyt K1:ksi kutsuttava Kolumbus maksoi alunperin :-D ? Kk-hinta on noussut aluksi inhimillisesti, viime vuosina kiihtyen ja kiihtyen. Kipurajoilla mennään monilla, mutta ilmeisesti se juuri onkin idea. Ajatellaan, että vaihtavat johonkin nopeampaan kun eivät tykkää, kun tässä hitaassa hinta nousee. Mutta on unohdettu kokonaan ne, jotka eivät sen nopeampaa tarvitse…

Voisivat myydä K1:stä kahta eri vaihtoehtoa - täysin ilman nettiä ja hieman nopeammalla netillä! Hinta toki pitäisi olla molemmilla eri. Mutta potentiaalisia käyttäjiä olisi varmasti eniten noin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

En nyt oikein ymmärrä tätä rutinaa hinnoista. Jonkun ikivanhan liittymä tyypin hintaa kuuluukin nostaa elinkustannusindeksin verran vähintään. Bensan hinta on noussut ja vakuutusten. Ja joka operaattorilla näyttää olevan listahinnoiltaan ja sisällöltään samanlaiset edullisen pään liittymät. Jos oikein edullisen liittymän haluaa, kannattaa tsekata kotipuhelin liittymät. Miinuspuolena saattaa olla se, että nykyistä numero ei voi siirtää, mutta saa ns lamkapuhelinnumeron.

Käyttäjätaso 2

Aikoinaan kuukausimaksuton käytön mukaan laskutettava liittymä olisi ollut maaliskuun alusta 7,90 €/kk, mutta vaihdoin pois ja ensi viikolla siirtyy toiselle halvemmalle operaattorille.