Kysymys

Mobiiliposti

  • 28 toukokuu 2009
  • 15 kommenttia
  • 4612 katselukerrat

Tästä ei ketjua vielä olekaan. Jos on väärä alue, siirretään pois

http://www.digitoday.fi/mobiili/2009/05/28/elisa-kaupallistaa-nokia-messaging--sahkopostin/200913352/66?rss=6

"Elisa on nimennyt sähköpostipalvelunsa Saunalahden Mobiilipostiksi. Palvelun hinta on 4,95 euroa kuukaudessa, ja se sisältää rajattoman sähköpostin tiedonsiirron Suomessa, 4 Gt:n kokoisen sähköpostilaatikon sekä Nokia Messaging-palvelun ja se on saatavissa uudempiin Nokian N- ja E-sarjan puhelimiin."

15 kommenttia

ja kohderyhmänä ovat... ketkä? Itselläni on mobiililaajakaista PLUS ja puhelimeen tulee jo nyt sähköpostit... eli mitä uutta?

Kertokaa viisaammat!
Sitä minäkin mietin.

Mitähän lisäarvoa tuolla rahalla saa paitsi isomman postilaatikon. Tai jos kaikki dataliikenne kuuluu tuohon kk-hintaan, niin sitten kiinnostaa.
Aika soneramainen veto näin suoraan sanottuna. Sonerahan tienaa sillä etteivät peruskuluttajat tiedä että mesen saa puhelimeen ilmaiseksi ja myy sen erillisenä räätälöitynä palveluna ja vielä markkinoi sitä aggressiivisesti. Mulla tällä hetkellä gmail ja gmail-softa puhelimessa on todella kätevä ja nopea ja ilmainen. No ei siinä mitään sinänsä, tietämättömät maksakoot.

Sitä minäkin mietin.

Mitähän lisäarvoa tuolla rahalla saa paitsi isomman postilaatikon. Tai jos kaikki dataliikenne kuuluu tuohon kk-hintaan, niin sitten kiinnostaa.


Samaa mieltä.


Sonerahan tienaa sillä etteivät peruskuluttajat tiedä että mesen saa puhelimeen ilmaiseksi ja myy sen erillisenä räätälöitynä palveluna ja vielä markkinoi sitä aggressiivisesti.


http://email.nokia.com/account/home.action ' TARGET='_blank Näyttää pelkältä e-mail softalta.

http://email.nokia.com/account/home.action ' TARGET='_blank Näyttää pelkältä e-mail softalta.


ei mese tähän aiheeseen mitenkään liitykään sherlock. vertasin vain mobiilisähköpostin myymistä maksullisena palveluna markkinapoliittisesti siihen, että sonera myy mobiilimeseä maksullisena palveluna, joka mobiilisähköpostin kaltaisesti yleensä ilmainen palvelu.
Itselläni on mobiililaajakaista + palvelu käytössä. Sain viestin, jossa ilmoitettiin yksinkertaisesti että ilmainen käyttöoikeus nokia messaging palveluun päättyy. Puhelin on 6220C, johon tuo nokian softa tuli päivityksen yhteydessä.

Kun asiaa kysytttiin saunalahden "asiakaspalvelusta",  vastattiin sieltä että tämän sovelluksen käyttöön liittyvät datasiirto ei kuulu mobiililaajakaistan piiriin.

Nokian sivuilla kerrotaan seuraavasti: "Palvelun käyttö edellyttää, että sinulla on POP- tai IMAP-sähköpostitili, langaton datapalveluyhteys operaattorin kanssa, palvelua tukeva Nokia-laite ja Nokia Messaging -palvelun ohjelmisto asennettuna laitteeseen."

Minulla on käytössä sähköpostitili, mobiililaajakaista ja soveltuva laite ohjelmiston käyttöön. En ymmärrä, mistä saunalahti tässä tilanteessa voisi rahastaa palvelun kuukausimaksun.

Tässä asiakaspalvelun vastaus liittyen mobiililaajakaista + mobiilipostin yhteiskäyttöön.

"kiitos viestistäsi.

Mobiiliposti on tilattava erikseen ja sen kuukausimaksu on kaikille
sama. Valitettavasti siis nykyistä datayhteyttäsi ei pysty tässä
hyödyntämään eikä Mobiiliposti kuulu automaattisesti pakettiisi.

Palvelu tulee tilattavaksi vielä tämän viikon aikana Oma Saunalahteen.
Kyseessä on siis uusi palvelu."

Muiden operaattoreiden sivustoilta en ole löytänyt mitään mainintaa siitä, että nokia messaging sovelluksen käyttö olisi maksullista.

Nokian E sarjan puhelimiin kuuluu messaging ohjelmiston lisenssi, mutta esim minulla oleva 6220c on vain yhteensopiva, johon ei käyttölisenssiä kuulu.

Melkoisen sekavaa, eikö vaan. Näin kuluttajaa taas viedään kuin pässiä narussa. Osanneeko kukaan saunalahtelainen antaa tyhjentävää vastausta siihen, miksi tämän palvelun tiedonsiirto ei kuuluisi mobiililaajakaista + palvelun kuukausimaksuun?
Mobiilipostin pääkohderyhmänä ovat henkilöt, jotka eivät ole puhelimella sähköpostia aiemmin käyttäneet. Uusi Nokia Messaging -sovellus on tällaisille käyttäjille entistä helpompi ottaa käyttöön, koska mitään asetuksia ei tarvitse tietää itse. Lisäksi palvelun kuukausimaksu sisältää sen käyttämän dataliikenteen, joten sähköpostin käyttäminen on turvallista eikä erillistä mobiililaajakaistaa välttämättä tarvita.

Jos jo käytät sähköpostia ja mobiililaajakaistaa puhelimella, voit käyttää niitä kuten ennenkin puhelimen perussähköpostiohjelmalla.

Mikäli puhelimessa on valmiina Nokia Messaging -lisenssi (esim. E55, E75), Nokia Messaging toimii ilman Perusposti-palvelua, ja tällöin sovelluksen käyttämä data sisältyy kyllä Mobiililaajakaistaan siinä missä mikä tahansa muukin data.

Jos puhelimessa ei ole Nokia Messaging -lisenssiä (vaikka itse sovellus olisi esiasennettuna), Nokia Messaging -sovelluksen käyttäminen vaatii kuukauden kokeilujakson jälkeen Saunalahden Perusposti-palvelun.

Voisi siis sanoa, että Perusposti-palvelun ydinsisältö on Nokia Messaging -sovelluksen lisenssi, ja sovelluksen käyttämä datasiirto sekä mobiiliposti.fi-sähköpostilaatikko ovat palvelun mukana tulevaa extraa. Tällä hetkellä tilanne on se, että Nokia Messaging on Suomessa saatavilla vain Saunalahden liittymiin, joissa on Perusposti-lisäpalvelu (pois lukien ne muutamat puhelinmallit, jotka sisältävät lisenssin).
itselläni on käytössä nokian n97 ja saunalahden totaalimax paketti. asensin tuon nokia messagin palvelun puhelimen softapäivityksen kautta. no saunalahdella on 1kk:n kokeilu jakso ko palveluun, ja tämän ajan umpeuduttua nokian "perus" sähköposti ei itselläni enää hae uusia viestejä lainkaan puhelimeen. viestien lähettäminen onnistuu ihan normaalisti, mutta ne uudet viestitkin olisi kiva saada perille edes perus spostisoftan kautta. osaako joku jeesata miten saada sposti toimimaan mokia messagin palvelun päätyttyä. ohjelman poistaminen ei hävitä ongelmaa...
Nostanpa vanhan ketjun. Päivittelin 5800 XM:ää ja mukana tuli NokiaMessaging. Asensin sen ja määritin Saunan postilaatikon. Posti kulkee ihan OK.

Onkos tämän nyt sitten maksulllista? Missään en olen mitään maksujuttuja nähnyt saatika hyväksynyt. Palvelimena joku Nokia (pitkä nimi, en muista). Hakee kai sinne ensin Saunalta postit.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Palvelimena joku Nokia (pitkä nimi, en muista). Hakee kai sinne ensin Saunalta postit.


Eikös tuo ollut se joku pulju joka sai luvan lukea sähköpostien tunnistetietoja palvelimillaan? Ihan piti lakikin näitä yksityisen viestintäsalaisuuden loukkauksia varten säätää kun he uhkasivat ostaa sähköpostipalvelunsa Kiinasta eikä suomalaisilta operaattoreilta. Taisi tulla operaattoreille kiire painostaa opetusministeriö antamaan joku hassu suositus taas kerran.
Käyttäjätaso 5
Mulla on ollut 5800 XpressMusicissa reilun vuoden ajan Saunalahden sähköposti toiminnassa ilman mitään mobiilipostia. Tuossa jokin aika sitten ajattelin lisätä ihan muun sähköpostilaatikon puhelimeeni, mutta puhelin alkaa höpistä heti jostain Nokia Email -ohjelmasta ja yhdistää välittömästi nettiin. Sen sijaan, että vain loisin toisen postilaatikon tuon ensimmäisen rinnalle, päädyin muistaakseni tilanteeseen, jossa puhelin pyysi luovuttamaan erilaisia tietoja Nokialle. Enpä asentanut loppuun asti. Näin siis aivan tuoreimmassa ohjelmistoversiossa. Edellisessä päivityksessä mielestäni puhelin mainitsi Saunalahti Mobiilipostin.
Suurin osa tähän ketjuun kirjoittaneista ei ilmeisesti ole vaivautunut ottamaan selvää siitä mikä Nokia Messaging on.

Kyseessä ei ole tavallinen sähköpostipalvelu, vaan Push Email -palvelu.

Tavallista sähköpostisovellusta ja palvelua käytettäessä sähköpostisovellus joutuu käymään kyselemässä sähköpostipalvelimelta onko uutta sähköpostia tullut. Esimerkiksi kännykän sähköpostisovellus siis lähettää söhköpostipalvelimelle kyselyn tietyin väliaijoin. Sähköpostiohjelma on esimerkikis voitu asettaa tarkistamaan uudet saapuneet sähköpostit 30min välein. Tai vaihtoehtoisesti sähköpostiohjelma on voitu asettaa tarkistamaan uudet sähköpostit ainoastaan sillon kun käyttäjä käsekee sitä tekemään niin. Näiiden kummankin tapauksen ongelmana on se, että käyttäjä saa tiedon saapuneesta sähköpostista viiveellä.  Tavallista säjlöpostisovellusta käytettäessä käytäjä siis saa tiedon uusista sähköpostitilille tulleista viesteistä viiveellä, ja joskus viestit saattaa tämän takia jäädä lukemattomiksi pitkiksikin aikaa. EWtenkin yrityskäytössä tämä ei ole hyvä asia ja se voi kirjaimellisesti tulla kalliiksi. Sähköpostiohjelman voi tietenkin laittaa tarkistamaan sähköpostit tiheämmin, vaikka 2min välein. Mutta koska esim puhelimessa oleva sähköpostisovellus joutuu sillon tekemään paljon työtä sähköåpostien tarkistamiseksi, niin se myös kuluttaa akkua ja lisäksi se kuormittaa merkittävästi sähköpostipalvelinta, etenkinnin sillon kun sähköpostipalvelimella on paljon käyttäjiä. kaikenlisäksi suurimman osan ajasta sähköpostisovelluksen palvelimelle lähettämät kyselyt on hukkaan heitettyä työtä, etenkin jos uusia sähköposteja tarkistetaan esimerkiksi muutaman minuutin välein. Suurin osa kyseluistä tuottaa vastauksen ettei uutta postia ole tullut.

Nokia Messaging, eli Nokia Email, on Push Email-palvelu. Push Emailia käytettäessä esimerkiksi kännykässä oleva sähköpostisovellus (tässä taopauksessa Nokia Messaging) ei käy itse kyselemässä sähköpostipalvelimelta onko uutta säghköpostia tullut. Sähköpostisovellus ainoastaan odottaa ilmoitusta uusista viesteistä. Se ei tee mitään muuta kuin odottaa. Push Emailia käytettäessä sähköpostipalvelin ilmoittaa sähköpostisovellukselle milloin uutta sähköpostia on haettavissa. Eli kun sähköpostitilille tulee uusi sähköposti, niin sähköpostipalvelin ilmoittaa siitä välittömästi esim kännykässä pyörivälle sähköpostisovellukselle. Push Emailia käytettäessä käyttäjä saa siis tiedon uudesta viestistä heti kun sähköpostitilille on uusi viesti saapunut. Push Emailia käytettäessä tieto uusista viesteistä tulee siis esimerkiksi puhelimeen ilman, että puhelimessa pyörivän sähköpotisovelluksen tarvitsee tehdä tyltä ja toistuvasti kysellä onko uutta postia vai ei. Push Emailin käytäminenkin toki kulutta akkua koska se käsittääkseni pitää verkkoyhteyttä sähköpostipalvelimeen avoinna. Suurimman osan ajasta yhteyden yli ei kuitenkaan liiku mitään, se pidetään vain avoinna jotta palvelin voi lähettää ilmoituksensa sähköpostisovellukselle. Jos ilmoituksen uusista sähköposteista haluaa nopeasti, niin push email on selkeästi perinteistä tapaa parempi sekä viiveettömyytensä että akun kulutuksenn vuoksi. Lisäksi Push Email ei kuormita sähköpostipalvelimia samaan tapaan kuin perinteinen sähköpostin käyttö.


Palvelimena joku Nokia (pitkä nimi, en muista). Hakee kai sinne ensin Saunalta postit.


Eikös tuo ollut se joku pulju joka sai luvan lukea sähköpostien tunnistetietoja palvelimillaan? Ihan piti lakikin näitä yksityisen viestintäsalaisuuden loukkauksia varten säätää kun he uhkasivat ostaa sähköpostipalvelunsa Kiinasta eikä suomalaisilta operaattoreilta. Taisi tulla operaattoreille kiire painostaa opetusministeriö antamaan joku hassu suositus taas kerran.


Nyt voisit kyllä ottaa sen foliohatun pois päästä. Tuola koko asialla ei ole mitään tekemistä minkään urkkimisen kanssa. Kyse on siitä miten Push Email toimii. Push Email järjestelmissä on tuollainen välipalvelin varsinaisten sähköpostipalvelinten ja esim kännykässä toimivan sähköpostisovelluksen välissä. Push email järjestelömä tarvitsee pääsyn siihen liitettyille sähköpostitileille, siksi ne salasanat jne on tarpen kun Push emailia otetraan käyttöön.

Sitäpaitsi sä et taida edes ymmärtää mitä Lex Nokia pitää sisällään, siihenhän sä kai viittaat? Kyseinen laki antaa mille tahansa yritykselle, ei pelkästään nokialle, oikeuden seurata TYLNTEKIJÖIDENSÄ viestien tunnistetietoja, viestien sisältöä ei saa seurata. Laki ei koske millään tavalla kuluttajill tarjiottuja viestipalveluja.

Nostanpa vanhan ketjun. Päivittelin 5800 XM:ää ja mukana tuli NokiaMessaging. Asensin sen ja määritin Saunan postilaatikon. Posti kulkee ihan OK.

Onkos tämän nyt sitten maksulllista? Missään en olen mitään maksujuttuja nähnyt saatika hyväksynyt. Palvelimena joku Nokia (pitkä nimi, en muista). Hakee kai sinne ensin Saunalta postit.


Nokia messagingissa on ainakin ollut ilmainen kokeilujakso, jonka jälkeen käyttäjä on voinut hommata maksullisen palvelun jollon palvelun käyttö jatkuu entiseen tapaan mutta amksullisena. Kun kokeiluaika on ollut loppumassa siitä on tullut ilmoitus sähköpostiin, ainakin itselleni tuli. Jos käyttäjä ei hommaa maksullista palvelua, niin palvelu sulkeutuu.
Käyttäjätaso 2
Itse hommasin tuon 5230 CWM:n ja mukana tuli ilmeisesti esiasennettuna tuo Nokia Email. Saldoraja on kuitenkin 10e (kunnen juuri soittele maksullisiin numeroihin) ja se alkoi täyttyä huolestuttavasti. Laskulla asia olisi kai korjattu, mutta vaikka liittymässä on Mobiililaajakaista+ täytti tuo sähköposti saldorajaa mukavaa tahtia! Mitenhän tuohon nyt saisi ihan ilmaisen sähköpostin? Ei sen tartte mikään push olla kun yleensä koneelta käytän, sen että lähetettyä saisi? Gmail käytössä

Osallistu keskusteluun