Vastattu

Multimediaviestit ei lähde

  • 20 June 2014
  • 6 kommenttia
  • 7344 katselukerrat

Hei!

Onko saunalahden liittymissä jotain häikkää, kun ei multimediaviestit lähde vaan tulee ilmoitus: Viestiä ei voida lähettää. Yritä uudelleen. Yksi on tainnut mennä perille. Harmittaa, kun otin ihan tuota varten kuvan kameralla ja kierrätin sen facebookin kautta Lumiaan ja nyt sitten sitä  ei voida lähettää.

Onko linjat tukossa?

Hyvää Juhannusta!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Hyvis 20 June 2014, 22:28

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Oletko tarkistanu, ovatko asetukset varmasti oikein? Elisan/Saunalahden palveluasetukset:  Nokia

Jos ei auta, onnistutko lähettämään multimediaviestit toisesta puhelimesta samasta paikasta? Jos ei onnistu, vika on liittymällä tai verkossa, mutta jos onnistuu, vika on puhelimessasi tai sen asetuksissa. Mikäli ongelma ei ole puhelimessa, soita asiakaspalvelunumeroon ja tee häiriöilmoitus. Häiriöilmoituksia voi tehdä 24/7 numeroon 01019 0230 (mpm/pvm).

Niin muuten, jos multimediaviestien lähettäminen ei onnistu juuri samassa paikassa sinun puhelimellasi edes toista liittymää käyttäen, vika on verkossa. Kokeile siinä tapauksessa ennen häiriöilmoituksen tekemistä, onnistuuko puhelimellasi netin selaaminen. Tuo tieto auttaa häiriön selvittämistä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sen verran vielä tarkennan, että jos puhelin on kotona Wifissä, Wifi kannattaa poistaa väliaikaisesti. MMS-viestit käyttävät mobiilidataa ja Wifi poistamalla saat varmuuden toimiiko mobiilidata. Toimenpiteen jälkeen Wifin voi kytkeä takaisin jos käytössä. Lisäksi MMS-viestin lähetystä kannattaa kokeilla pakotettuna 2G-verkkoon pois sulkeaksesi 3G-vian. Jos siinäkään viestit eivät kulje, vika on varmasti asetuksissa.

Jos sinulla on uusi vastikään hankittu kortti, on se luultavasti roamaamaton. Tällainen kortti käyttää Elisan asetuksia. Mikäli kortti on vanhempi, kokeile poistaa APN-asetukset ja käynnistä puhelin uudelleen. Puhelin hakee uudet asetukset verkosta käynnistyessään. Voitko lisäksi testata saapuvatko MMS-viestit? Yleensä jos verkossa on ruuhkaa, viesti ei lähde, eikä saavu perillekään sinulle toiselta.

Paikallisesti voi toki olla tukiasemissa ylikuormitusta jotka aiheuttavat lähetyksen epäonnistumisia. Tällöin yleensä puhelin kuitenkin yrittää lähetystä myöhemmin uudelleen. Väärillä asetuksissa lähetys ei tietenkään onnistu. Katsoin Elisan vikatiedotteita enkä löytänyt tiedotteita MMS-viestikeskuksen ruuhkautumisesta. Lähetin itselleni MMS-viestin ja tuli ainakin perille! Saunalahti MegaReilu 3G.

Jos vastaat lisäkysymyksiin, niin autetaan lisää 🙂 Kiitos!
Ainahan näin juhlapäivinä palvelu ruuhkautuu ja viestit menevät kun ehtivät, jos silloinkaan.
Hei!

Lumia 800 ei saa automaattisesti asetuksia ja asetukset ovat kai oikein koska kahdelle sain viestin lopulta lähtemään. Viesti lähetetty eilen 19.00 ja oli yöllä perillä ja  toinen ilmeisesti myös yön aikan koska vastaus tuli ennen puoltapäivää. :D

Tänään kokeilin vielä ja lähetin kaksi viesti joista toinen meni perille ja toisesta tuli ilmoitus ettei viestiä voi lähettää. Puhelin eilen illalla käynnistetty uudestaan, mutta sekään ei auttanut.

Eikä vastaanottajan liittymälläkään ollut väliä sillä sama operaattori tosin ei saunalahden. Olisi ollut vain mukava laittaa äidille kuvallinen juhannustoivotus, ehkä sitten ensi vuonna onnistuu...

Itselle sain lähettyä viestin. 😃, mutta edelleen en voi lähettää parille ihmiselle, joille olen kuitenkin äitienpäivänä saanut viestit lähtemään. Liittymä ja puhelin olivat silloinkin samat. :D 
Siipo2014 kirjoitti:ehkä sitten ensi vuonna onnistuu...
Kyllä tämä ruuhka on ollut jokavuotinen enkä usko, että se helpottaisi ensi vuonnakaan.:(
Vielä viimeinen yritys Juhannuskuvan lähettämiseksi kummitädille. Tulos: Viestiä ei voida lähettää. Yritä uudelleen. 🙂 Jo on pitkä juhannusruuhka. Osa on mennyt perille, joten omissa asetuksissa ei liene vikaa, vikaa.... vai onko sittenkin.

Hyvää loppukuuta ja nyt tarkistelemaan, miksi tilattu kanavapaketti on näkyy kahtena. Eikä johdu juhannuksesta.... 😉