Kysymys

Monta viikkoa on normaali: "Odottaa numeron siirtoa"

  • 22 elokuu 2010
  • 5 kommenttia
  • 343 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Äitini lopetti viimein lankapuhelimensa, kun Elisalta kerrottiin että hän voi saada saman tutun puhelinnumeronsa käyttöönsä Saunalahden KotiPuhelin-liittymällä. Tilaus tehtiin jo aika päiviä sitten, SIM-kortti tuli postissa ja Oma Saunalahdesta löytyy mm. seuraavat tiedot:

Tilaus: 10677429 Saunalahti KotiPuhelin 5.8.2010 12:39:08 Odottaa numeronsiirtoa

Äitini oli yritännyt puhelimitse kysellä että milloin tuo uusi liittymä (vanhalla numerolla) alkaisi viimein toimia, mutta puhelua oli yhdistelty henkilöltä toiselle ja mitään vastausta tähän asiaan hän ei saanut. Palautesivuilta lähetettyyn lomakkeeseen tuli automaattivastaus, jonka mukaan asian käsittely kestää keskimäärin 7 vuorokautta!!! Aika "hienoa" palvelua Saunalahti..?

Äidilleni on ehdottoman tärkeää saada se SAMA puhelinnumero käyttöönsä, joka hänellä oli lankapuhelimessa (ja joka lukee myös tilauksessa).

Montako viikkoa numeronsiirto kestää?

5 kommenttia

jos se on kokonaan lopetettu. se lanka puhelin nii todennäköisesti se ei toimi koskaan!!!

jos tehty numerosiirto niin nii ainakin porissa dna vetkuttaa jopa 3kk.

mut jos se on KOKONAAN SULJETTU. niin se ei TULE AUKEAMAAN KOSKAAN!

jos se on kokonaan lopetettu. se lanka puhelin nii todennäköisesti se ei toimi koskaan!!!

jos tehty numerosiirto niin nii ainakin porissa dna vetkuttaa jopa 3kk.

mut jos se on KOKONAAN SULJETTU. niin se ei TULE AUKEAMAAN KOSKAAN!


No kiitos vastauksesta, mutta miksi ihmeessä Saunalahti tekisi sopimuksen "mahdottomasta". Haluaisin myös Sauniksen kannan tähän asiaan. Tästä on sopimus olemassa.
Käyttäjätaso 4
Kuulostaa erikoiselta. Onko luovuttava operaattori Elisa vai joku muu?

Mulla siirtyi pari vuotta sitten kesäpaikan lankanumero Saunan KotiPuhelimeen ongelmitta. Kesti silloin tavanomaiset parisen viikkoa.

Yleensä kaikki kauppiaat jne ovat kovin halukkaita soppareiden tekoon, epäilenpä, ettei siinä vaiheessa välttämättä selvitetä onko joku asia mahdollista toteuttaa. Kyllähän sopimus sitoo tietysti molempia osapuolia. Siksi kai niitä tehdään.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

No kiitos vastauksesta, mutta miksi ihmeessä Saunalahti tekisi sopimuksen "mahdottomasta". Haluaisin myös Sauniksen kannan tähän asiaan. Tästä on sopimus olemassa.

Sopimusta tehtäessä operaattori ei tiedä onko numeroa edes olemassa ja kuka sen oikea omistaja on. Sopimuksen teon jälkeen operaattori, siis tässä tapauksessa Saunalahti, selvittää nykyisen numeroa hallitsevan operaattorin. Lähettää tiedon että henkilö X haluaa siirtää numeronsa tänne. Onnistuuko? Mikäli siirtäjän henkilötiedot täsmäävät toisen operaattorin tietoihin siirto onnituu. Muuten ei. Sama koskenee myös sitä mikäli numero on sanottu irti liittymän haltijan toimesta. Irtisanomisen hoittaa uusi operaattori. Tällöin vain numeronsiirto on mahdollista. Mikäli liittymän käyttäjä irtisanoo liittymänsä palautuu kyseinen puhelinnumero sille operaattorille, mille Viestintävirasto on antanut kyseisen numeroalueen käyttöoikeuden.

Se, että miksi Saunalahti ei ole mitenkään kertonut asiakkaalle edes kirjeellä että siirto ei onnistu, niin sitä en osaa sanoa. Siirtoaikaan vaikuttaa nykyisen operaattorin sopimuksessa oleva irtisanomisaika. Mikäli lähtisin siirrättämään lankaverkon numeroa, niin laittaisin siirron aikaisintaan kolmen viikon päähän, juuri tästä irtisanomisajasta. Oman kokemukseni mukaan tuo kolme viikkoa on miltei alaraja onnistuneelle siirrolle.

Lankaverkon numeroa siirrettäessä katkos, jolloin mikään liittymä ei toimi, voi olla tunnin. Normaalissa matkapuhelinnumerossa taas 15 minuuttia. Tavallisessa  matkapuhelimen numeronsirrossa ja tässä lankaverkon vastaavassa aika yleistä on se, että ohjaustiedot eivät välity oikein. Tämä taas tarkoittaa sitä että liittymällä voi soittaa ulos, mutta kyseiseen numeroon ei voi soittaa, koska puhelua yritetään edelleen yhdistää sinne vanhalle operaattorille. Tällöin soitto tekniseen tukeen auttaa, siis ilmoitus vaan sinne että liittyään ei voida soittaa. Tekevät jotain keskuksessa etänä ja homman pitäsi olla aika pian valmis.
Kiitos vastauksista.

Kyseessä oli Elisan lankaliittymä. Elisalta oli sanottu että saman numeron voi saada myöhemmin käyttöönsä Saunalahden Kotipuhelin -liittymällä ja oli kehoitettu ottamaan yhteyttä Saunalahteen. Siitä että siirto-operaatio pitäisi käynnistää ennen lankaliittymän päättämistä, ei oltu sanottu yhtään mitään. Äitini toimi täsmälleen saamiensa ohjeiden mukaan ja metsään meni, ainaki tähän saakka.

Osallistu keskusteluun