Vastattu

Liittymät ja markkinointilupaNäytä ensimmäinen kirjoitus

114 kommenttia

hpguru kirjoitti:
antero kirjoitti:
Puheluja ei tässä Viihteen erityisehtojen kohdassa mainita, mutta muuta kyllä:;)

Palveluun sisältyy automaattisesti tiedotepalvelu, jolla asiakas saa säännöllisesti
ajankohtaista tietoa Elisan, Saunalahden, ja niiden yhteistyökumppaneiden tai
muiden Elisan valitsemien tahojen tuotteista, asiakaseduista ja tarjouksista.
Tehdessään palvelusopimuksen asiakas saa automaattisesti tiedotteita ja
markkinointiviestejä myös sähköisesti, esimerkiksi tekstiviestillä, multimediaviestillä
tai sähköpostilla.

Joo no eipä ole kerrottu mainoksista mitään :smileyangry:

Eikös sopimusehdot ole tarkoitettu luettaviksi.

Olethan sinäkin ollut täällä Palstalla aktiivisesti niin pitkään, että tämäkin asia kyllä olisi pitänyt olla hyvin tiedossa.;)
Käyttäjätaso 4
hpguru sinulle on joulukuussa lisätty esto Enian soittolistalle, joten olisiko käynyt sitten niin, että sen verran vanhalla soittolistalla vielä menevät. Eli numerosi on sillä kyseisellä listalla vielä ollut. Toki jos ne soitot nyt kovin jatkuu niin tarkastellaan asiaa sitten tarkemmin 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Etukysely

Liittymäni siirtyi DNA:lle, mutta Saunalahden Etukysely-tekstiviesti tuli silti. Pääseekö mainoksista nyt mitenkään enää eroon? (En onneksi ole koskaan vastannut näihin etuviestikyselyihin.)

Tein nyt Saunalahden verkkosivulla puhelinmarkkinointikiellon, tosin sivulla lukee: "Jos et ole Saunalahden asiakas, voit tehdä puhelinmarkkinoinnin kiellon tästä."

 

No, minä olen yhä Saunalahden asiakas (kaksi muuta liittymää), joten seuraava vaihtoehto myös käyttöön:

 

"Jos olet Saunalahden asiakas, tee puhelinmarkkinointikielto kätevästi osoitteessa oma.saunalahti.fi."

 

Ei onnistunut kätevästi. En löytänyt kohtaa, jossa puhelinmarkkinointikiellon voisi tehdä.
Löysin  Oma Saunalahdesta:

Etusivun keskellä osotetietojen vieressä  > Päivitä tietojasi > Päivitä asiaksviestintätietosi täällä
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eipä ole apua tuosta. Siellä ei ole listassa sitä DNA:lle siirtynyttä liittymääni.

Tosin siellä on toinen dna-liittymäni, joka ei ole ikinä Saunalahdella/Elisalla ollutkaan. Olen sen ilmeisesti joskus antanut ylimääräisenä yhteystietonumerona. Sinnekin Saunalahti mainosta tuppaa ilman lupaa. Nice.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Voi olla joo, mutta ei ne onneksi usein soittele.

Saisivat päivittää kyllä soittolistojaan ahkerammin. Vastasin eilen kyllä puheluun, mutta se katkesi jostain syystä. En siis tiedä mitä minulle haluttiin mainostaa ja en päässyt edes kertomaan tuosta estostani Enialle.

Mitä mainoksiin Viihteessä tulee, en huomannut Viihteen avaamisen jälkeen mitään mainosvyöryä, mainoksia tulee aivan niin vähän kuin ennenkin. Eikä mainokset minua haittaisi edes, kun netti tosiaan tuossa toimii erinomaisesti.

Susutin kirjoitti:
hpguru sinulle on joulukuussa lisätty esto Enian soittolistalle, joten olisiko käynyt sitten niin, että sen verran vanhalla soittolistalla vielä menevät. Eli numerosi on sillä kyseisellä listalla vielä ollut. Toki jos ne soitot nyt kovin jatkuu niin tarkastellaan asiaa sitten tarkemmin :)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:Vastasin eilen kyllä puheluun, mutta se katkesi jostain syystä.

Tosiaan. Siihen vanhaan dna-numeroon tulee välillä hyvin lyhyitä soittoja. Jos ehtii vastaa, niin katkaistaan heti. Sitten josain vaiheessa numero paljastui Saunalahti yms. numeroksi. Hyvin erikoinen tapa pirautella! Mitä tähän sanoo Saunalahti?
Minulla on Elisan puhelinliittymä ja Oma Elisassa olin jo aikoja sitten valinnut: "En kiitos halua markkinointi- ja myyntipuheluja"

Oma Saunalahdessa oli tuo Elisan numero ilman ruksia, joten lisäsin ruksin sinnekin.

Mitä eroa tällä Oma Saunalahden "En kiitos halua markkinointi- ja myyntipuheluja" -tiedolla on Oma Elisan vastavaan tietoon?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tänään Enia soitti uudelleen ja nainen sanoi Elisalta/Saunalahdelta päivää. Teillähän on siellä Elisa Viihde ja se varmasti onkin hyvä yhteys, mutta minulla olisi tähän nettiin vielä päivitys. Me tehdään siis päivitystä, jossa nettiin pääsee muuallakin kuin kotona. Me laitetaan nettitikku teille ja pääsette kodin ulkopuolella nettiin myöskin. Jos nettitikulle ei ole tarvetta, me voidaan toimittaa sim-kortti tabletilla. (jatkuu)

Kun sain vihdoin puheenvuoron, sain kerrottua, että hei minulla onkin MegaReilu 3G 15 € tarjous vuodeksi ja siinä on tuo Dual Carrier jopa 21 Mbps 4G-älypuhelimessa joka on minulle riittänyt. Nopea netti puhelimessa jota kehtaa myös läppärillekin jakaa kodin ulkopuolella. Hän silti halusi tyrkyttää mokkulaa 6,45 € kk jatkuvana hintana. Ymmärrän, että se on halpa normaalihintaan nähden, mutta jos minulla on MegaReilu 3G jopa 21 Mbps 15 € kk kaikella mahdollisella käytöllä, en varmastikaan ole edelleenkään siitä sim-kortista kiinnostunut!

Kysyin miksi saan myyntipuheluja vaikka on puhelinmyyntiesto. Sanoi lyhkäisesti, että ei tiedä miksei esto toimi. Ja alkoi tyrkyttämään tablettia väkisin vaikka kerroin ottavani mieluummin läppärini (15 tuumaa) mukaan koska se on tehokkaampi käytössä, suurempi näyttö ja paljon monipuolisempi. Kerroin, että tabletille ei ole tarvetta. Myyjä alkoi tyrkyttämään, että tabletiin voisin laittaa sen 6,45 € simkortin.

Mielestäni tuo on pakkomyyntiä ja törkeää sellaista. En halua jatkossa myyntipuheluita. Esto on olemassa, mutta ei toimi. Kyllä se on Saunalahden ja Enian yhteistyön haluttomuus jos ei saada markkinointipuheluita loppumaan. Vaikka ymmärrän, että se on jonkun työ ja en ollut sille nuorelle naiselle törkeä, mutta mielestäni koin silti myyntitapaa törkeäksi ja pakottavaksi. Myyjä oli jo valmiina lähettämään pakettia vaikka en sanonut edes mielipidettäni. Alkupuheessa esim. teemme päivityksiä liittymääsi.

Voitko Susutin tehdä asialle jotain, vaikka näitä törkypuheluita tulee satunnaisesti, minulla on Saunalahden ilmainen esto käytössä Enian myyntitykeille, miksi tällainen esto ei toimi? Jos jokin päivitys ei ole ajettu Enian järjestelmiin, kysyn miksi? Eikö se ole Saunalahden(Elisan tehtävä patistaa Eniaa pitämään listaa ajan tasalla jolloin meille "totaalikieltäytyjille" ei tehtäisi myyntipuheluita vastoin tahtoamme.

Myyjä lisäksi mielestäni aliarvioi asiakasta, koska hän sanoi, että jos et ymmärrä tableteista mitään niin mä voin kyllä kertoa niistä ja kyllä tarpeetonkin laite tarpeelliseksi tulee kunhan sen hyödyt oivaltaa. Puhelinmyyjä siis piti minua suorastaan tyhmänä, koska satuin kieltäytymään hänen tarjouksesta. Mielestäni sellainen myyntitapa ei ole rehellinen. Tein asiasta Kuningaskuluttaja-ohjelmaan juttuvinkin. Seuraavasta Enian myyntitykin soitosta lähtee ilmoitus Kilpailu- ja kuluttajavirastoon.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin että tuleeko tähän Saunalahden toimia asiaan vai pitääkö laittaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston kautta asiaa puimaan ja tarvittaessa myös Kuluttajariitalautakuntaan asti? Saa varmaan olla ensimmäinen joka vaivautuu tappelemaan isoa Saunalahtea vastaan joka ei vain piittaa Enian markkinointipuheluiden estoista yhtään! Siis Elisa joka ilmeisesti hampaaton pakottamaan Eniaa päivittämään estolistaa säännöllisesti.

Tutulla sama tilanne, estot ovat olleet markkinointipuheluille kuukausikaupalla, mutta silti soitetaan ja yritetään pakkomyydä mokkuloita ja teknisiä laitteita. Niin että Saunalahti aiotteko selvittää asian vai vienkö suoraan Kilpailu- ja kuluttajaviraston pöydälle. Annan helmikuun loppuun aikaa hoitaa tämä asia että numero poistuu Enian myyntitykkien soittolistoista ja mikäli asia ei hoidu tässä ajassa, Kilpailu- ja kuluttajavirasto saa jatkaa asian selvittämistä.

Miksi Saunalahden/Elisan Enian puhelinmarkkinointikielto ei toimi?
Odottelepas vain rauhassa vastausta.

Et ole ainoa Saunalahden asiakas etkä ainoa Palstalle kirjoittava.;)
Käyttäjätaso 5
Ei vastaus varsinaiseen asiaan mutta miksi et lyö luuria kiinni heti kun kuulet mistä puhelu on, miksi sen myyjän kanssa pitää puhua väkisin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kysymys ei ole siitä etteikö luuria voisi lyödä kiinni vaan siitä että en halua lakaista asiaa maton alle.

Kysymys siis edelleen miksei Saunalahden telemarkkinointikielto Enian puheluille toimi?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ajattelin ihan samaa kun Mäkki. Jos asiaa ei nyt saada hoidettua heti kohta, kun ei ole tähänkään asti saatu, niin olisin vastaamatta tai sanoisin EI KIITOS ja luuri kiinni. Tiedähäntä mistä johtuu, mutta mulle ei kyllä kukaan myyjä soittele, ei saunalta,eikä muiltakaan operaattoreilta. No ei ole ikävä niitä, mutta ehkä viesti on mennyt perille joskus aiemmin tai olen sillä listalla, joka ei koskaan ole keneltäkään myyjältä mitään puhelimitse tilannu. Tai sitten ehkä katsovat, että toi typy maksaa jo ihan riittävästi 🙂
Käyttäjätaso 4
Laitan tästä vielä lisäselvitystä, miksei esto pure ja kuinka puheluita voi tulla monen kuukauden jälkeen eston lisäämisestä.

Lisäyksenä vielä, eli asia on nyt lisätutkinnassa. Toivottavasti saadaan piakkoin vastauksia tähän.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Susutin kirjoitti:
Laitan tästä vielä lisäselvitystä, miksei esto pure ja kuinka puheluita voi tulla monen kuukauden jälkeen eston lisäämisestä.

Lisäyksenä vielä, eli asia on nyt lisätutkinnassa. Toivottavasti saadaan piakkoin vastauksia tähän.

Kiitos Susanna!

Vihdoin löytyi Saunalahdelta henkilö, joka on kiinnostunut asiasta!

Tosiaan monta kuukautta esto voimassa ja salainen numero. Vain Enian puhelinmyyjät soittelevat. Pari asiakastiliä, oma ja tuttujen tilillä myös esto kuukausikaupalla, silti Enia tekee markkinointipuheluita.

Olisi hyvä jos korjaus ajettaisiin kaikille.
Käyttäjätaso 4
No niin nyt on tietoa markkinointipuheluiden kieltämisestä. Asiakas pystyy itse kieltämään puhelinmarkkinoinnin suoraan OmaSaunalahdesta tai OmaElisasta tai vastaavasti ilmoittamalla numeronsa Robinson-rekisteriin.

Tehdessään ilmoituksen markkinointipuheluiden kieltämisestä OmaSaunalahden kautta, kielto astuu voimaan seuraavien kohderyhmien osalta: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeudet/markkinointi-ja-mainonta/suoramarkkinointi/. Näihin sisältyy myös Enian puhelut.

Tässä hpgurun tapauksessa tuli todettua se, että jokaiselta asiakkaan asiakkuudelta kielto tulee tehdä erikseen. Jos siis on useampi eri asiakasnumero meille, tulee niiltä kaikilta erikseen tämä kielto tehdä. Tässä hpgurun tapauksessa toisella asiakkuudella kielto oli ja toisella vastaavasti lupa markkinointiin. Ongelmaa ryhdytään nyt selvittämään, jotta jatkossa yksi kielto riittäisi. Näillä asiakasnumerokohtaisilla kielloilla mennään siihen saakka.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä niissä molemmissa asiakasnumeroissa taitaa olla myyntipuheluesto ainakin minulla Saunalahti ja Elisa.

Ainakin kaikki mahdollinen on valittu molemmissa itsepalveluissa mikä viittaa telemarkkinointipuheluihin.

Mutta onko ne markkinointipuhelut nyt estetty vai minulta ettei niitä tule enää?

Kun kirjauduin nytkin Oma Elisaan, kyllä siellä täppä oli kohdassa En kiitos halua mainoksia kirjepostina ja kohdassa En kiitos halua, että minulle soitetaan markkinointi- ja myyntipuheluja. Kahdessa ylemmässä taas valittu En kiitos halua viestejä sähköpostiini ja matkapuhelimeeni.

Saunalahden puheliittymään kuuluu vain smsmainoksia ja sähköpostiviestejä, mutta ne saa tulla, kun mahdollistavat edullisen liittymän. Markkinointipuheluita sen sijaan mihinkään sopimukseen ei tule eli kielto :)

Operaattorilla on toki oikeus pitää huolta asiakkaista, mutta toivoisin, että sieltä soitetaan Saunalahdelta itse eikä Enialta asiakkuushoitoasioissa (esim. liittymä mahdollista ottaa halvemmalla käyttööni). Lisäksi mielestäni lisämyynti ei ole asiakkuudenhoitoa eli senkin takia haluaisin Enian puheluiden loppuvan.

 Estosta huolimatta näitä on silti tullut. Jos ne saisi jotenkin loppumaan? Laitoin Oma Elisan estot kohdilleen tilauksen jälkeen. Mitään ei tainnut olla oletuksena valittuna. Kiitos.
Oletko tarkistanut, ettei sinulla ole useampia asiakasnumeroita Saunalahdella?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei pitäisi olla useita. Ei ole koskaan ollut useita.

Saunalahti voisi tietysti tarkistaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Itselle tullut useita soittoja Enialta, viimeksi tänään. Esto ollut voimassa jo kuukausia, joten ei tämä nyt ihan toimi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nimenomaan! Esto ei toimi ja Saunalahti haluton selvittää.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tarkastelin sekä hpgurun että VilkkuvaMajakan tietoja noiden puhelinmyyntiestojen osalta. Hpguru sinulla on asiakkuuksillasi esto puhelinmyyjille, joten lienee kyse vain siitä, ett soittolista on tehty ennen eston lisäystä.

VilkkuvaMajakka sinulla ei ollut esto puhelinmyynnille voimassa kaikilla asiakkuuksillasi, joten tästä johtuen olet saanut puheluita Enialta. Lisäsin estot nyt lopuillekin asiakkuuksistasi. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
kukkatippa kirjoitti:
Tarkastelin sekä hpgurun että VilkkuvaMajakan tietoja noiden puhelinmyyntiestojen osalta. Hpguru sinulla on asiakkuuksillasi esto puhelinmyyjille, joten lienee kyse vain siitä, ett soittolista on tehty ennen eston lisäystä.

VilkkuvaMajakka sinulla ei ollut esto puhelinmyynnille voimassa kaikilla asiakkuuksillasi, joten tästä johtuen olet saanut puheluita Enialta. Lisäsin estot nyt lopuillekin asiakkuuksistasi. :)

Kyllä ja sitä soittolistaa voisivat Enialla sitten päivitellä kans...

Kiitos paljon Kukkatippa. Tuo auttaa paljon, että esto on olemassa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
kukkatippa kirjoitti:
Tarkastelin sekä hpgurun että VilkkuvaMajakan tietoja noiden puhelinmyyntiestojen osalta. Hpguru sinulla on asiakkuuksillasi esto puhelinmyyjille, joten lienee kyse vain siitä, ett soittolista on tehty ennen eston lisäystä.

VilkkuvaMajakka sinulla ei ollut esto puhelinmyynnille voimassa kaikilla asiakkuuksillasi, joten tästä johtuen olet saanut puheluita Enialta. Lisäsin estot nyt lopuillekin asiakkuuksistasi. :)

No kiitoksia tästä. Järjestelmää voisi kyllä päivittää sitten, että se huomioisi kahdet asiakastunnukset. Oma.saunalahdesta en niitä muistaakseni onnistunut yhdistämään ja en siitä kyllä maksa kymppiä jos se tehdään teidän päästä.

Osallistu keskusteluun