Erot kännyjen kuuluvuudessa ja kauppaongelma

  • 19 lokakuu 2017
  • 1 kommentti
  • 115 katselukerrat

Olikohan oikea sana tuo kuuluvuus, jos laitan meidän perheen NokiaLumiat vierekkäin, toisessa on kaksi "palkkia" enemmän. Ihmetyttää sekin kun edellinen liittymä toimi "täysillä" ja saunalahti nyt vain kahdella palkilla, eikös ne käytä samoja tolppia vai eikö, edellinen oli Telia.


Lapsi haluaisi ladata kaupasta ilmaispelin. Puhelin herjaa blokeista, yritin niitä poistella OmaElisasta, mutta ei toimi. Mikä niistä täpistä pitää tarkasti ottaen poistaa, että toimii? Vai onko "vika" jossain muualla, puhelimen asetuksissa etc.? Heeelpp.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tavallaan ne kuuluvuuspalkit puhelimen näytöllä ovat vain meitä kuolevaisia varten. Niistä ei voi vetää suoraa johtopäätöstä suuntaan tai toiseen kuuluvuudesta, mutta toki tolppien puuttuessa puhelu harvoin onnistuu 😉. Operaattoreiden kuuluvuuksissa on eroja. Tarkkoittanet tolpilla mastoja. Varsinkin taajamissa "tolpat" eivät välttämättä aina ole mastoja, vaan operaattoreiden antenneja saattaa olla eri paikoissa kuten esim. kerrostalojen katoilla. Maaseudulla operaattorit käyttävät useammin yhteisiä mastoja, joihin he sijoittavat oma "antenninsa".

Pahoitteluni siitä, että mulle on muodostunut ehkä turhaan kielteinen mielikuva "ilmaispeleistä". Nimittäin pelien sisällä on yleensä mahdollista ostaa lisäkenttiä tms. Pitäisikö lapsen saada lähettää tilaustekstiviesti paikkaa x, ostaakseen ilmaispelin? Oma.elisan sisällä valitaan lapsen liittymänumero vasemmalta lapsen liittymänumero ja sitten yläosan "välilehdiltä" --> Asetukset --> Käytön estot. Kunhan poistat vain riittävästi estoluokkia niin, eiköhän osto onnistu. Itse lukisin myös ennen pelitilausta pienellä präntätyt tekstit, jottei mikään kuukausilaskutusansa pääse vahingossa laukeamaan. Laittaisin myös estot takaisin heti onnistuneen ilmaisoston jälkeen.

Osallistu keskusteluun