Vastattu

Huijauspuhelut ulkomailta

  • 30 syyskuu 2020
  • 4 kommenttia
  • 610 katselukerrat

Jatkuva huijauspuhelut ulkomailta ovat aivan maanvaiva. Niitä tulee suomalaiselta vaikuttavista numeroista lähes päivittäin. Yleensä lyön heti luurin kiinni, kun sieltä alkaa joku puhua englantia. Tänään ilmoitin yhdelle soittajalle olevani poliisin yhteydessä, jos nämä eivät lopu. Tuskin pelästyi. Eli jossain Intiassa tai vastaavassa call centerissä on numeroni? Tämä on johtanut siihen, että en enää uskalla vastata tavallisiinkaan numeroihin. Mitä pitäisi tehdä? Onko teillä mahdollisuus ottaa käyttöön palvelu, jossa kaikki ulkomaanpuhelut voi estää?  

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jniiranen 30 syyskuu 2020, 19:08

Jos sinulla on älypuhelin, esim Android puhelin voit itse laittaa kaikki ulkomailta tulevat puhelut estoon kun lisäät estolistalle kaikki ulkomaiden suuntanumeroiden alut. Tuo ei tietenkään estä niitä huijauspuheluita joissa käytetty Suomalaista numeroa.

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Jos sinulla on älypuhelin, esim Android puhelin voit itse laittaa kaikki ulkomailta tulevat puhelut estoon kun lisäät estolistalle kaikki ulkomaiden suuntanumeroiden alut. Tuo ei tietenkään estä niitä huijauspuheluita joissa käytetty Suomalaista numeroa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Olen saanut vastaavanlaisia puheluita hyvin todennäköisesti väärennetyistä suomalaisista puhelinnumeroista. Viimeinen tuli 10 minuuttia sitten.

Jäin sitten pohtimaan, olisiko Suomessa operoivilla teletoimijoilla mahdollisuus yhteistyössä kehittää järjestelmiään siten, ettei “lainattua” tilaajanumeroa voisi käyttää edellä kuvatulla tavalla. Yksikään IP-puheluita koneellisesti Intiasta tms. soittava ei oikeasti käytä suomalaista numeroavaruutta.

@roopeg antoi toisaalla linkin kyberturvallisuuskeskuksen sivuille, jossa voisi täyttää lomakkeen. Siinä Traficom kysyy, miten he voisivat toimia asiassa. Tarvitaanko Traficom välittäjäksi, jotta teletoimijat saisivat jotain aikaiseksi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Jäin sitten pohtimaan, olisiko Suomessa operoivilla teletoimijoilla mahdollisuus yhteistyössä kehittää järjestelmiään siten, ettei “lainattua” tilaajanumeroa voisi käyttää edellä kuvatulla tavalla.

Oikeastaan ei, sillä siinä menisi lapsi pesuveden mukana.

Mikäli operaattorit estäisivät ulkomailta suomalaisilla numeroilla saapuvat puhelut, kukaan ulkomaille lähtenyt suomalainen ei voisi enää soittaa kännykällään Suomeen.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Niinpä. Tiedä sitten, kokeilevatko nuo suomalaista numeroavaruutta ihan järjestelmällisesti läpi IP-puheluin. Omat numeroni eivät ole koskaan olleet julkisia. Joskus olen ns. teknisen numeron laittanut johonkin kilpailuun. Siksi ihmetyttääkin, että nyt maanantaina sain sekä varsinaiseen numerooni, että latausliittymääni soitot samasta numerosta vajaan minuutin välein. Sainko siis vain ihailijasoiton. ;)

Osallistu keskusteluun