Kysymys

GSM-yhteys toimii normaalisti, WCDMA (3G) ei lainkaan.

  • 17 marraskuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 862 katselukerrat

Matkapuhelinyhteys alkoi pätkiä pahasti viime viikolla. Suurimman osan ajasta matkapuhelinverkkoon ei saanut lainkaan yhteyttä (virheilmoitus: "ei rekisteröidytty verkkoon"). Kun vaihdoin verkkotilaksi "vain GSM", ongelmaa ei enää esiintynyt. Sen sijaan 3G-verkkoon ei saa ollenkaan yhteyttä.

Mahtaisiko esim. SIM-kortin vaihtaminen auttaa?

EDIT: Käytän Saunalahden Reilu 3G -liittymää.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Hei Antti,

Tervetuloa palstalle. Yhtään ei tietysti helpottaisi, jos kertoisit edes postinumeroalueen tarkkuudella, missä suunnalla verkko tällä kertaa mahdollisesti pätkii. Toinen vaihtoehto on tehdä vikailmoitus Elisalle. Tuosta linkistä voit tarkistaa, onko alueellasi jotakin häikkää: http://elisa.fi/kartat/#mobile

Vanhempieni luona postinumerossa 13500 on ollut ainakin viimeisen viikon aikana jotakin häikkää siinä, ettei Nokia E6 luuri osaa hyppiä 3G:n ja 2G:n välillä, jos luuri välillä ajautuu 3G-verkon katveeseen Ahveniston suunnalla ulkoiltaessa. Luurissa ei näy kenttiä ja soitettaessa saa vain nopean tuut-tuut-äänen ja näytölle tekstin "Verkkoyhteys virhe". Kapulan sammutus ei välttämättä auta, vaan tilanteen korjaa pakottaminen jompaan kumpaan verkkoon ja sitten vaihto takaisin automaattiseen taajuusvalintaan. Näin ei ollut aiemmin.
80160 Joensuu. Alueella ei näyttäisi olevan yleisemmin häikkää.
Tein häiriöilmoituksen, asiakaspalvelussa todettiin että vika on todennäköisesti puhelimessa.

Osallistu keskusteluun