Juhannuksen ja festareiden selviytymispaketti - The ultimate survival kit

  • 20 kesäkuu 2019
  • 2 kommenttia
  • 1476 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön moderaattori
  • 195 kommenttiaMökillä - Ei signaalia...
Festareilla - Ei signaalia... Tuttu tunne?

Puhelin molskahti saunakiuluun, PUK koodi hukassa, netti lagaa, voi ei missä se puhelin nyt ylipäätään on?

Ajattelin koota kaikkiin näihin legendaarisiin vuosittaisiin ongelmiin kuumimmat vinkit ja vastaukset (pakko myöntää että yksi jos toinenkin on omalle kohdalle joskus sattunut). Ennakointi helpottaa näissäkin asioissa kummasti 😉

Tuo kännykän ja reitittimien signaalin katoaminen ja heikentyminen tuppaa joskus käydä vaikka operaattoritkin yrittävät valmistautua isompiin tapahtumiin tuomalla paikanpäälle lisää pökköä ja tukiasemaa. Suurten joukkojen kokoontuessa pienelle alueelle, mastot huutavat hoosiannaa ja menevät tukkoon. Data ei liiku ja puhelut ei onnistu. Samaa efektiä käy myös kesäasutusaluella kun mökkiläiset tulevat viettämään lomiaan. Mikäli kesämökki nyt vaan sattuu olemaan siellä.. Noh keskellä hevon 🌲 on ihan suositeltavaa vaikka ottaa kaveriksi mobiilireitittimeen vaikka suuntaava lisäantenni, jolla signaalin saa voimistettua varmasti jo kohtuulliselle tasolle ja onnistuu taas Netflixin katselu.

Festareiden ajaksi kannattaa puhelimesta asettaa kaikki automaattipäivitykset pois päältä. Tuttujen kanssa kannattaa myös sopia ennalta ihan perinteinen "tavataan tässä"- paikka. Useimmitenhan nuo puhelut ja viestit menevät kuuroille korville kaiken sen melun keskellä.

Muutamia muita ihan hyväksi havaittuja vinkkejä on pitää laitteiden vakuutukset kunnossa, sekä pitää puhelimessa päällä Löydä- toimintoa. Välttyy sitten isommalta harmilta jos arvokkaampi puhelin sattuu menemään hukkateille tai eksyy sukeltamaan järveen kalastusreissulla. Elisalta hankitun uuden puhelimen mukaan saa muuten hankittua myös Squaretrade- lisävakuutuksen, joka kattaa takuun ulkopuoliset vahingot kuten kastumiset ja tippumisesta aiheutuneet vauriot.

Mikäli puhelinta ei enää löydy, ei hätää! Liittymän voi asettaa tilapäiseen estoon Omaelisan kautta, jolloin kukaan ei pääse väärinkäyttämään SIM korttiasi. Myös PUK- koodi löytyy samasta paikkaa, mikäli PIN koodi sattuu unohtumaan.

Ja sitten se viimeinen, puhelin kiinni ja nurkkaan ja ihan vaan rentoutumaan. Näin ajattelin ainakin itse tehdä 🙂 Ei muuta kuin aurinkoista juhannusta kaikille allekirjoittaneenkin puolesta! 🌼

2 kommenttia

DNA toimi talon yhdellä nurkalla, Saunalahti liittymä toimi vaan talon vintiltä wifillä seinien, ovien ja katon läpi. Telia prepaid normaalisti, mutta nopeus ei kyllä ollut lähelläkään 100. Jos täppärillä katsoi elokuvaa niin wifiin kytketty kännykkä pystyi toistamaan vaan 160 tarkkuista videota.
Jos laittaa kaksi kännykkää samaan taskuun, 4g kännykkä putoaa H+, käy satunnaisesti 3g:llä. Pitää uudestaan käynnistää että saa 4g ja VoLTE takaisin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Kävin 2016 ja 2018 Digital Stagella, Weekend Festivalilla. Lavalla J7, Angerfist, Da Tweekaz, Anime, Frontliner… huutonaurua Telialle jo tullessa: ei minään vuonna siirrettävää tukiasemaa. Elisa, DNA oli. Omassa DNA:liittymässä, johon siirryin vuoden 2016 aikana sopivasti ennen festareita ei ole ollut mitään vikaa, silti suosittelen tekemään tarvittavat asiat festivaalin ulkopuolella. Siirrettävästä lisäkapasiteetista huolimatta verkko oli joskus tukossa.

Muistan sen sulatuksen joka minulla oli, kun vesilasi loppui. Jaksoin silti loppuun.

J7 pisti kyllä paikat kuntoon, kun aloitteli 2016 Hardstyle-lavan, harmi että oli niin vähän väkeä -- minä ja pari muuta. Oli todella paljon tilaa tanssia ja DNA:n verkot ihan priimakunnossa.

Sen jälkeen ei ole tarvinnut ko. festivaaleille mennä, koska Hardstyle- ja Hardcore-lavaa Digital Stage ei ol enää ollut, ja festivaali muutenkin siirtyi huonompaan paikkaan niin menee jatkossa festarirahat Saksaan. Easter Rave 2020, kyllä kiitos! 2016 ja 2018 myös siellä olin toki Saksassa.

Saksassa festivaalit toimivat ilman siirrettäviä tukiasemia. Verkko kunnossa.

Nyt soi Angerfist - Bad Attitude (Deadly Guns Remix).

Osallistu keskusteluun