Kysymys

Lakatkaa hinaamasta liittymiä kalliimmiksi

  • 1 kesäkuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 978 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 12827 kommenttia
On taas se aika, kun hintoja hinataan ylöspäin. Aiemmin sai Huoleton 2G 17,90 € kk ja 12 kk 14,90. Nyt samaa liittymää myydään 19,90 € kk ja 12 kk 17,90 €? Onko vielä varaa nostaa hintoja?

Peruskäyttäjillehän ei liittymiä ole - siis sellaiset, joille riittää vaikka netti ja 100 min / 100 sms. Muualta tällaisen saa kympillä kuussa ja varsin huokealla 2 Mbit/s netillä.

Mutta Saunalahti se vain nostaa.

Milloin hintojen nosto-operaatio on ohi? Siinä vaiheessako, kun ei ole enää asiakkaita?

Tässä hintakorotusoperaatiossa ei ole kohta enää mitään järkeä.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Täysin samaa olen itse sivusta ihmetellyt! Itsellä ollut sama liittymä jo kauan, eikä ole näin ollen tarvinnut aikoihin perehtyä liittymätyyppeihin ja niiden hintoihin. Mutta muistan, kun olin 3vuotta sitten töissä myymässä Saunalahden liittymiä. Silloin tuli lähes koko suku ja kaveripiiri puhuttua Saunalahden leiriin nimenomaan hinta-laatusuhteella. Oli vastapuolella mikä tahansa operaattori, saatoin aina myydä Saunalahdelta vastaavan paketin edullisempaan hintaan. Ja useita muitakin myyntivaltteja oli, kuten sekuntiveloitteinen laskutus, kattavin verkko, toimiva asiakaspalvelu ja luotettava yritys/brändi.
Nyt olen joutunut perehtymään jälleen Saunalahden tarjontaan, kun äidilleni autoin etsimään sopivan puhelinliittymän. Yllätys (ja pettymys) oli suuri, kun huomasin listoilta löytyvän vain huonoja vaihtoehtoja äidilleni. Ja vielä melko kalliiseen hintaan. Äitini ei ollut mitään järkeä ottaa Saunalahdelta liittymää, sillä olisi joutunut maksamaan suuren hinnan ominaisuuksista, joita ei tarvitse. Lisäksi Saunalahdella huomaa liittymistä turhan selkeästi sen, että luotetaan liikaa Elisan ja Saunalahden brändiin, eikä koeta tarvetta kilpailla enää hinnalla muita operaattoreita vastaan. En usko sen näillä asein kantavan enää Saunalahden kohdalla pitkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nykyisinhän Saunalahtea ei enää kehtaa suositella juuri kenellekään. Paitsi niille, joilla on ylimääräistä fyffeä Elisalle laitettavaksi kuukausittain.

Ok, perus-3G 1 Mbit/s toimii ok kohdallani, joten pitäydyn niin kauan kunnes hinta on se kymppi kuussa. Mutta uusi asiakas ei tosiaan saa näitä liittymiä ja vanhakin joutui kyselemään vuosikausia, ennen kuin sai. Piti uhkailla operaattorivaihdolla ennen kuin sai 1 Mbit/s 10 € kk. Viisi euroa enemmän maksoi edellinen 21 Mbit/s, mutta nopeus oli vain hieman parempi kuin 1 Mbit/s. En usko, että kukaan enää Saunalahtea ottaa, paitsi jos on netin aktiivikäyttäjä ja puhuu paljon.
Käyttäjätaso 7
hpguru kirjoitti: En usko, että kukaan enää Saunalahtea ottaa, paitsi jos on netin aktiivikäyttäjä ja puhuu paljon.
No mutta kun Saunalahden asiakkaathan haluaa ja valitsee aina sen kaikkein parhaimman liittymän, hinnasta riippumatta.

- tämähän oli selitys sille, miksi laajakaistan saatavuuskyselyssä näytetään vain nopein mahdollinen liittymä

Osallistu keskusteluun