Vastattu

Hidas liittymä

  • 30 kesäkuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 936 katselukerrat

Miten tämä on edes mahdollista?
FIrman liittymä. Mökillä 4G antaa ping 30 ms, upload luokkaa 14-15 Mbps, mutta download hulppeat _916 Kbps_. Vaimolla kilpailijan liittymä, joka antaa jatkuvasti parempaa nopeutta. Mihin Elisan nopeus katoaa? Ei kai 4G pitäisi koskaan vajota noin alas edes minimissään.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 30 kesäkuu 2019, 20:49

Tervetuloa OmaYhteisöön @Hashimoto!Kuvailemasi perusteella kyseessä saattaa olla katvealue tai muuten heikko signaali. Mobiililaajakaista on jaettua kaistaa, mikä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän käyttäjiä tukiasemalla on, sitä hitaampi yhteys kaikilla.Myös monet muut tekijät vaikuttavat mobiililaajakaistan toimintaan. Tällaisia tekijöitä ovat mm. maaston muodot, oma sijainti tukiasemaan nähden, tarjolla olevat taajuudet tukiasemassa, päätelaite yms. Kuvauksen perusteella vaimosi liittymän operaattorilla on tukiasema suotuisammassa sijainnissa. Tämä selittäisi suoraan sen, miksi sinun liittymäsi toimii heikosti ja vaimosi liittymä toimii paremmin. Myös tällä päätelaitteella (puhelin / mobiilireititin / tabletti) voi olla vaikutusta asiaan. Toiset laitteet kykenevät parempiin yhteysnopeuksiin (heikon signaalin alueella) kuin toisen.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tervetuloa OmaYhteisöön @Hashimoto!

Kuvailemasi perusteella kyseessä saattaa olla katvealue tai muuten heikko signaali. Mobiililaajakaista on jaettua kaistaa, mikä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän käyttäjiä tukiasemalla on, sitä hitaampi yhteys kaikilla.

Myös monet muut tekijät vaikuttavat mobiililaajakaistan toimintaan. Tällaisia tekijöitä ovat mm. maaston muodot, oma sijainti tukiasemaan nähden, tarjolla olevat taajuudet tukiasemassa, päätelaite yms. Kuvauksen perusteella vaimosi liittymän operaattorilla on tukiasema suotuisammassa sijainnissa. Tämä selittäisi suoraan sen, miksi sinun liittymäsi toimii heikosti ja vaimosi liittymä toimii paremmin. Myös tällä päätelaitteella (puhelin / mobiilireititin / tabletti) voi olla vaikutusta asiaan. Toiset laitteet kykenevät parempiin yhteysnopeuksiin (heikon signaalin alueella) kuin toisen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Ei se mobiiliyhteys koko ajan ja kaikkialla toimi 150, 300, 600 Mbps kuten mainostetaan!!! Olen monesti sanonut, että miksi mainostetaan ISOJA ja katteettomia nopeuksia, kun voisi mainostaa totuudenmukaisia 15, 30 ja 60 Mbps nopeuksia. Jos toinen operaattori toimii mökillä, vaihtakaa siihen, mutta ensisijaisesti Elisalle tietoa voisiko ongelmaa korjata. Jos sitten nostavat kädet pystyyn, niin kyllä sielläkin sitten todetaan, että vaihda vain operaattoria........ ??

Mikäli yritysliittymä, voit joko patistaa yritystä vaihtamaan Elisasta pois, tai hommata kylkeen esim. DNA liittymä ja surffailla sillä varalla. Monilla puhelimilla on mahdollisuus tuplasimmiin.

Normaalinopeus 4G on 5-liittymän maksiminopeus esim. 5-50 Mbps.

Kaikki tuon alle on vähän ja oikeuttaa aina sopimuksen purkuun, mutta ei sopimushinnan alennukseen, silloinkin kun määräaikainen sopimus. Kiinteä on se paras yhteys ja IN!

Minä kun hankin kotikuitulaajakaistan kotiin ilmaiseksi Elisalta, vuokrassa maksetaan, joka ei noussut - olen saanut lepuuttaa hermojani ja unohtaa 4G:n viiveet, epävakaudet ja muut vähemmän kivat. Unohtakaa 5G, 4G, 6G, 3G kun haluatte hyvää tavaraa!

Nyt soi Deetox - One Life (Radio Edit).
Käyttäjätaso 4
Tervehdys!

Laitatko vaikka profiiliisi tarkemman osoitteen ja puhelinnumeron, niin päästään tarkemmin katsomaan tuon osoitteen tilannetta 🙂
Just mulla sama vika telian liittymä löytää 4g nopeuden mut elisan ei !!!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Just mulla sama vika telian liittymä löytää 4g nopeuden mut elisan ei !!!
Lisäätkö profiiliisi asiakasnumeron ja yksityisiin muistiinpanoihin ongelmallisen osoitteen niin vilkaistaan? 🙂

Osallistu keskusteluun