Kysymys

Miksi Elisa ei toimi vaikka Saunalahti toimii?

  • 26 maaliskuu 2016
  • 2 kommenttia
  • 165 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Itsellä työn puolesta Elisan 4G liittymä. Tyttärellä minun omistama Saunalahden 4G liittymä.
Nyt on ollut mahdollisuus tehdä testiä eri paikoissa. Kotona ei voi testata kun siellä Elisan 4G ja jopa 3G on ihan kuraa. Kotona syy on verkossa, sitä vaan ei ole tai siis se on huono. Tämän Elisakin myöntää.
Nyt matkalla tein testiä. Istuin samassa paikassa ja ajoin Speedtestin peräkkäin kummallakin.
Tytär saa Saunalahden liittymällä Speedtestillä Kuopiossa 29/6,4 nopeuden. Minä saan Elisan liittymällä 1,8/2,7 nopeuden.
Tytär saa Saunalahden liittymällä Punkaharjulla 20/2,7 nopeuden. Minä saan Elisan liittymällä
1,7/1,9 nopeuden.
Kummallakin Samsung, Kumpikin puhelin uusia, ikää alle 1 kk. Ei muutu tilanne vaikka laitteet vaihdetaan. Aikaisemmin minulla on Windows Phone ja silloin epäiltiin sitä syylliseksi. Monesta asiasta sitä toki voi syyttää mutta ei näköjään tästä. Tilanne edelleen sama vaikka minullakin on nyt Samsung, siirtonopeus tyttäreen verratuna ihan kuraa.
Elisan mukaan kumpikin toimii samassa verkossa joten liittymillä ei ole eroa kun puhutaan nettinopeudesta. Kertoisiko joku mistä tuo ero sitten johtuu? Laitteesta se ei todistettavasti johdu.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minä en noita pääse näkemään, mutta mikä nettinopeus sinulla on Elisan työliittymässä? Niitä meinaan on ainakin Elisa Yrityspaketti-liittymissä kahdesta megasta ylöspäin ja kaikki 4G-verkossa toimivia yrityspuolella.
Käyttäjätaso 1
Pitänee tarkastaa kunhan palaa töihin.
Mitä järkeä on edes myydä 4G yhteyttä jonka nopeus on 2 M?
En ainakaan itse keksi ensimmäistäkään järkevää syytä. Ainoa järkevä syy 4G yhteydelle on suurempi haluttu nopeus kun 3G saavuttaa.

Osallistu keskusteluun