Vastattu

Milloin 4G latausliittymä valikoimaan ?Näytä ensimmäinen kirjoitus

49 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
kukkatippa kirjoitti:
Kyselin tämän perään ja tällä hetkellä ei valitettavasti ole antaa aikataulua, milloin 4G:stä olisi vaihtoehtoja tulossa latausliittymiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että asiaa olisi unohdettu, mutta että useamman sattuman summana toteutus viivästyy. ;(

Eikö noiden latausliittymien pitänyt myös uudistua liittymien osalta vastaamaan paremmin nykytarpeita? Ei ole näkynyt.

Kaikkea kyllä luvataan, mutta sitten iskee jokin tauti - että ei niitä sitten tulekaan ihan heti. Parempi, ettei luvata mitään.

Ja niin, ulkomaankäyttökin pitäisi olla tulossa? Vaan onkohan sekin samalla syyllä siirretty tulevaisuuteen.

Ottakaa mallia DNA:sta, Prepaid 3G:llä tai 4G:llä, saa laskutusliittymäksi tuosta noin... ei siellä tarvita mitään latausliittymiä ollenkaan. Sonera toimii samoin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:Ottakaa mallia DNA:sta, Prepaid 3G:llä tai 4G:llä, saa laskutusliittymäksi tuosta noin... ei siellä tarvita mitään latausliittymiä ollenkaan. Sonera toimii samoin.

ei ole tarkoitus mainostaa dna:ta eikä nyt hyvää sanottavaa tule, jätän kommentoimatta dna super prepaid:in ja smart prepaid:in. kommentoin dna arvoa joka on sopimuksellinen prepaid, kuuluu numeronsiirron piiriin ja on dna:n toimesta osittain hylätty. dna arvo on jämähtänyt 3g:en, mini-sim korttiin ja dna:lla ei ole aktiivista sivua dna arvolle enää. ei oikein voi suositella suurelle yleisölle. jätän linkit antamatta. jossa dna asiakaspalvelu antaa ristiriitaista tietoa dna arvosta.

mitä tulee saunalahti latausliittymiin, ei ole hyvä että saunalahti panttaa 4g:tä latausliittymissä.

Jotain päivitystä saatu tähänkin. Asiakkaiden toiveiden kuuntelua selvästi. Norppa liittymiin tullut pakollinen netti. Eli vähintään 4.94€/kk. Mites jos liittymällä ei ole saldoa peritäänkö nuo maksut jälkikäteen, vai miten?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kappas vaan. Ajattelin aiemmin sivustolla olevan virhetilanteen, kun se ei antanut poistaa tuota pakkodataa latausliittymää tilatessa. Asiakasta on jälleen todella kuunneltu. Onhan se 1 Mbit/s nopeudella toimivan datan päiväkattohinta 66 senttiä ja enintään 9,90 euroa kalenterikuukaudessa datakaytöstä riistohinta sellaiselle asiakkaalle, joka ei dataa juuri käytä. Nyt hänelle jää selvää säästöä, kun kuukausittainen veloitus on vain 4,90 e/kk ja dataa voi edelleen käyttää rajattomasti kotimaassa ihan niin paljon kuin asiakas haluaa. VMP. :smileyhuh:

Elisalla ei ole enää prepaidin lisäksi yhtäkään myynnissä olevaa liittymää, jossa data ei kuuluisi mukaan.

OT: Vastaan tässä samalla alla olevaan hpgurun kommenttiin. Kieltämättä kohtuullisen monimerkityksellinen sivusto. Muuttunut hinnoittelu koskee kai uusia sopimuksia. Kun yritys kasvaa riittävän suureksi ei toinen käsi tiedä, mitä toinen tekee vrt. nettisivutaikuri vs. hinnoittelutiimi. Onneksi asiakkaat täällä palstalla jaksavat huomauttaa epäkohdista. Samaisella sivustolla 1.6.2014 päivätyn latausliittymätyypin hinnaston mukaan nuo datapaketit ovat edelleen tilattavia lisäpalveluita. Tarkkuutta toimintaan Elisa Saunalahti..

Pohdin tässä puoliääneen, onko yksikään Elisa Saunalahden hinnoittelumuutos mennyt oikein läpi koko seuraavan ketjun: päätös > laskutus > muutos ajallaan nettisivustolle. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
LeonM kirjoitti:
Kappas vaan. Ajattelin aiemmin sivustolla olevan virhetilanteen, kun se ei antanut poistaa tuota pakkodataa latausliittymää tilatessa. Asiakasta on jälleen todella kuunneltu. Onhan se 1 Mbit/s nopeudella toimivan datan päiväkattohinta 66 senttiä ja enintään 9,90 euroa kalenterikuukaudessa datakaytöstä riistohinta sellaisella asiakkaalle, joka ei dataa juuri käytä. Nyt hänelle jää selvää säästöä, kun kuukausittainen veloitus on vain 4,90 e/kk ja dataa voi edelleen käyttää rajattomasti kotimaassa ihan niin paljon kuin asiakas haluaa. VMP. :smileyhuh:

Elisalla ei ole enää prepaidin lisäksi yhtäkään myynnissä olevaa liittymää, jossa data ei kuuluisi mukaan.

Tämä oli varmaan se latausliittymien uudistustus. Parempi uudistus olisikin, jos 4G tulisi mukaan, liittymät toimisivat ulkomailla jne. Mutta ei... täytyy alkaa kerätä rahaa 5 € kk.

Miksi sivulla muuten mainostetaan edelleen latausliittymän kuukausikattoa 9.90 €, onko se voimassa 1 Mbit/s -nopeudella ja sitten 4.94 otetaan kysymättä? Eli todellisuudessa data maksaakin 15 € kk?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kappas vaan. Pientä tuuliviireilyä havaittavissa näiden latausliittymien osalta. Nyt näitä Norppa- ja Norppa+ -latausliittymätyyppejä saa jälleen ilman pakkodataa, siis pelkällä käyttöön perustuvalla päiväveloituksella. Tässä välillä oli liki kuukauden jakso, jolloin kuluttajan nettikaupassa ei ollut mahdollista valita datan päiväveloitusta, vaan halvin data, Mobiililaajakaista mini tuli väkisin mukaan 4,94 euron kuukausimaksulla. Kiitos Elisa Saunalahti kuluttajan äänen kuuntelemisesta. Tuskin täällä koskaan paljastuu se perimmäinen syy muutokselle. Itse epäilen sen johtuvan myyntivolyymin laskusta.

Toki voisitte vielä kehittää päiväveloitusta siten, että sen aikalaskuri käynnistyisi kuluttajan datakäytön vuorokautisesta aktivoitumisesta ja jatkuisi siitä 24 h. Nythän päiväveloitus katkeaa aina kalenterivuorokauden vaihtuessa. Toki kerran vuodessa  normaaliaikaan siirryttäessä kuluttaja saa luukuttaa dataa 25 tuntia yhdellä päiväveloituksella. Eri reilua, eikö.

Hmm.... Onkohan tuota 4G:tä ikinä tulossa latsusliittymiin? Prepaidillakin saa 4G:n! Ihan olisi kiinnostavaa tietää et jaksaako odottaa vielä vai vaihdanko operaattori?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
On sitä ainakin luvattu joskus, mutta lienee aina siirtynyt.
Joo onhan sita tamankin ketjun mukaan lupailtu. Ei vaan voi ymmartaa etta miksi sita ei tule? Latauslittyma asiakkaat kun on kuitenkin sopimusasiakkaita, ja prepaid asiakkaat ei. Onko tassa tarkoituksena ajaa koko Latausliittyma pois markkinoilta eli sita ei kehiteta enaa ollenkaan ja yritetaan saada kayttajat sanomaat sopimukset irti?
Oletan nain pitkan hiljaisuuden tarkoittavan etta ei ole tulossa?!?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tästä ei vielä ole tullut uutta tietoa, mutta kyselin asiasta vielä aihetta herätelläkseni. 🙂
Käyttäjätaso 1
Mikä ero on latausliittymällä ja prepaidilla?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Mikä ero on latausliittymällä ja prepaidilla?
saunalahti prepaid:
sitä ei rekisteröidä joten operattorilla ei ole henkilötietoja mukaan lukien henkilötunnusta. sitä ladataan ennakkoon ja ladatut paketit menee jonoon ja niitä ei voi perua. sl prepaid toimii 4g verkossa. sim kortin vaihto ei onnistu.

saunalahti lataus:
tilataan henkilötunnuksella, voi vaihtaa sim kortin, ladataan ennakkoon, voi tilata omanlaisia paketteja ja niitä voi muokata (pienellä viiveellä varmaan). toimii vain 3g:ssa. liittymää voi muokata oma elisassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mikä ero on latausliittymällä ja prepaidilla?

Saunalahti Latausliittymä on liittymäsopimuksellinen prepaid (huomaa pieni kirjain). Liittymäsopimuksen johdosta Latausliittymä kuuluu numeronsiirtojen piiriin. Voit siirtää vanhan tutun numerosi toiselta operaattorilta Latausliittymäään ja voit myös siirtää sen pois Saunalahdelta jollekin toiselle operaattorille.

Saunalahti Prepaid on anonyymi (huomaa iso kirjain), eli kortinhaltijaa ei tunneta. Siitä ei laadita liittymäsopimusta, jonka johdosta liittymää ei voi siirtää toiselle operaattorille.

Kuten lasselusse jo kertoikin, vaikka molempia ladataan ennalta, ne ovat muuten ominaisuuksiltaan täysin erillisiä liittymiä.

Latausliittymän liittymätyypin voi käydä vaihtamassa ja saldon tarkistaa Oma Saunalahdessa.

Prepaid-liittymillä ei ole Oma Saunalahden kaltaista hallintaportaalia. Prepaid-liitttymän saldokyselyn voi tehdä vain sim-kortin itsensä kautta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ehkä tässä tapauksessa tulee kysyä elisalta, onko se itse miettinyt, miksi latausliittymä on tuotu markkinoille? Onko se täyttänyt ne odotukset, jotka liittymätyyppiin asetettiin?

Kuluttajan näkökulmasta tuote on esimerkiksi vastaus /saukisen liittymänsaantiongelmaan ilman prepaidin kummallisia anonyymiysrajoituksia, joihin aina osataan operaattoripuolella vedota. Luottotiedoton tuskin valitsee elisaa, jos maksettavana kuukausimaksullisessa liittymätyypissä olisi suurehko panttimaksu ainakin vuoden ajaksi. Toisaalta latausliittymä on hintatietoisen asiakkaan valinta siinä tapauksessa, jos datalle ei ole tarvetta ko. numerolla. Tämän jälkeen voikin kysyä, miksi tuotteeseen on niin kovin hankala tuoda kaivattua 4G/LTE-ominaisuutta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tämä selvittely on ikävästi viivästynyt. Pahoittelut siitä. Näillä näkymin ollaan toiveikkaita, että tulisi tänä vuonna, mutta sen tarkempaa aikataulua ei valitettavasti ole antaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin, se olisi tosi hyvä tuo 4G. Nyt kun Elisalla 3G on monin paikoin aika kuormitettu, niin 4G olisi hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät saa liittymää laskulla.

Toivottavasti säilyy Norppa latausliittymät myös ja että 4G tulisi näihinkin.
Tämä selvittely on ikävästi viivästynyt. Pahoittelut siitä. Näillä näkymin ollaan toiveikkaita, että tulisi tänä vuonna, mutta sen tarkempaa aikataulua ei valitettavasti ole antaa.


Katoppa ko 4kk vierahtanyt eika mitaan. Vuosikin jo vaihtuu joten 33 paivaa olisi aikaa jos muutos talle vuodelle meinataan!

Koitan nyt viela kerran. Jos tarjoatte rajatonta 4G-prepaidia joka kioskilla, niin miksi se 4G on niin vaikea saada latausliittymiin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niin, enpä tässä osaa nyt sanoa että mikä tässä on hidastavana tekijänä. Meillä ei tästä ole uusia uutisia tällä hetkellä. Aivan varmasti kerrotaan kun jotain kuuluu.
Ei edelleenkaan mitaan uutta tahan? 9kk sitten viimeksi kyselin asiasta, Harimillista etta Latausliittymiin ei saa sita 4G:ta kun sille olisi oikeasti nykypaivana kayttoa. 😞
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ei edelleenkaan mitaan uutta tahan? 9kk sitten viimeksi kyselin asiasta, Harimillista etta Latausliittymiin ei saa sita 4G:ta kun sille olisi oikeasti nykypaivana kayttoa. :(

Asia selvityksessä 🙂 Vastataan heti ketjuun jatkoa kun saadaan lisätietoja.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei edelleenkaan mitaan uutta tahan? 9kk sitten viimeksi kyselin asiasta, Harimillista etta Latausliittymiin ei saa sita 4G:ta kun sille olisi oikeasti nykypaivana kayttoa. :(

Asia selvityksessä 🙂 Vastataan heti ketjuun jatkoa kun saadaan lisätietoja.


Tällä hetkellä ei ole näkyvissä, että se tulisi valikoimiin ihan lähiaikoina.
Suosittelen harkitsemaan ihan laskutettavaa liittymää. 🙂

Tulemme toki kertomaan heti kun tulevaisuuden näkymät ovat toisenlaiset.
Käyttäjätaso 7
Tällä hetkellä ei ole näkyvissä, että se tulisi valikoimiin ihan lähiaikoina.
Suosittelen harkitsemaan ihan laskutettavaa liittymää. 🙂

Tulemme toki kertomaan heti kun tulevaisuuden näkymät ovat toisenlaiset.


No heh heh.

Ottaisin mielelläni sellaisen laskutusliittymän , mikäli sen saisi ilman kuukausimaksua. Olisi tarve sellaiselle harvakseltaan käytettävälle 4G-liittymälle , mutta kuukausimaksullinen on ihan LIIAN KALLIS.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Taitaa olla niin, ettei Latausliittymiä haluta kehittää.

Mistä tietää, vaikka vuosien päästä näitä ei enää olekaan tarjolla.

Osallistu keskusteluun