Miksi SIM-kortit toimitetaan PIN kysely päällä?


Osaisiko joku vastata tuohon kysymykseen. Liekö historiallista painolastia, jota kukaan ei uskalla karistaa.
- Jos PIN koodiaan ei muuta, niin oletuskoodi ei lisää turvallisuutta yhtään. Kaikki eivät varmastikaan muutaa koodiaan.
- Koska eri operaattoreilla on eri oletuskoodi, sitä saa aina jostain etsiä.
- Kaikki laitteet, kyten hälyttimeni, eivät toimni jos koodikysely on päällä. Niissä ei ole käyttöliittymää, tai se ei sisällä koodikyselyn poistoa. SIM kortin koko on tietysti eri kuin puhelimessa, josta tulee lisähaastetta.

Ehdottaisin liittymien toimittamista ilman PIN tarkistusta. Mukaan pitää laittaa selkeä kehotus asettaa tarkistus päälle aina kun sen voi.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Moro Saaremaa ja tervetuloa OmaYhteisöön! Hyvä huomio kieltämättä tuo, että oletuskoodi ei mitenkään luo turvallisuutta, sillä tämä on kuitenkin pikaisella googlettelulla haettu käsiin. Itse näkisin tuon kuitenkin niin päin (optimistina?) että tuo oletus PIN-koodi muistuttaa ihmisiä, etenkin jos tietoa joutuu kaivamaan jostain, paremmin vaihtamisesta kuin se ettei tätä olisi lainkaan päällä ja kirjeessä (jota kukaan ei tunnu lukevan) olisi präntti siitä että "Ota PIN-koodin kysely käyttöön ja määritä siihen turvallinen koodi"

Osallistu keskusteluun