Vastattu

Kausimaksut Saunalahti Tarkka Mini 01.07.2019 - 31.07.2019 24 7,90 Mobiililaajakaista Mini 01.07.2019 - 31.07.2019 24 4,94

  • 14 heinäkuu 2019
  • 7 kommenttia
  • 1619 katselukerrat

Eli tarviiko mulla olla toi Tarkka ja Mini molemmat, vai riittäskö toi Tarkka? Kyselee nim. merk. olenko maksanut turhaan 4,90/kk 🙂
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JepaJepa 15 heinäkuu 2019, 10:41

Terve!
Kiitokset vastauksista, tämä on nyt saatu hoidettua.

Teette hienoo duunia täällä 🙂 Saa tämmönen "einiintekniikka yms." ihminenkin hyviä selkeitä neuvoja.
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Eli tarviiko mulla olla toi Tarkka ja Mini molemmat, vai riittäskö toi Tarkka? Kyselee nim. merk. olenko maksanut turhaan 4,90/kk :)
Jos sinulla on tuo Saunalahti Tarkka Mini-liittymä puhelimessa ja et käytä nettiä millään muulla laitteella , niin et välttämättä tarvitse sitä Mobiililaajakaista Mini-liittymää mihinkään.

Mikäli sinulla on älypuhelin , niin sillä voit tarvittaessa jakaa netin myös muille laitteille. Toki tuon Tarkka Minin nettinopeus on vain 0,256 Mbit/s eikä se oikein riitä netin käyttöön. Mobiililaajakaista Minin nopeus on vain 0,128 Mbit/s ja se on tarkoitettu lähinnä riistakameroille ja vastaaville Iot-laitteille. Varsinaiseen nettiselailuun se ei riitä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Mobiililaajakaista Mini 4,94 on 512 kbps latausliittymä. Sen voi sanoa irti jos ei tarvetta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
onkohan niin että kummatkn vastaukset osui hiuman hutiin.

todennäköisesti on yksi liittymä jossa on lisäpalveluna mobiililaajakaista, näinhän piti joskus olla kun oli lasku-norppa ja vastaavat. siihen sitten piti ottaa data-yhteys jotta ei ryöstöhintainen €/MB data ei yllättäisi.

operaatorit ovat nostelleet hintoja ja lisänneet etana dataa jo pohjaliittymäänkin joten lisädataa ei välttämättä tarvitse.

voinee olla paras vähän tutkailla numeronsiirto tarjouksia kilpailevilta, voi saada hyvän diilin ja elisakin voi tarjota winback:ssä parempia hintoja.

jos listahintoihin on tyytyminen niin voinee katsoa "sl tarkka perus" liittymää jossa on 1Mbit/s etanadata hinnaltaan 12.9€/kk.
https://elisa.fi/kauppa/puhelinliittymat/

tuo nimi "sl mobiililaajakaista mini" on ilmeisesti uudelleen käytetty joten voi olla erillinen liittymä (sim-kortti) jossain laitteessa. jolloin se saattaa olla tarpeen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se oikeastaan kertoo vaan siitä, että miten paljon Elisallakin on pelkästään käytöstä poistettuja ja olemassa oleviakin, liittymiä joiden nimitys on lähellä tai sama toisiaan. Siksi hutiin on helppo osua, ei vain kahdesti, yhdestä vaan peräti kolmestikin. Tuskin Elisankaan virallinen vastaus olisi paljoa osuvampi, ilman tarkempia asiakastietoja ainakaan, joita he näkevät profiileista.
Käyttäjätaso 7
Että silleen. 😊😊

Keskustelijoille vain tiedoksi , että kun katsotte ketjun otsaketta ja siinä mainittuja hintoja , niin ainakin puheliittymä Tarkka Mini on ihan uusmyynnissä oleva eikä mikään ikivanha. Tarkka-nimkkeellä ei ole koskaan ollut mitään vanhoja liittymiä ja latausliittymät ovat olleet Reiluja ja Norppia. No niillä nimikkeillä on toki ollut myös laskutusliittymiä aikoinaan.

Täältä voitte kurkistella uusien ja jo uusmyynnistä poistuneiden tietoja.

https://static.kauppa.saunalahti.fi/attachment/content/SL_liittymien_hinnastot.pdf?vngagetrans=q2zwaPHkcm&_ga=2.145528189.851911564.1563170109-2092010461.1563166896

Jos jotakin vanhaa liittymää ei enää listalla ole , niin se ei enää myöskään toimi ja on varmasti vaihdettu muuksi.

Mobiililaajakaista Mini sitten on vähän epäselvempi tapaus ja voi toki olla joko nyt uusmyynnissä oleva tai jokin vanha.

Tosiasia kuitenkin on , että jos ei kahdelle liittymälle ole tarvetta , niin sillä Tarkka Minillä kyllä pärjää ja on siinä 0,256 Mbit/s netti mukana eikä mitään nettipakettia välttämättä tarvita.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Täällähän olikin vaihtoehtoja jo hyvin puitu 🙂 Jos @JepaJepa laitat profiiliisi asiakasnumeron sille varattuun kenttään niin voin vilkaista vielä täältä käsin tarkemmin että mikä on sopimuksien tilanne 🙂 Kertoile samalla myös tuosta että millä laitteilla käyttelet nettiä niin pystyy paremmin sitten arvioimaan mikä yhteyksistä on mitäkin varten 🙂
Terve!
Kiitokset vastauksista, tämä on nyt saatu hoidettua.

Teette hienoo duunia täällä 🙂 Saa tämmönen "einiintekniikka yms." ihminenkin hyviä selkeitä neuvoja.

Osallistu keskusteluun