Kysymys

Kilpailu kiristyy - koska vastaa Saunalahti?

  • 31 tammikuu 2014
  • 43 kommenttia
  • 4506 katselukerrat

Moi

Enpä ole tänne vuosikausiin kirjoitellut - tyytyväinen ollut aina saunalahden tarjontaan.. 

Nyt kuitenkin Sonera räväytti sellaisen pakettitarjouksen pöytään että alkaa vanhan radiolinjalaisenkin usko horjua: http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/esittelyssa/sonera+yhdessa?intcmp=Mob-yhdessa-etusivu-iso.


Meillä paketin hinta olisi n. 45 euroa koko perheen liittymille, kun nyt mennään hieman korkeammalla taksalla ja aika rajallisilla paketeilla osin...

No, luotan siihen että saunalahti vastaa tuohon jotakin hyvinkin pian :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

43 kommenttia

Käyttäjätaso 7
10 Gt kimppadataa vaikkapa viidelle hintaan 19.90?

Palataan asiaan siinä vaiheessa, kun  käyttäjä nro 4 on katsellut tuon verran elokuvia heti alkukuusta, ja muille jäi rippeet.
Käyttäjätaso 2
Maxxer_lla taitaa olla 1 hengen talous 😉 en muuten saa noin halpaa hintaa laskettua soneran sivulta millään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sonera on viime aikoina yrittänyt, mutta minusta tässä on rahastuksen makua. Siis silleen, että ainakin vanhemmilla on kolme liittymää ja niiden yhteislasku on 20-25 € Saunalahdella. Siis kyllä ja nettiä saa liikutella vapaasti!

Liittymän omistajalla 15 € tarjous-PerusReilu 5000/5000 ja 256 kbps eli käytännössä rajaton liittymä. Muilla Kelpo+ jossa 100 min Oman verkon puheluita ja muita kertyy vähän, 256 kbps netti. Netti ei ole nopea, mutta eivät tarvitse edes nopeampaa. Heidän mielestä netti on aivan hyvä, koska sillä toimii jopa Skype, jolla soitetaan ulkomaanpuheluita niin että operaattori ei saa mitään. Miten Sonera tekisi paremman tarjouksen? Okei puhua voi jossain baltian maissa.

Eipä tule oikeastaan käytyä ja jos tuleekin, niin silloin nautitaan kyllä matkasta, eikä kavereille soittamisesta... 15 €, 3 € ja 3 € on 21 € ja muu käytön ulkopuolinen Kelpo-liittymissä maksimissaan 4 € eli noin 20-25 € laskut Saunalahdella. Ilman pakkodataa lasku olisi vielä alhaisempi, mutta kun semmoinen on ja kaikilla älypuhelimet, niin eipähän tuu puhelimen omista seikkailuista laskua... Pieni hinta siitä, että saa olla huoleti laskusta.

Palaan vielä tuohon Soneran liittymään. Miten se voi olla halpa. Siis ko sä otat semmosen ja pistäydyt Netflix-maailmaan, niin se datakiintiö onkin jo ohi 😞 Ni milläs sit vaimoke surffaa jos jollakin semmonen sattuu oleen? Jollain savupiippudatalla vai? Lisäksi minusta aloitusliittymän hinta 24,90 on suolainen. Oikeampi hinta ois aloitusliittymälle 19,90 € maksimissaan ja lopuille tuo 9,90 €. Ja datakäyttö pitäisi olla per liittymä. Vaikka sitten 1GB ja maksusta lisää, muutenhan ne teinit tuon kuluttaa alta aika yksikön.
no joo, en tajunnutkaan tuota 19,90 lisäystä tuolla lopussa. Mutta meillä kukaan ei katso elokuvia/netflixiä kännykällä (paitsi ehkä kotona jolloin wlan) joten joku 1giga kuukaudessa voi olla ihan mahdollinen.

JA kyllä tuo n. 65 euroa rajattomista puheluista, viesteistä ja LTE -nopeuksista on ihan kilpailukykyinen hinta vaikkapa saunalahden megareilu 4Ghen nähden vaikka onkmin tarjous ensimmäiset 12kk.
ja hpguru vertailee jotain 100min 256kbit liittymiä täällä... ja samalla puhisee siitä miten netflixillä on datat täynnä heti? Monikos niistä sun vanhempien liittymistä pyörittää netflixiä?

Ja juu, soneraan saa kyllä lisää dataa tarvittaessa :)

Ja voihan tuo 24,90 tuntua yhdestä liittymästä kalliilta (saunalahdella vast 34 ja risat?)  mutta saatko sanualahdelta lisäksi saman liittymän samaan talouteen hintaan 9,90€? Jos kolmelle otat tuon liittymän samassa taloudessa tulee hintaa soneralla:

24,90+9,90+9,90+19,90 = 64,60€

saunalahdella:

3*24,90 = 74,70€ (tarjous, norm 3*34,59 = 103,77€

Toki jos liittymiä tarvitaan vain kaksi, tulee saunalahden Megareilu4G:t halvelmmaksi. Paitsi normaalihinnalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei ne tarvikkaan dataa. Siksi Saunalahden liittymät sopivat mainiosti pakkodatalla. Perusreilussa esimerkiksi 256 kbps ja 5000 min ja 5000 sms, sillä koko perhe rupattelee pitkiä puheluita. Kelpo+ on kahdella muualla, ne käyttävät pääasiassa omaan verkkoon 2,90 eurolla ja data pauhuu peruskäyttöön. Meinaan vaan sitä, että ei Soneralta saa mitään vastaavaa alle 25 € kuukaudessa.

Soneralla nääs pakko ottaa vähintään se 9,90 € liittymä jossa data 21 Mbps ja kiintiö 1 GB, mutta vanhemmat käyttävät alle 100 Mt kuukaudessa joten heille riittää sauniksen etanadata. Sonera olisi siis kalliimpi. Vain yksi iso puhepaketti netillä (ei tule käytettyä paljoakaan, mutta on kiinteä hinta eikä riipu soittelun määrästä). Teini sitten käyttää 1 GB pakkodataa kuussa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti: Teini sitten käyttää 1 GB pakkodataa kuussa.
Niin vähän!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
mrl586 kirjoitti:
hpguru kirjoitti: Teini sitten käyttää 1 GB pakkodataa kuussa.
Niin vähän!

Kyllä, niin vähän.

Kotona heillä Elisa Viihde 100M/5M Wifi.
hpgurulla nyt hieman pointti hukassa.. totta kai halvempia löytyy kuin tuo soneran paketti.. samoin halvemmalla pääsee kun surffaa vain kirjastossa ja soittelee työpaikalta. Ideana tässä nyt olikin se että jos on paljon puhelimia käyttävä perhe (mitä sinulla / vanhemmillasi ei ole) niin tuo paketti saattaa tulla halvemmaksi kuin erikseen rajaton liittymä kaikille. Tälläistä vaihtoehtoa ei saunalahdella ole.

Ei sitä autoakaan tarvitse kaikkien ostaa jollei sille ole käyttöä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tietysti jos paljon käyttäjiä on, mutta teineille tuo yhteys ei sovi. Teinit ovat ahkeria videopalveluiden ja musiikkipalveluiden käyttäjiä. Rajoitus olisi tosi niukka. Pitäisikö teinien siis kantaa omaa rajoittamatonta 3G-reititintä? Sen avulla Wifi-yhteys puhelimeen ja dataa voi siirtää vaikka satumetsän keskellä...

Palvelusta ei tosiaan hyödy vähillä liittymillä. Mutta 24,90 euroa on minusta käypä hinta alkuliittymälle LTE:hen ja rajattomiin puheluihin mikäli sellaisia tekee myös pohjolassa ja Baltiassa. Yhdelle 20 GT on ainakin puhelinkäytössä tarpeeksi. Mutta hyvin moni yksin asuva saattaa löytää Soneralta vaikka surffilaudan joka riittää paremmin tai on kenties paremmin omaa käyttöä vastaava.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ongelma nuorten kohdalla pikemminkin on se, että he helposti käyttävät koko kiintiön. Siksi olisi hyvä, jos perheen nuoret voisivat käyttää vain puolet siitä. Ei ole pakko katsella mitään videoita mobiiliyhteydellä. Kyllä viiteen gigaan  aika paljon katsoo. Tällaisen liittymän etu tulee siitä, kun laitteiden määrä kasvaa. Esimerkiksi tabletin lisääminen maksaa vain muutaman euron kuussa. Saunalahdella samalla hinnalla pitäisi tyytyä joko 256 kbit/s liittymään tai käyttää vain muutamana päivänä kuussa.
Juurikin näin.

Kolme puhelinta (joilla jokainen surffaa ainakin perussetit (uutiset, s-postit, face, whatsapp) ja satunnaisesti ehkä joku videokin), iPad ja mokkula niin alkaa kummasti houkuttamaan tämmöiset paketit. Tiedonsiirtorajat tulee vastaan siinä, jos tosiaan mobiilikäyttöä on runsaasti - ei ainakaan tällä hetkellä meidän perheessä sitä ole. Mutta kyllähän nuo soneran rajoitukset aika ahterista on.

Eli saunalahti voisi jonkun vastaavan lanseerata, rajattomalla datalla niin hyvä tulee.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nyt kun viimeinenkin "napanuora" Saunalahteen Peruspostin muodossa katkesi (useat laskutettavat puhelinliittymät ja netti heitetty mäkeen jo aikaisemmin) niin jäljelle jää enää yksi latausliittymä eli Saunalahti norppa, itse en sillä juurikaan soita mutta voin antaa sen numeron tietyille tahoille joista soittelevat mutta mihin minulla itsellä ei tule asiaa.

Minun tarpeisiin parhaat puhe- ja nettiliittymät löytyy TeleFinlandilta eikä siellä syötetä mitään pakkopullaa liittymän hankinnan yhteydessä vaan voit hankkia sellaisen mitä todella tarvitset ja käytät.

Puhelutarpeeseen löytyy liittymä 1,00 €/kk ilman pakkodataa koska sitä en tarvitse. Puhelut, texti- ja mms-viestit liikkuu ilman pakkodataakin.

Kannettavaan sieltä saa rajattoman 21 Mbit/s (3G)  13 €/kk ja rajattoman 4G 15 €/kk tosin noita en tässä vaiheessa tarvitse kun on kiinteä Soneran laajakaista joka toiminut ongelmitta nyt jo yli vuoden.

Satunnaista tarvetta matkoille mukaan otettavaan läppäriin minulla on olemassa sille parhaiten sopiva liittymä ja jos/kun tarve kasvaa esim 1-2 kk lähes päivittäiseksi niin TF:ltä saa ilman sitovaa tilausta rajattoman nettiliittymän.

Jos ja kun tuollaisen ottaa niin siinä on mahdollisuus jättää se tilapäisesti tauolle jos ei ole tiedossa käyttöä etkä siinä tapauksessa tarvitse maksaa kuukausimaksuakaan.

Se on sitten "soronou" empä ole tänne pitkään aikaan kirjoitellutkaan ja ei ehkä ihan heti ole tarvettakaan ellei Saunalahden toiminnassa tapahdu sitä jotain innovastiivisuutta mitä sillä aikanaan oli edes pienessäkin muodossa. Tällä hetkellä Saunis on menneen talven lumia, ainakin jos osaa ja haluaa tarkastella asioita ilman värillisiä laseja.
Käyttäjätaso 5
Maxxer kirjoitti:
Moi

Enpä ole tänne vuosikausiin kirjoitellut - tyytyväinen ollut aina saunalahden tarjontaan.. 

Nyt kuitenkin Sonera räväytti sellaisen pakettitarjouksen pöytään että alkaa vanhan radiolinjalaisenkin usko horjua: http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/esittelyssa/sonera+yhdessa?intcmp=Mob-yhdessa-etusivu-iso.


Meillä paketin hinta olisi n. 45 euroa koko perheen liittymille, kun nyt mennään hieman korkeammalla taksalla ja aika rajallisilla paketeilla osin...

No, luotan siihen että saunalahti vastaa tuohon jotakin hyvinkin pian :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Moi,

toimme PerheReilu- palvelukokonaisuuden joka on suunnattu ensisijaisesti perheille.

PerheReilu sisältää käytännössä rajattoman puheen ja viestit (5000 min/kpl) sekä 4G netin ilman käyttökattoa kiinteään kuukausihintaan.

Perheen lisäliittymät ovat hinnoiteltu pysyvästi edulliseen hintaan eikä datan kulutusta tarvitse murehtia.

https://kauppa.saunalahti.fi/#!/puheliittymat/perheliittymat

- Max
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Maximilliam kirjoitti:
 Moi,
toimme PerheReilu- palvelukokonaisuuden joka on suunnattu ensisijaisesti perheille.

PerheReilu sisältää käytännössä rajattoman puheen ja viestit (5000 min/kpl) sekä 4G netin ilman käyttökattoa kiinteään kuukausihintaan.

Perheen lisäliittymät ovat hinnoiteltu pysyvästi edulliseen hintaan eikä datan kulutusta tarvitse murehtia.

https://kauppa.saunalahti.fi/#!/puheliittymat/perheliittymat

- Max

Vielä kun voisi nettikaupassa tilatessa valita ettei halua markkinointiviestintää. Nyt kai se onnistuu vain liikkeissä vai mitä esim Oivan kohdalla tarkoittaa maininta " Voit kassalla tilata liittymän myös ilman markkinointilupaa, tällöin kuukausimaksu nousee 1,00 € / kk " ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Maximilliam kirjoitti:
Maxxer kirjoitti:
Moi

Enpä ole tänne vuosikausiin kirjoitellut - tyytyväinen ollut aina saunalahden tarjontaan.. 

Nyt kuitenkin Sonera räväytti sellaisen pakettitarjouksen pöytään että alkaa vanhan radiolinjalaisenkin usko horjua: http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/esittelyssa/sonera+yhdessa?intcmp=Mob-yhdessa-etusivu-iso.


Meillä paketin hinta olisi n. 45 euroa koko perheen liittymille, kun nyt mennään hieman korkeammalla taksalla ja aika rajallisilla paketeilla osin...

No, luotan siihen että saunalahti vastaa tuohon jotakin hyvinkin pian :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Moi,

toimme PerheReilu- palvelukokonaisuuden joka on suunnattu ensisijaisesti perheille.

PerheReilu sisältää käytännössä rajattoman puheen ja viestit (5000 min/kpl) sekä 4G netin ilman käyttökattoa kiinteään kuukausihintaan.

Perheen lisäliittymät ovat hinnoiteltu pysyvästi edulliseen hintaan eikä datan kulutusta tarvitse murehtia.

https://kauppa.saunalahti.fi/#!/puheliittymat/perheliittymat

- Max

Eipä noissakaan ole oikeasti mitään edullista, nykyisin kun ei juuri käytetä puhelinta puhumiseen/viesteihin - suurin osa onnistuu internetistä. Kolmihenkiselle perheelle Saunalahti PerusReilu ja kaksi Kelpo+ tuovat säästöä. Laskut alle 30 € kuussa. Nopeaa nettiä (256 kbps nopeampaa ei tarvita, kotona tarvittaessa Elisa Viihde 100M/5M).

31.8.14 asti vielä 15 € tarjous se PerusReilu eli laskut alle 25 € tällä hetkellä. Sitten katson uudelleen tuleeko Oiva ja Alle Euron Päivät halvemmaksi käyttäjälle. Perheliittymä ei ainakaan, sillä 4G-puhelimia ei ole ja 3G-puhelimetkin pärjäävät hyvin pakkodatalla. Viestejä laittavat kukin käyttäjä muutamia kuukaudessa 1-10 kpl. Ei tule kalliiksi perusliittymissä. Kelvoissa vielä 100 min puhetta Elisan verkkoon eli säästöä perheen ja ystävien kesken. Harmi kun Elisa poisti Kelpo-liittymät tarjoomastaan.

Mutta jotain positiivistakin, hyvä, että data edelleen ilman käyttökattoa. Se on suola joka pitää Elisan asiakkaana ainakin minut. Ja verkko toimii ihan hyvin, tosin parantamisen varaa tietysti aina on 3G-verkossa...
Käyttäjätaso 3
Moi,

Markkinointiviestien esto onnistuu toki verkostakin tilauksen yhteydessä, tätä kysytään ostoskorin ensimmäisellä sivulla :)

- Matti
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kaupustelija kirjoitti:
Moi,

Markkinointiviestien esto onnistuu toki verkostakin tilauksen yhteydessä, tätä kysytään ostoskorin ensimmäisellä sivulla :)

- Matti

Kyllä avausmaksuineen ja markkinointilupineen liittymä tuleekin melko kalliiksi. Avausmaksut toki vain kerran, mutta rahaa sekin perheille. Näin Saunalahti rahastaa ja vielä jokaiselta avattalta perheliittymältä. Ahneudella ei ole rajaa.
Tämänkin edullisuus on kunkin perheen käyttötavoista kiinni.

Hpgurulla tuntuu usein olevan vain yksi totuus, joka perustuu omaan käyttöön.

Kyllähän sitä jokaisen liittymän avaaminen aiheuttaa kustannuksia Saunalahdelle eikä taida paljoa eroa olla siinä minkälainen liittymä on kyseessä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kaupustelija kirjoitti:
Moi,

Markkinointiviestien esto onnistuu toki verkostakin tilauksen yhteydessä, tätä kysytään ostoskorin ensimmäisellä sivulla :)

- Matti

Kiitos tiedosta.

Voisi se mahdollisuus olla ihan etusivullakin , sillä nyt on aika piilossa. Onhan kaikki muutkin asiat valittavissa ennen kuin paketti siirtyy ostoskoriin.
Käyttäjätaso 7
hpguru kirjoitti:

Eipä noissakaan ole oikeasti mitään edullista, nykyisin kun ei juuri käytetä puhelinta puhumiseen/viesteihin - suurin osa onnistuu internetistä. Kolmihenkiselle perheelle Saunalahti PerusReilu ja kaksi Kelpo+ tuovat säästöä. Laskut alle 30 € kuussa. Nopeaa nettiä (256 kbps nopeampaa ei tarvita, kotona tarvittaessa Elisa Viihde 100M/5M).

hpguru voisi opetella yksikön tai monikon ensimmäisen persoonan ja passiivimuotojen eron suomen kielessä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
kv36 kirjoitti:
hpguru kirjoitti:

Eipä noissakaan ole oikeasti mitään edullista, nykyisin kun ei juuri käytetä puhelinta puhumiseen/viesteihin - suurin osa onnistuu internetistä. Kolmihenkiselle perheelle Saunalahti PerusReilu ja kaksi Kelpo+ tuovat säästöä. Laskut alle 30 € kuussa. Nopeaa nettiä (256 kbps nopeampaa ei tarvita, kotona tarvittaessa Elisa Viihde 100M/5M).

hpguru voisi opetella yksikön tai monikon ensimmäisen persoonan ja passiivimuotojen eron suomen kielessä

Hei. Kiitos viestistäsi.

Tämä palsta ei ole mikään äidinkielen koe. Kirjoita vaikka Savon murteella!

Hauskaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
hpguru kirjoitti:
Hei. Kiitos viestistäsi.

Tämä palsta ei ole mikään äidinkielen koe. Kirjoita vaikka Savon murteella!

Hauskaa päivän jatkoa!

Onko palsta sitten henkilökohtaisen liittymätyypin sekä oman puhelimen käyttötapojen hehkutusta.

Kyllä Netfix laulaa mobiililla tuhatta ja sataa (jopa jääkaapin peräseinässa Sylverster Stallone  mätkii maksamakkaraa), mihin kiinteää tarvitaan  --> Osta kuituliittymä, nostaa kämpän arvoa tai muuta sellaiseen paikkaan, missä saat kiinteän yhteyden yms. muuta skeidaa

Ota nyt huomioon vihdoin ja viimein se, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja toiveita liittymille niin laajakaistalle kuin puhelimille.

Ja itseasiassa minua kiinnostaa sun datasiirtomäärät yhtä paljon kuin kamelinkakan hinta Egyptissä.

Hauskaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Arska kirjoitti:
hpguru kirjoitti:
Hei. Kiitos viestistäsi.

Tämä palsta ei ole mikään äidinkielen koe. Kirjoita vaikka Savon murteella!

Hauskaa päivän jatkoa!

Onko palsta sitten henkilökohtaisen liittymätyypin sekä oman puhelimen käyttötapojen hehkutusta.

Kyllä Netfix laulaa mobiililla tuhatta ja sataa (jopa jääkaapin peräseinässa Sylverster Stallone  mätkii maksamakkaraa), mihin kiinteää tarvitaan  --> Osta kuituliittymä, nostaa kämpän arvoa tai muuta sellaiseen paikkaan, missä saat kiinteän yhteyden yms. muuta skeidaa

Ota nyt huomioon vihdoin ja viimein se, että ihmisillä on erilaisia tarpeita ja toiveita liittymille niin laajakaistalle kuin puhelimille.

Ja itseasiassa minua kiinnostaa sun datasiirtomäärät yhtä paljon kuin kamelinkakan hinta Egyptissä.

Hauskaa päivän jatkoa!

Kiitos samoin.

Hyvää päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
hpguru kirjoitti:
Hei. Kiitos viestistäsi.

Tämä palsta ei ole mikään äidinkielen koe. Kirjoita vaikka Savon murteella!

Hauskaa päivän jatkoa!

Kirjoita ihan millä murteella vain, mutta kirjoita niin että tekstistä voi nimimerkkiä tuntematonkin ymmärtää mitä se tarkoittaa.

"Nopeaa nettiä ei tarvita" on eri asia kuin puhekielinen "me ei tarvita nopeaa nettiä"

Eikä tarvitse kiittää viestistä. Et (tietääkseni) nosta palkkaa Elisalta, vaikka joku saattaisi niinkin kuvitella.

Osallistu keskusteluun