Miksei Elisalla ole puheliittymää 100 Mbit/s nopeudella

  • 17 maaliskuu 2018
  • 14 kommenttia
  • 1705 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 11 kommenttia
Nyt minulla on käytössä HUOLETON Premium 4G 200Mbit paketti jonka hinta nousemassa 34,90e. Liittymän nopeus ei yllä tuonne 200 Mbit ja 100 Mbit riittäisi hyvin. Tuntuu että maksan turhasta.

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Vaihda suoraan 50M liittymään. Vai onko sen ylittävillä nopeuksilla sinulle jotain merkitystä? Jaatko nettiä puhelimesta usealle laitteelle yhtä aikaa?
riittääkö 50 Mbit nykyään? Käytän älypuhelinta ja tabletille erikseen oma mobiililaajakaista...
Käyttäjätaso 7
Käännetään kysymys toisin päin: Mihin puhelimessa tarvittaisiin yli 50 megan nopeutta?

Itse en keksi ensimmäistäkään syytä, mutta myönnän kyllä tippuneeni kärryiltä näissä asioissa jo aikapäiviä sitten.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2
Minkälaista nopeutta tällä hetkellä saat?
n.40 - 50 Mbit lataus ja puhelin Samppa S6 ja Huaweita en ostaisi...
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2
n.40 - 50 Mbit lataus ja puhelin Samppa S6 ja Huaweita en ostaisi...

Okei, silloin voisi ottaa ihan tuon 100M, tällöin voit päästä yli 50M nopeuksiin, mikäli tarvit. Vaikea sanoa minkälaista käyttöä sulla on puhelimen netillä.
Käyttäjätaso 7
n.40 - 50 Mbit lataus

Sitä suuremmalla syyllä, mitä ihmettä kuvittelet tekeväsi yli 50M liittymällä???

Ai niin, uppi. Elisa on kuristanut uusien 50M liittymien upin 10 megaan. Jos esim. kuvaat paljon videoita, joita sitten latailet pilveen, suuremmalla upload-nopeudella se tapahtuisi vähän nopeammin. Mutta jos Elisa kehittäisi uuden 100M DL -nopeusluokan, ei ole sanottuna että siinä olisi yhtään sen parempi upload...
niin täytyy katsoa muita operaattoreita varmaan
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Kannattaa selvästi miettiä vaihtoehtoja.

50 Mb/s netillä jollainen minullakin on, toimii kaikki. Jaan kannettavalle, toimii niin 4K-video kuin 320K-suoratoisto musiikissa. Vaikea uskoa sitä, että mihin tarvitset 100M, 200M tai 300M nettejä - etenkään kun kaikki tulee samasta jaetusta 4G-tolpasta. Moni hankkii maksimia, että voi sitten kehuskella, että "Tuli 249 megaa 4G:llä". Sen ainoan kerran kuukaudessa jossain lentokentällä.

50M 4G riittää hyvin ja sitä saa alennuksella - esim. 19,90 € kk rajattomana paketteineen.

Älä hommaa mitään sitä suurempaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
niin täytyy katsoa muita operaattoreita varmaan

Mikäli haluat muita operaattoreita testailla, tee se ensin prepaid -liittymillä. Ruoho ei välttämättä ole vihreämpää aidan toisella puolen, kun kyse on mobiililaajakaistasta.

Kannattaa myös huomioida se, että kaikilla operaattoreilla maksat 5Mbit/s latausnopeudesta, vaikka teoreettinen maksimi olisi selkeästi suurempi.

Mikäli puhelimella ei jaeta yhteyttä muille laitteille vaan se on ihan pelkästään puhelimen omassa käytössä 50M -liittymä on vallan riittävä, oli se operaattori mikä tahansa.

Itselläni on Saunalahden 100Mbit/s -liittymä, vanhempi sellainen. Kotona en tarvitsisi moista nopeutta, koska nopeudet jäävät parhaimmillaankin tuonne 40-50Mbit/s hujakoille. Sen sijaan työpaikalla pääsen suurempiin nopeuksiin ja työpaikalla on myös ajoittain tarvetta jakaa puhelimesta yhteys muille laitteille. Tällöin tuosta 100Mbit/s -maksiminopeudesta on oikeasti iloa.
mistä saat hintaan 19.90e.Saunalahdella näyttää maksavan 24.90e
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Listahintoja ei kannata maksaa koskaan.

Numeronsiirto ja tulee winback-tarjous.

Maksan eräälle operaattorille, jossa kolme kirjainta, 21,90 € kk 50M/50M rajaton 4G, 200 min ja 200 sms. Paketit toimivat myös EU:ssa, paitsi netti on lisähintaan.

Ihan kysymällä saa, ei listahintoja kannata maksaa, joka omassa on 24,50.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
yleisenä kommenttina sanoisin että nuo yli 50Mbit/s nopeudet ovat harvinaisia ja eikä niistä oikein kannattaisi oikein maksella. piuhallisessakin netissäkin ei välttämättä tarvii nopeuta yhteyksiä kokoajan mutta mobiilissa haittaa vielä epävakaus ja harvoin luvatusta maksimista.

http://www.speedtest.net/result/7135692741
dl: 114Mbit/s
ul: 40Mbit/s
tässä minun telian 100Mbit/s liittymän nopeus saatu eräässä kaupungissa aika lähellä keskustaa. käytännössä olen todennut että ovat erittäin harvinaisia. yleensä hyvälläkin mäihällä jotain 30Mbit/s. ja on menty myös 2Mbit/s kurjuusluokkaankin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kannattaa tietenkin kysyä myös tarjousta sille liittymälle jos etu on päättymässä. 🙂

Ja mitä tuohon 50M liittymään tulee, niin itselläni on se ja saan oikeastaan jatkuvasti vähintään 40M, yleensä yli viisikymppiäkin. Näin ainakin Tampereella. Enkä sitä ite kyllä normikäytössä huomaa koska se on yli viisikymmentä tai koska se on vaikka neljäkymmentä.

Osallistu keskusteluun