Mobiilidatan nopeuden tippuminen

  • 14 toukokuu 2016
  • 1 kommentti
  • 129 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minulla on ollut Saunalahden latausliittymä lähemmäs pari vuotta, ja siinä on ollut aina 2M:n netti. Netti on toiminut kotonani aina, painotan sanaa aina, suunnilleen seuraavasti; DL 2,3 UL 2,1.

Nyt tiettyjen erityisten tapahtumien takia päätin panostaa rahallisesti puhelimeni nettiin 50% enemmän seuraavaksi kuukaudeksi, jotta saisin 21M-yhteyden. Tästä kuukaudesta on kulunut jo lähes puolet, enkä satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta, ole päässyt aiempiin lukemiin netin nopeuksissa.

Täsmälleen sama juttu kävi puolisolleni, jolle vaihdettiin olosuhteiden pakosta 2M:n yhteys nopeampaan 21M:n nettiin lähemmäs kaksi kuukautta sitten. Kummallakin meistä kävi siis sIten, että täsmälleen sillä hetkellä, kun ryhdyttiin maksamaan rajoittamattomasta 3G-netistä korkeampaa hintaa, tippui netin nopeudet huomattavasti. Varsinkin yhteyden epätasaisuus, ja epäluotettavuus, on ongelma. Tuntuu oudolta, että saman palveluntarjoajan palvelussa olisi laatu muuttunut yht'äkkiä näin suunnattomasti. Ennen jäätiin harvoin alle 2M nopeudessa, nyt sinne jäädään kummallakin liittymällä suurimmassa osassa tapauksia.

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kuulostaapa kyllä melkoisen oudolta. Saitko sä siis kuitenkin koko ajan 2M-yhteydelläsi noita samoja 2,3M nopeuksia samaan aikaan kuin puolisollasi nopeudet putosivat liittymämuutoksen tehtyään silloin pari kuukautta sitten? Onko nopeudet ihan kaikkialla mitattuna samoja vai nousevatko muualla korkeammiksi? Millaisia nopeuksia nyt tarkalleen ottaen saatte?

Osallistu keskusteluun