Kysymys

Liittymä yrityksen käytössä mutta yks.henkilön nimissä

  • 14 heinäkuu 2012
  • 3 kommenttia
  • 1085 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
  • Aktiivinen keskustelija
  • 71 kommenttia
Lähtötilanne: Pienehkön yrityksemme liittymät (10kpl) on tällä hetkellä saunalahdella yhden omistajista henkilötunnuksen alla, eli ns yksityisliittymiä.

Tavoite: saada allekirjoittanut oikeutetuksi hoitamaan kyseisten liittymien asioita. Eli käytännössä samat oikeudet kuin "omistajalla". Eli voisin tehdä liittymille kaiken mahdollisen aina numeronsiirroista sulkemiseen.

Ratkaisu: ???

Miksikö liittymät on hetulla eikä y-tunnuksella. Omistaja haluaa näin olevan jostain syystä. Edellä mainittu tilanne tuli eteen kun kilpailijan edustaja soitteli ja olisi halunnut tehdä liittymille muikean tarjouksen jos siirrettäisiin numerot heille. Mutta koska "omistaja" haluaa minun hoitavan kaikki sopimukset (sähköt, netit, puhelimet yms.) jäi asia toistaiseksi kesken sillä minulla ei ole oikeuksia liittymiin koskea. Todennäköisesti emme operaattoria olisi edes vaihtamassa, mutta kuitenkin asia pitäisi saada ns kuntoon eli miten meidän kuuluisi toimia jotta saisin oikeudet toisen hetun alaisiin liittymiin?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Omistaja voi antaa sinulle valtakirjan hoitaa liittymäasioita.
Käyttäjätaso 4
Kiitos vastauksesta.

Onko tähän  valmis lomake olemassa joka lähetetään Saunalahdelle vai kenties oma.saunalahdessa jotenkin hoidettavissa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Valmista lomaketta ei taida olla. Jos liittymät olisivat yrityksen nimellä/Y-tunnuksella, OmaSaunalahdessa voisi lähettää Asiakaspalvelulle viestin asiasta. Ihan vapaamuotoinen asiakirja varmasti käy eli siinä tarkasti eritellään, mitä muutoksia sinulla on yrityksen puolesta oikeus tehdä ja mihin liittymiin.

Käytännössä vaikka siten, että luetellaan liittymät, joihin sinulla on oikeus tehdä kaikkia muutoksia. Lisäksi voi olla mainittuna, että liittymien irtisanomiseen ja uusien avaamiseen tarvitaan yritykseltä erillinen valtakirja. Tai sitten voi tietysti olla niinkin, että sinulle annetaan kaikki oikeudet yrityksesi puolesta hoitaa asioita Saunalahden (ja Elisan) kanssa. Sinulta täytyy valtakirjassa olla mainittu koko nimi ja henkilötunnus. Tuo lappu sitten toimitetaan kirjallisesti perille vaikka postiosoitteeseen: Saunalahti, PL 8, 00061 Elisa.

Elisa kannattaa ehkä mainita, koska se tarjoaa nimenomaan yrityksille räätälöityjä palveluita. Tuolla liittymämäärällä voi jopa olla, että Elisalta saisi sopivamman palvelukokonaisuuden. Ehkä sinne ainakin kannattaa ottaa yhteyttä? Elisa yrittäjille

Valtakirjaan alle sitten yrityksen omistajan tms allekirjoitus ja yrityksen leima, jos sellainen on.

Osallistu keskusteluun