Kysymys

Multimediaviestin lukeminen

  • 27 toukokuu 2010
  • 3 kommenttia
  • 1947 katselukerrat

Olen vaihtanut kännykkäliittymän lähiaikoina DNAsta Saunalahteen. Minulla on vanha kännykkä jolla ei multimediaviestejä voi avata, mutta olen aiemmin pystynyt ne netissä lukemaan. Nyt ei onnistu, käsitin että minun pitäisi ensin lähettää yksi mms-viesti omalla kännykälläni? Miten se onnistuisi minun antiikkisella kännykälläni?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Aivan oikein. Multimediaviestien lähetys aktivoituu, kun liittymällä on nimenomaan lähetetty yksi viesti. Sinun ei siis tietenkään tarvitse tietyllä (=omalla) puhelimella lähettää. Mikä puhelinmalli sinulla on käytössä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Sinun ei siis tietenkään tarvitse tietyllä (=omalla) puhelimella lähettää.


Mutta jos vanha puhelin ei tue mms-viestejä, ei mms-palvelun aktivoinnista ole vastaavaa hyötyä. Sen jälkeen saat uusista mms-viesteistä wap-push-tekstiviestin vanhaan luuriin, joka voi sitten olla näkymättä ollenkaan, näkyä pelkällä otsikolla dataviesti tai näkyä sellaisenaan (eli siansaksana). Itse multimediaviestiä ei tällöin pysty lukemaan ollenkaan.

En tiedä mikä Saunalahden mms-palvelun tila on, mutta jos mms?web muunnos on lopetettu, ongelmaan ei ole muuta ratkaisua kuin hankkia mms-viestejä tukeva puhelin, siirtää liittymä operaattorille joka tukee mms?web muunnosta tai pyytää viestin lähettäjiä käyttämään muita tapoja viestittämiseen.

Multimediaviestinhän voi lähettää puhelinnumeron lisäksi myös sähköpostiosoitteeseen, joten jos sinulla on sähköposti, mms-viesteihin tykästyneet voivat lähettää viestinsä sähköpostiosoitteeseesi. (Toki niiden lähettäjien, joilla on käytössään sähköposti kännykässä, kannattaa luultavasti lähettää sähköposti suoraan sähköpostina eikä mms-viestinä.)
Puhelimeni malli on Nokia 2310 (ostettu vuonna 2007)

Osallistu keskusteluun