Kysymys

Nettipuhelimen myynti lopetettu?


  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia


http://saunalahti.fi/nettipuhelin/tilaus.php

"Saunalahti Nettipuhelimen uusmyynti on päättynyt 25.8.2011"

Vanhat liittymät siis toimii ja hinnat on entisellään, mutta uusia liittymiä ei enää avata?

224 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Osaat siis lukea. Hienoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Vanhat liittymät siis toimii ja hinnat on entisellään, mutta uusia liittymiä ei enää avata?


Juuri näin. 😞
Hyvä hyvä, siinä vaiheessa kun tämä lopetetaan vanhoiltakin asiakkailta ei ole syytä pitää mitään asiakassuhdetta saunalahteen vaan voin siirtää gsm:änikin muulle operaattorille. Tähän asti tuo nettipuhelin on pitänyt asiakkuus suhdetta yllä.
  ???
Toivottavasti vanhoilla asiakkailla palvelu jatkuu mahdollisimman pitkään. Itsellä ollut vuoden verran nettipuhelin käytössä ja aina on toiminut moitteettomasti ja kun vielä hinnoittelultaankin saunalahti on VoIP-tarjoajista ylivoimainen, olisi sääli jos piuhat pistetään poikki.

Sitä en ymmärrä että Saunalahti valittaa kysynnän vähyydestä ja samaan aikaan en ainakaan minä ole pahemmin nähnyt nettipuhelimen mainoksia missään. Itse näkisin että palvelun lopettaminen nykytilanteessa on hätiköiden tehty ratkaisu. Valokuituliittymien määrä lisääntyy koko ajan, jolloinka VoIP tulee tältä osin korvaamaan perinteiset lankapuhelimet. Saunalahdella olisi hyvä tilaisuus kaapata perinteisiltä puhelinyhtiöiltä loputkin lankapuhelinasiakkaat viimeistään silloin kun nämä ko. taloudet kuituliittymän tilaavat ja joutuvat myös lankapuhelimestaan luopumaan.
Käyttäjätaso 1
Harmi,  😞 että ainakin itselläni kohtuullisen hyvin toiminut palvelu on päätetty kuopata. Toivottavasti toiminta jatkuu edes vanhoilla asiakkailla pitkään. Taloudessamme nähtävästi päättyy palvelun lopettamisen yhteydessä myös muut konsernin palvelut, joita nettipuhelin on koonnut saman katon alle. Kiitos näistä vuosista ja vielä toimivasta palvelusta!
Kysyntä on varmaankin romahtanut ainakin haja-asutusalueilla siksi, että niiden "laajakaistat" on jätetty Soneran mokkuloiden varaan. Tuolla "laajakaistallahan" nettipuhelin ei näytä toimivan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kysyntä on varmaankin romahtanut ainakin haja-asutusalueilla siksi, että niiden "laajakaistat" on jätetty Soneran mokkuloiden varaan. Tuolla "laajakaistallahan" nettipuhelin ei näytä toimivan.


Voishan saunaelisakin niitä paljon kehuttuja (LUE PARJATTUJA) ns. "laajakaistoja" rakennella jos vain olisi halua ja tahtoa, mutta kun ei...... Ei tule riittävästi tuohta osakkeenomistajien pohjattomaan kirstuun.
Syrjäseutujen onneksi on vielä Sonera jonka yhteys jollain lailla toimii sielläkin. Kehäkolmosen sisällä, ja muissakin isoissa asutuskeskuksissa ei edes osata kuvitella tai edes elää samanlaisissa olosuhteissa.

Kysyntä on varmaankin romahtanut ainakin haja-asutusalueilla siksi, että niiden "laajakaistat" on jätetty Soneran mokkuloiden varaan. Tuolla "laajakaistallahan" nettipuhelin ei näytä toimivan.

Kyllä se harvempaakin asutuilla alueilla toimii kunhan on 3g-peittoa ja modeemi/puhelin pysyy paikoillaan. Itseasiassa toimii noilla alueilla jopa paremmin kuin Etelä-Suomen ruuhkaisessa kaupunkiverkossa, mutta voi tuo silti osasyy olla.

Suurempana ongelmana näkisin kumminkin sen, ettei moni tiedä tällaisista palveluista ja niiden mahdollisuuksista. Jos menet kadulle kysymään, mikä on VoIP tai SIP, niin ensimmäisessä tapauksessa vastauksena dominoi varmaan Skype ja jälkimmäisessä lähinnä epätietoisuus. Loppupeleissä suurinta osaa käyttäjistä ei kiinnosta yhtään palvelun sisällä käytettävä tekniikka, jonka huomaa hyvin Skypen suosiosta. Pitäisi siis luoda palvelu, joka on helppokäyttöinen, sekä Skypeen nähden ominaisuuksiltaan parempi ja edullisempi kotimaan puheluissa.

Jos Nettipuhelimen ominaisuuksia ajattelee yksittäisenä palveluna, eikä sidottuna osaan itse rakennettua kokonaisuutta, niin se olisi voinut olla jotain hienoa 2000-luvun alussa. Nykymittapuun mukaan se on kuitenkin ominaisuuksiltaan raakile, joka olisi kaivannut isoa ehostusta ja ehostuksen jälkeen aggressiivista markkinointia. Ja ei - Puhekaista ei ole sen parempi palvelu. Se on oikeastaan huonompi kuin Nettipuhelin siihen sisältyvien rajoitusten ja hinnoittelun vuoksi. Kuka haluaa Puhekaistan, kun murto-osalla hinnasta saa kännykkäliittymän ja nettipuhelut voi hoitaa käyttämällä muita palveluita?
Käyttäjätaso 2
Kuinka Nettipuhelin vaihdetaan Saunalahti KotiPuhelin -liittymäksi?

Oma Saunalahti -sivulla Nettipuhelimen kohdalla liittymätyypin vaihto ei ole mahdollista ja uutta Kotipuhelin-liittymää tilatessa tulee virhe "Numero on jo Saunalahden tai sille on jo numeronsiirtotilaus".

P.S. Laittakaapas tuollainen vaihtokampanja ja siihen GSM-pöytäpuhelin edullisesti tai ilmaiseksi kaupan päälle.

Kuinka Nettipuhelin vaihdetaan Saunalahti KotiPuhelin -liittymäksi?

Oma Saunalahti -sivulla Nettipuhelimen kohdalla liittymätyypin vaihto ei ole mahdollista ja uutta Kotipuhelin-liittymää tilatessa tulee virhe "Numero on jo Saunalahden tai sille on jo numeronsiirtotilaus".

P.S. Laittakaapas tuollainen vaihtokampanja ja siihen GSM-pöytäpuhelin edullisesti tai ilmaiseksi kaupan päälle.Hei tsalo,

Valitettavasti Saunalahdella olevaa Nettipuhelin liittymää ei ole mahdollista vaihtaa Kotipuhelin liittymäksi. Kotipuhelin liittymän voi tilata joko uudella puhelinnumerolla tai siirtää toisella operaattorilla olevan lankanumeron Saunalahdelle.

Olemassa olevat Nettipuhelin liittymät jäävät toimintaan normaalisti, ainoastaan Nettipuhelimen uusmyynti on Saunalahdella lopetettu.
Käyttäjätaso 1
Eipä tuo Marin lupaus vanhan nettipuhelimen toimivuuden jatkumisesta montaa kuukautta kestänyt. Tänään postiluukusta kolahti kirje, jossa kerrotaan "legendaarisin sanankääntein" - Yhtenäistämme palveluvalikoimaamme. Käytössäsi olevan Saunalahden Nettipuhelimen käyttö päättyy ja palvelu lakkaa toimimasta 31.11. 2011.

Kiitos kuitenkin palvelusta! Keväisestä Reviiripalvelun päättymisestä oli sentään otettu opiksi ja päättymispäivä osattiin valita lain mukaisesti riittäävän kauaksi.
Käyttäjätaso 1
Oletteko saaneet ratkaistua aiemmin mainitun esteen, jossa asiakas ei ole voinut siirtää suoraa jo nettipuhelinkäytössään olevaa "vanhaa kiinteää lankapuhelin numeroaan" Saunalahden KotiPuhelimeksi.

Tuo päättymiskirjeessä olevaa jargon ei ole mielestäni täysin yksiselitteinen/vastaa kysymykseeni.

Lainaus: "Voit siirtää Saunalahti KotiPuhelimeen nykyisen lankapuhelinnumerosi, tai halutessasi saat KotiPuhelimeen myös uuden oman telealueesi lankanumeron."
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Soitin ruuhkautuneeseen asiakaspalveluun.  Jamppa kysyi kaverilta ja vastaus oli että nyt pystyy siirtämään voip numeron Kotipuhelimeen.

Itse taidan siirtää voip numerot muualle.

Pitää vielä varmistaa että voiko tuohon soveltaa 6 kk sääntöä operaattorin puolella. Taannoin sopimuehdoissa sanottiin että operaattorin lopettaessa liittymän irtisanomisaika on 6 kuukautta. Taisi olla jopa enemmän.
Käyttäjätaso 5
Pitihän se arvata, kaikki hyvä loppuu aikanaa.

Mistäs nyt uusi edes lähes vastaavasti hinnoiteltu palvelu jolla voisi huippu edullisesti soitella maailmalla ollessaan suomeen?
Niin, tuo esitteen teksti antaa edelleen ymmärtää, että lankaoperaattorilla olevan numeron voi siirtää tai valita uuden "hölönpölö" numeron Saunan paikallisesta numeroavaruudesta.
Kokeilin tilausprosessin aloittamista ja siellä en ainakaan nähnyt mahdollisuutta siirtää Nettipuhelinta KotiPuhelimeen. Myöskään oma.saunalahdesta en äkkiseltään moista löytänyt.
Ihan kiva sinänsä, kun se jokusen vuosikymmentä käytössä ollut lankanumero häviää kuin pieru saharaan...  >:(
No, jos sitä numeroa ei saada säilytettyä, niin sama kai sitten onko koko lankanumeroa enää näin kännyköiden aikakaudella. Samalla voi tutkia kriittisesti vihertääkö ruoho aidan takana ja vaihtamallako paranee... ???

Noi Saunalahden "kilautan kaverille olan yli" vastaukset on yleensä olleet aika tyhjän kanssa. Seuraavalle kun soitat, niin sanoo varmaan, että ei voi.
Eli virallista vastinetta tarvis saada aika pian. Tiedän, että ainakin viis ihmistä tulee tänään soittamaan mulle ja kysymään tuosta. Ja ei mitään tietoa. Taidan sanoo, että soita dna:n tai Soneran aspaan ja kysy ite...  😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Kaikk vois ihan kiusaksi laittaa siirron vielä normaaleilla numeroilla oleviin voipnakkikojuihin. Itse laitoin siirron erääseen pienemmän pään yritykseen. Tämä siksi että siihen suostuttiin jopa vastaamaan asiantumevana,
Ja ite en ole saanut en sitten minkäänlaista surunvalittelukirjettä. Digitodayn sivuilta luin että lakkaa näköjään puhelin toimimasta. Tosin olihan tuo arvattavissa jo aiemmin ettei tämä vanhoillakaan asiakkailla kauaa jatku.

Mistäs nyt uusi edes lähes vastaavasti hinnoiteltu palvelu jolla voisi huippu edullisesti soitella maailmalla ollessaan suomeen?

Itsekin olen yrittänyt etsiskellä, mutta ainakin kk-maksuttomia vaihtoehtoja ei taida juurikaan olla.
Täällä on ollut nettipuhelinliittymästä ainoastaan puhelunsiirto gsm-numeroon. Tuleeko siis koko paletti poistumaan ja numero häviää taivaan tuuliin?
Käyttäjätaso 1
Vastauksena rxw:lle. Näillä näkymin vanha numero hävinnee bittiavaruuteen..

Nähtävästi Elisa (Saunalahti) on päättänyt ajaa alas VOIP palvelunsa (tuodakseen ne uudelleenpaketoituina myyntiin myöhemmin?). Joka tapauksessa myös Elisan korvaava tuote Puhekaista ei ole ainakaan suoraan netissä saatavilla, sillä nettisivut ohjaavat "korvaavan" Saunalahti KotiPuhelimen asiakkaiksi. Tässä on kyllä teknologinen ero: ensimmäinen on kiinteän verkon palvelu ja jälkimmäinen gsm-verkon palvelu sim-kortteineen.

Kävin kokeilemassa entisen kiinteän, nykyisen VOIP-numeroni, siirtoa kirjeessä mainitun osoitteen kautta Saunalahden KotiPuhelimeksi. Yllättäen "Tuoterekisteröinti" päättyi kohdassa kolme viestiin: "Numero on jo Saunalahden tai sille on jo numeronsiirtotilaus". Joten en olisi varma numeron siirrettävyydestä suoraan uuteen kuukausimaksulliseen palveluun. Joku(TM) Saunalahdelta voisi kommentoida tänne tilannetta. Epäilen toiselle toimijalle/operaattorille VOIP-numeronsa siirtävän asiakkaan enää tuovan numeroaan takaisin Elisalle..
Aion merkitä päivän kalenteriini mutten löytänyt ilmoitettua päivää ollenkaan. Voimmeko odottaa liittymien pysyvän siis auki?
Käyttäjätaso 2
Kysyn tätä nyt uudelleen, kun Nettipuhelin lopetetaan.Kuinka Nettipuhelin vaihdetaan Saunalahti KotiPuhelin -liittymäksi?

Oma Saunalahti -sivulla Nettipuhelimen kohdalla liittymätyypin vaihto ei ole mahdollista ja uutta Kotipuhelin-liittymää tilatessa tulee virhe "Numero on jo Saunalahden tai sille on jo numeronsiirtotilaus".

P.S. Laittakaapas tuollainen vaihtokampanja ja siihen GSM-pöytäpuhelin edullisesti tai ilmaiseksi kaupan päälle.Hei tsalo,

Valitettavasti Saunalahdella olevaa Nettipuhelin liittymää ei ole mahdollista vaihtaa Kotipuhelin liittymäksi. Kotipuhelin liittymän voi tilata joko uudella puhelinnumerolla tai siirtää toisella operaattorilla olevan lankanumeron Saunalahdelle.

Olemassa olevat Nettipuhelin liittymät jäävät toimintaan normaalisti, ainoastaan Nettipuhelimen uusmyynti on Saunalahdella lopetettu.Kuinka pitää menetellä, että Nettipuhelinnumeron saa Saunalahti KotiPuhelin -liittymään. Vai onko siirto toiselle operaattorille ainut vaihtoehto. Ottaisin Saunalahti Kotipuhelimen tilalle, jos se vain olisi mahdollista.
Pistäkäähän infoa, jos jollakulla on tietoa luotettavasta operaattorista, joka tarjoaa ilmaiset omien liittymiensä väliset puhelut. Ei tarvitse välttämättä olla pääsyä muuten ulospäin (tai vastaanottaa muista verkoista tulevia puheluita). Tuttavapiiristä löytyy useampi SIPpiä jutteleva luuri, jotka olisi kiva saada vielä käyttöön.
Käyttäjätaso 1
Ainakin kaksi VoIP-toimijaa löysin pikaisella haulla:

Nettipuhelin.fi/Perustele Oy  

Ipon Communications  
http://www.laajakaistapuhelin.net/index.php?p=consumers#Hinnasto
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
http://www.digitoday.fi/mobiili/2011/10/13/saunalahti-lopettaa-nettipuhelut/201114721/66

Ainakin kaksi VoIP-toimijaa löysin pikaisella haulla:

Nettipuhelin.fi/Perustele Oy  

Ipon Communications  
http://www.laajakaistapuhelin.net/index.php?p=consumers#Hinnasto


Nettipuhelin.fi hinnastossa on  ikävä piirre:
"Numeron siirrosta joudumme veloittamaan 3,-/kk. Tämä maksu koskee niitä asiakkaita, jotka haluavat säilyttää vanhan numeronsa."

Mihinkähän tuo jatkuva rahastus perustuu?

Osallistu keskusteluun