Kysymys

Liittymät + uusi Reilu

  • 2 lokakuu 2012
  • 83 kommenttia
  • 5057 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Tietotoimisto
  • 1063 kommenttia
Oho Saunis karsinut paljon valikoimaa ja tullut "räätlöitävä" uusi Reilu valikoimaan ->

http://saunalahti.fi/gsm/reilu.php

83 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Täällä haukotaan henkeä, mutta varsin hyvältähän nuo tuntuvat.

Ainakin saa vapaasti valita mitä haluaa ja mielestäni vielä varsin edukkaaseen hintaan!
Hävisikö multi sim valikoimasta pois ??
Käyttäjätaso 5
ruunula kirjoitti:
Hävisikö multi sim valikoimasta pois ??

Se hävisi jo aikoja sitten, mutta nyt hävisi myös Mobiililaajakaista Plus ja sen mukana tullut MultiSIM-mahdollisuus.
Käyttäjätaso 4
Siltähän tuo vaikuttaisi vahvasti, että multi-SIM on vain kaunis muisto.

Olemassaolevat varmaan toimivat kuten ennenkin.
Käyttäjätaso 3
Eihän tuo multisim kokonaan ole haudattu. Saatavilla vielä SK versiona satakieleen ja Satakieli 2000:een 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvä hyvä, ideani on kuultu.

Johan olikin sormi suussa näitten kampanjapakettien yms. liittymäsotkussa. Nyt tosiaan liittymiä maltillisempi määrä ja varmasti löytyy jokaiselle sopiva. Itselleni soppivin on muuten Satakieli 2000 ja SK Mini tällä hetkellä. Joulukuussa mietin uutta, todennäköisesti TikkaPakettia.

Plussaa siitä, että Reilu-liittymän saa myös vaikka on ostanut luurin Saunalahdelta. KampanjaPaketti ei ollut saatavilla.

Hintataso on Reilussa alhainen ja muokattavuus huippuluokkaa, hyvä Saunalahti!

Muuten, Saunalahti, missä reilussa vaihtoehto Netti - käytön mukaan / ei nettiä? Kaikki eivät tarvitse! Etenkin nyt kun esim. yhdellä sukulaisella on Norppa+ ja AEP, niin se on todella hyvä, mutta käytössä juurikin siksi, koska muutama hänen kaveri on Soneran verkossa, joten Satakieli 2000 ei näitä useita puheluita käsittänyt, vaikka puolet numeroista hänellä onkin Elisan parhaassa verkossa.

Niinpä siis kun peruspuhelin on kyseessä, okei nettituki löytyy 3G 384 kbps, mutta siihen ei ole tarvetta. Pääasia puhe sekä tekstaaminen n. 10 viestiä kuussa. Reilussa olisi juuri hyvin puhetta edullisesti esim. 2 500 minuuttia 10 €, joka riittäisi varmasti hänelle vaikka silloinkin, kun puhetta olisi vain 1 000 minuuttiakin, koska puheaika hänellä vaihtelee, mutta kuitenkin on tällä hetkellä Norppa+ ja AlleEuronhPäivissä noin 20 euroa kuukaudessa.

Kuitenkin Reilusta kalliiksi tekee netin pakollisuus.

2500 min 10 €, 25 sms 0 € ja pakollinen Reilu 2M 9,90 €.

Reilu hinta yhteensä:

19,90 €/kk
Tarjoushinta 14,90 €/kk (6 kk)

 

Siispä kallista. Kun tuo voisi maksaa ilman nettiä 10,0 €. Ymmärrän että operaattorin kannalta on kivaa kun kaikissa peruspuhelimissakin on nopea netti, mutta laittakaa listalle edes se kunnon 0.5M 4,90 €, niin voisi vaikka harkita ko. Reilu-liittymää. Mutta tosiaan ilman nettiä tuo liittymämyynti vasta lähteekin nousuun!
Käyttäjätaso 4
Noi Reilun hinnat on varmaan laskettu niin, että netti on aina pakko ottaa. Varmaankin, jos netin voisi jättää Reilusta pois, niin muut hinnat (puhe, sms) olisivat korkeammat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Uskon kanssa siihen, että olisi korkeampi hinta puheelle ja viesteille, jos netti olisi mahdollista poistaa.

Kuitenkin 0.5M-nopeus on monelle riittävä ja siitä helposti maksaisi 4,90 euroa kuussa ja puheesta sen 10 €. Mutta tosiaan nykykäytöllä kuukaudessa Norppa+ ja AlleEuronPäivät ilman nettin nettiä on tosiaan noin 20 euroa. Eli tuo Reilu 2M ja em. paketti on kyllä suhteellisen tasoissa, joten vaihto ei kannata.

Oletteko muuten ihanaiset huomanneet, että tuossa Reilussa tekstiviesteihin kuuluu myös MMS-viestit?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
_JMT_ kirjoitti:
Eihän tuo multisim kokonaan ole haudattu. Saatavilla vielä SK versiona satakieleen ja Satakieli 2000:een :)
Ei ole enää saatavilla. Multimobiililaajakaista tai mikä olikaan nimeltään on poistunut kokonaan myynnistä. Enää ei siis saa Nettitikun ja mobiililaajakaistan luuriin Nopsana reilulla 20 eurolla. Mikä se hinta olikaan.

Näin nämäkin viimeiset Multi-SIMin rippeet lakaistu maton alle. Pysyvästi. Siinä on ideaa... vai oliko?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tässä ei voi välttyä ajatukselta että nyt on pitänyt lähteä apinoimisen tielle kun saunalahden innovativisuus on tapettu Elisan mahtikäskyllä ja Elisahan ei ole koskaan ollut mikään välkky keksimään mitään uutta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ja miksi jälleen mukaan pitää ottaa mobiililaajakaista? Eikö ole yhtään liittymää jossa olisi valittavana vain puhetta ja tekstiviestejä? Ellei ota mobiililaajakaistaa, niin saako saunalahdelta tarjouksen vain puheesta ja viesteistä?
Käyttäjätaso 4
No miten olis Norppa+ ja tekstaripaketti?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Puhelut pitäisi olla kaikkiin liittymiin ja tuolla pakettiminuuteilla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Siis kun saa 2500 minuuttia puhetta 19,90 eli 0,8 senttiä minuutti niin silti valitetaan, kun pitäisi saada halvemmalla. Käsittämätöntä. 10 vuota sitten 2500 minuuttia maksoi 400 euroa. Toisilla taitaa olla hirveä kammo siitä, että maksaa jostain turhasta. Varmaan tämä porukka kyttää puhelimen laskureitakin, että varmasti puhuu sen viimeisenkin minuutin siitä paketista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei sitä kukaan pyydä saada halvemmalla vaan ilman nettiä. On monia ihmisiä, jotka eivät nettiä tarvitse. Jos kaupassa pitäisi ostaa kahvipaketti, että saa maitopurkkeja ostaa, niin olisiko se reilua? Hyvin luultavasti joka maitoa ostaa, ei sillä hetkellä tarvitse kahvipakettia. Ja kahvin tilalla voisi olla vaikkapa kesäkurpitsan ostopakko. ;)

Pitää muistaa, että monilla on puhelin, joka ei tue nopeaa nettiä tai ei nettiä lainkaan. Nyt ei puhuta siitä, etteikö tuo olisi halpa netinkin kanssa. Mutta kun monelle edelleen riittää tekstiviestit ja puhemäärä ilman nettiä. netistä on hyötyä vain jos omistaa älypuhelimen. Onneksi kuitenkin vielä on muutamia liittymiä ilman nettiä saatavilla niille, jotka eivät halua syystä tai toisesta siirtyä nykymaailmaan.

Niin, moni mummo vieläkin kuuntelee radiota ja katsoo televisiota, eikä ole Spotifystä tai YouTubesta mitään kuullutkaan.
Käyttäjätaso 3
Eihän sitä puhepakettia ilman nettiä tarvitse olla erikseen, kun norppaan ja norppa+aan saa vieläkin tuon AlleEuronPäivät.

AlleEuronPäivien vuoden määräaikaisuus ei pitäisi olla kenellekkään haitta, koska jos haluaa siirtää numeronsa jollekin toiselle operaattorille, niin silloin joutuu maksamaan todella pienen summan itse liittymästä.
Käyttäjätaso 3
Olet näemmä oikeassa. Eilen vielä osan päivää näkyi myynnissä.
Käyttäjätaso 4
hpguru kirjoitti:

Plussaa siitä, että Reilu-liittymän saa myös vaikka on ostanut luurin Saunalahdelta. KampanjaPaketti ei ollut saatavilla.Tarkennusta vielä sen verran, että Reilu-liittymää ei saa palvelupakettisopimuksena puhelimen kanssa, kuten ei myöskään KampanjaPakettia.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:
Ei sitä kukaan pyydä saada halvemmalla vaan ilman nettiä. On monia ihmisiä, jotka eivät nettiä tarvitse. Jos kaupassa pitäisi ostaa kahvipaketti, että saa maitopurkkeja ostaa, niin olisiko se reilua? Hyvin luultavasti joka maitoa ostaa, ei sillä hetkellä tarvitse kahvipakettia. Ja kahvin tilalla voisi olla vaikkapa kesäkurpitsan ostopakko. ;)

Edelleenkään sitä nettiä ei tarvitse käyttää. Jos halua kaupasta valmisaterian ilman jotain osaa ei taida onnistua, ei ainakaan niin, että hinta olisi halvempi. Tässä reilussa vähän puhuva maksaa datasta ja puhe tulee käupanpäälle. Paljon puhuva maksaa puheesta ja data tulee kaupan päälle. Miksi ihmeessä valittaa kaupanpäällisistä?

Muistaakseni ennen halvimmillaan taisi 500 minuutin paketti olla 17,9 euroa. Nyt saa 14,9 eurolla. Sitten jotkut alkavat valitttaa, että pitäisi saada ilman dataa. Toki tämä ei sovi kaikille, mutta niille onkin sitten 69-liittymät.

Matkapuhelinliittymä on hyvin erilainen tuote kuin joku maito. Maito on  tietty tavara, jonka tuottaminen maksaa tietyn hinnan. Tällöin toki kuluttajalla on oletus, että hän voi ostaa vain sen, eikä lisäksi myös toista tuotetta, jossa on sama rasite. Matkapuhelulla ei ole samanlaista hintaa, kun se pysyy operaattorin omassa verkossa. Samoin datalla ei ole samanlaista hintaa. Kyse on piekmminkin vuokraamisen kaltaisesta asiasta. Idea onsaada verkosta maksimaalinen hyöty vallitsevassa kilpailutilanteessa. Tässä pitää liikenne optimoida. Liian vähän liikennettä tietää suoraan liian pientä tuloa. Liian suuri määrä taas tietää tukkoisuutta verkossa ja siten huonoa palvelua.

Ulosmenvät puhelut ovat sitten oman ongelmansa. Niissä on terminointimaksu. En ole oikein selvilä, mitä se on nyt, mutta luulisin sen olevan kolmisen senttiä minuutilta ALV:n kanssa. Jos saunalahti osta puheluita kolme senttiä minutti ja myy niitä alle sentillä minuutti ulos, on se reilua. Siis jos ottaa sen 5000 minuutin paketin ja soittaa kokonaan Soneran liittymään, laskuttaa Saunalahti 24,90 euroa. Siitä valtio saa  4,66 euroa ja Sonera saa 140 euroa (2,8 c/min). Mitä saa Saunalahti?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
poseidon kirjoitti:
hpguru kirjoitti:

Plussaa siitä, että Reilu-liittymän saa myös vaikka on ostanut luurin Saunalahdelta. KampanjaPaketti ei ollut saatavilla.

Tarkennusta vielä sen verran, että Reilu-liittymää ei saa palvelupakettisopimuksena puhelimen kanssa, kuten ei myöskään KampanjaPakettia.

Miksei tuosta ole mainittu Reilun kampanjasivulla? Todella outoa markkinointia, että sivulla ei missään lue tuollaisesta...
Käyttäjätaso 4
hpguru kirjoitti:

Miksei tuosta ole mainittu Reilun kampanjasivulla? Todella outoa markkinointia, että sivulla ei missään lue tuollaisesta...reilu.JPG

Tuommoinen löytyy Reilun sivulta, jossa kerrotaan liittymästä ja sen voi tilata. Vai tarkoititko jotain muuta sivua?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Yleensä on lukenut ihan ylhäällä että liittymä ei ole saatavilla puhelimen kanssa tms. Siis ihan siinä kohtaa sivua, jossa on liittymän ominaisuudet lueteltu. Esim.

Puhepaketit puoleksi vuodeksi puoleen hintaan

Nyt Reilu-liittymiin puhepaketit 6 kk -50 %. Säästösi
jopa 45 €!
Tarjous voimassa 15.10.2012 asti

Liittymä ei ole saatavilla palvelupaketin kanssa!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eiköhän olis reilua ja järkevää lukea muutkin asiaa koskevat rivit kun pari eka riviä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin kaikki eivät lue näitä pikkupränttejä. En lukenut minäkään kun Saunalahden liittymäni tilasin helmikuussa 2011. Ja pettymään en ole joutunut. Kuitenkin se kismittää, kun Saunalahtelaiseen tapaan puhelimen ostanut ei saa näitä "reiluja" lue (epäreiluja) paketoituja liittymiä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kannattais kuitenkin lukea, (eikö vain !!) ennen kuin alkaa syljeskellä vasten tuulta.....:smileycool:

Olen huomannut että kriittysyytesi Saunalahtea kohtaa olisi jotenkin lisääntynyt entisestä, sinänsä se ihan hyvä asia että epäkohtiin puutut mutta jotenkin  nyt epäilyttää johtuuko tuo siitä että kerrot lukevasi vain sen alkutekstin (kun aikaisemmin olit hyvin perillä myös muusta) ja jätät huomiotta sen pienen präntin vai johtuuko siitä "lomastasi"....:)

Osallistu keskusteluun