Vastattu

mobiililaajakaista yhteys "hyytyy" kun kytkee wlanin päälle

  • 7 helmikuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 1404 katselukerrat

Elikkäs onko muilla tällaista ongelmaa (en ainakaan haulla löytänyt)

Mobiililaajakaista toimii normaalisti vain kun wlan yhteys on pois käytöstä
(itselleni aiheutuu tästä hieman ongelmia xbox, tulostin, etc wlanin takana)

Elikkä jos wlan yhteyden ottaa käyttöön esim tarvitsee tulostaa --> yhteys nettiin katoaa vaikka mobile partner ilmoittaa yhteyden olevan käytössä mutta dataa ei liiku.

laitteistosta

Acer 8930G
Windows 7 ultimate
Huawei E392 + Saunalahti 4G (3.5G)

Aiemmin
Huawei E180 + Saunalahti prepaid eikä mitään ongelmaa wlanin kanssa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Viltsu81 15 helmikuu 2012, 14:28

Hei Arihuttu!

Jos ongelma ei ratkennut niin suosittelen ottamaan yhteyttä Omaguru palveluun numeroon 0600 900 500. Uskoisin, että he osaavat auttaa vastaavanlaisissa ongelmissa. Lisätietoa saat www.omaguru.fi nettisivujen kautta.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kun omalla WLAN-verkollasi ei ole yhdyskäytävää, olethan varmistanut, että IP-osoitteen asetuksissa yhdyskäytävä (gateway) on jätetty tyhjäksi.

Asian näkee myös reititystaulukosta. Kirjoita komentoriville route print ja varmista että default gateway:n ip-osoite viittaa Saunalahden järjestelmiin eikä omaan WLAN-verkkoosi.

Toinen tarkistettava asia, ethän käytä 10.x.x.x verkon osoitteita omassa WLAN-verkossasi? Saunalahti käyttää nykyään mobiililaajakaistalle tätä samaa osoiteavaruutta. Jos WLAN-sovitin ja mobiililaajakaista käyttävät samoja osoitteita, käyttöjärjestelmä ei voi tietää mille verkkosovittimelle paketit 10.x.x.x osoitteisiin pitäisi ohjata.

Mikäli kyse oli jälkimmäisestä, vaihda oma lähiverkkosi toiselle yksityisverkkojen IP-osoiteavaruudelle, esim. 192.168.x.x tai 172.16.x.x 172.31.x.x.
Hei Arihuttu!

Jos ongelma ei ratkennut niin suosittelen ottamaan yhteyttä Omaguru palveluun numeroon 0600 900 500. Uskoisin, että he osaavat auttaa vastaavanlaisissa ongelmissa. Lisätietoa saat www.omaguru.fi nettisivujen kautta.
Käyttäjätaso 3
Ihmettelin, miksei Huawein MobilePartner (E230) yhdistä nettiä vaan antaa virheilmoitusta 719. Soneran tukisivulta sattui silmiini että wlan-ajurit sotkevat joitain nettitikkuajureita ja ratkaisuna on wlanin laitto pois päältä. En vielä kokeillut onko tästä kysymys. Aiemmin samalla koneella käytin sitä mokkulaa mutta silloin minulla ei ollut wlan käytössä.
joo tällane kysymys ku muutettii ja modeemi vaihtu mokkulaks voiko mokkulal pelata lives?
en usko mut varmistus pitäs saada. ja sori eiku kuulu tänne mut ei löytyny muutakaa palstaa

Osallistu keskusteluun