Kysymys

miksei 4g on vain 3g,vaikka osoitetietojen perusteella vakuutettiin toimivan 4g:nä

  • 2 huhtikuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 1901 katselukerrat

Hankin useiden vakuuttelujen perusteella 4G Superin ja I-phone 5:n, mutta näyttää nyt kuitenkin, että huijatuksihan minä jouduin,täällä näyttää kuitenkin olevan vain 3G-yhteys. Vastaako Saunalahti jollain hyvityksellä vai nostaako se tehoja alueella vai miten menetellään.En halua maksaa tyhjästä ylimääräistä

6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Oletko varmistanut puhelimen asetuksista että 4G on päällä?
Kyllä,puhelin on käynnistetty useaan otteeseen,alussa 4G merkki vilahtaa,mutta siirtyy samantien  3G:ksi
Käyttäjätaso 4
Ilmeneekö sama ongelma myös kodin ulkopuolella? Joskus asuntojen ikkunat saattavat estää signaalin sisäänpääsyn.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Entäpä, jos vaihtaisit takaisin liittymätyyppiin, joka täyttäisi riittävällä tavalla tarpeesi. Kaiken lisäksi mainitsemasi iPhone 5 ei sisällä 4G LTE 800 Mhz:n taajuusaluetta, jota elisa paikoin käyttää- ilmeisesti lähinnä taajamien ulkopuolisella alueella. Suotavaa olisi, että operaattori näyttäisi ko. alueet erillisinä kuuluvuuskartallaan. Saattaisi parantaa myös (puhelin)myyjätahon syvällisempää tietämystä verkoista ja laitteista.
Käyttäjätaso 7
"miksei 4g on vain 3g,vaikka osoitetietojen perusteella vakuutettiin toimivan 4g:nä"

Koska mobiili. Signaali on aaltoliikettä, joka läpäisee heikosti kiinteää materiaalia, materiaalista riippuen.

Lisäksi on vielä tuo LeonM:n mainitsema taajuuskysymys, eli laite tukee vain yhtä Suomessa käytössä olevista kolmesta 4g-taajuudesta, ja toisaalta Elisa suuressa viisaudessaan on sitä mieltä että asiakkaan ei tarvitse tietää millä alueella käytetään mitäkin taajuutta.

Toivottavasti et tehnyt määräaikaista sopimusta liittymästä, jos koti on tärkein paikka jossa yhteyttä tarvitset/käytät.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Sinua on viilattu linssiin. Myyjän pitää selvittää aina taajuuksienkin osalta, tuleeko yhteys toimimaan, tarvitset uudemman iPhonen/puhelimen - jotta voit nauttia LTE:stä täysin. Eli ei muuta kuin lisää rahaa Elisan tiskiin, siitä ne tykkää.

Osallistu keskusteluun