Vastattu

Elisan pyöristämiset laskussa

  • 5 November 2020
  • 2 kommenttia
  • 611 katselukerrat

Hei, Voisiko joku selittää arpooko elisa mihen suuntaa pyöristys tehdään vai onko tässä joku logiikka mitä en ymmärrä.

 

Eli siis laskussani seisoo 0.109 * 4 = 0.436 tämähän siis pitäisi luonollisesti pyöristyä 0.44:ään mutta laskussani seisoo 0.43 euroa. Välillä taas pyöristyy toiseen suuntaa väärin.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 9 November 2020, 14:41

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @peelst ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Jooh, noi näkyy laskuilla vähän hassusti välillä, ongelmana on se että kun noi tulee hyvinkin pitkinä lukuina taustalla ensin verottomana ja siitä pyöristellään laskulle ja käännellään verolliseksi ja siitä taas tulee oma näkymänsä niin se ei aina sitten näytäkään ihan sentilleen samaa lukua. Eli vaikka laskulla voi joskus näkyäkin vähän hassuhkosti niin taustalla toi menee aina tarkalleen justiinsa oikein :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Tästä oon todella samaa mieltä, et voiko epäselvemmin tosiaan olla summat laskulla. Pyöristykset millon mihinki suuntaan ja jos viimestä laskuu katon, niin on HINTA, ALENNUS JA EUROT, mutta varsinaisissa kausimaksu kohdissa onkin taas ihan eri lukuja. Eli on todella hankala seurata oikeellisuutta. Laskukone on kyllä paikallaan. Yli 30 v työskentelin laskujen parissa ja harvoin noin epäselviä merkintöjä kohtasin, vaikka jos jonkinlaista nyrkkipajaa matkalle sattui. Laskuissa ja merkintätavoissa elisalla on todella parantamisen varaa tai siis sillä suunnttelijalla. Vaikka lopputulos olisi oikein,niin asiakkaan on todella hankala seurata omia asioitaan(valitettavasti). Tosta oon vähän eri mieltä, et vaikka näkyy hassusti,niin laskutus oikein. Pitäsi olla niin,että ei näy hassusti,vaan taustalla muokataan jo oikeeaan muotoon, jonka asiakaskin sitten ymmärtää ja pyöristykset on oikein. Turha sekaannus voidaan välttää, jos ns.taustatyön tekijät osaavat tahdä asian oikein. Toisaalta joskus voi olla niin,ettei ohjelma vaan taivu ihmisille ystävälliseksi, mutta sitten olis mietittävä ehkä kenties jt muuta ohjelmaa. Täähän ei ole tän päivän juttu, vaan ongelma on ollut ainakin yli 13 v. tai mitä nyt oon itekkin asiakkaan ollu. AINA pitää tarkistaa ja laskee.