Kysymys

Nettipuhelimen soitonsiirron ongelma

  • 24 marraskuu 2008
  • 3 kommenttia
  • 268 katselukerrat

Onko vika vai ominaisuus?

Kun olen asettanut nettipuhelinnumerolleni soitonsiirron omasaunalahti-sivun kautta en pysty poistamaan sitä puhelimen näppäinkoodilla. Miksi?

Vain omasaunalahti-sivun kautta tai vain näppäinkoodeilla toimii mennen tullen.

(Sivumennen sanoen SaunaWikissä on nuo näppäinkoodit neuvottu väärin eli samoiksi kuin GSM-puhelimilla. Nettipuhelinta tavallisella pöytäpuhelimella käytettäessä koodit ovat kuitenkin lankapuhelinstandardin mukaisia. Eli esim. välitön soitonsiirto on *21*puhno# eikä **21*puhno#  .)

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Mikäli tarvitset neuvoja, kokeile ensin löytyisikö haulla toinen keskustelu samasta aiheesta. Haku löytyy kaikkien sivujen ylälaidasta. Jos vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

3 kommenttia


Onko vika vai ominaisuus?

Kun olen asettanut nettipuhelinnumerolleni soitonsiirron omasaunalahti-sivun kautta en pysty poistamaan sitä puhelimen näppäinkoodilla. Miksi?

Vain omasaunalahti-sivun kautta tai vain näppäinkoodeilla toimii mennen tullen.

(Sivumennen sanoen SaunaWikissä on nuo näppäinkoodit neuvottu väärin eli samoiksi kuin GSM-puhelimilla. Nettipuhelinta tavallisella pöytäpuhelimella käytettäessä koodit ovat kuitenkin lankapuhelinstandardin mukaisia. Eli esim. välitön soitonsiirto on *21*puhno# eikä **21*puhno#   .)


- kutsunsiirtoja voi hallinoida oma.saunalahden kautta tai päätelaitteella jos se tukee * (tähti) ja # (ruutu) merkkien lähettämistä.
- proseduureissa on sekä mobiili- että lankastandardit mahdollisia.
Kiitos vastauksesta, mutta se ei ollut vastaus kysymykseeni. Kerroit vain tunnettua tietoa. Kysymykseni sisältää todellisen ongelman. Esimerkki:

Olen asettanut soitonsiirron kotipuhelimesta (=nettipuhelinliittymä - Wippies-modemi - lankapuhelinkone) Saunalahden omasaunalahti-sivulta viikonlopuksi muualla olevaan puhelimeen. Palattuani haluaisin poistaa soitonsiirron kotipuhelimen näppäinkoodilla. Puhelin vastaa koodiin tavanomaisella merkkiäänellä, mutta koesoitolla havaitsen, että muutosta ei tapahtunut. Läppäri ei tullutkaan tällä kertaa mukaan kotiin, joten en voi poistaa soitonsiirtoa, ennen kuin pääsen vaikka kirjastoon tekemään sen tietokoneella.

Olen kokeillut asiaa monta kertaa edes takaisin ilman muutosta. Jos asetan soitonsiirron omasaunalahdesta, se on sitä kautta myös poistettava. Jos asetan sen puhelimesta, sen voi myös puhelimesta käsin poistaa.

Haluan vain tietää, onko moinen järjestelmän ominaisuus, jolloin lopetan asian ihmettelemisen ja varaudun asiaan vastedes.

(Minä en ole saanut soitonsiirtoja toimimaan Wippies-modemiin kytketyllä lankapuhelinkoneella muuta kuin lankastandardin mukaisilla koodeilla, mutta eihän tästä mitään haittaa ole. Huomautin vain SaunaWikin puutteellisesta ohjeesta.)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Palattuani haluaisin poistaa soitonsiirron kotipuhelimen näppäinkoodilla. Puhelin vastaa koodiin tavanomaisella merkkiäänellä, mutta koesoitolla havaitsen, että muutosta ei tapahtunut.


Merkkiäänellä? Saunalahden keskus ei kuittaa soitonsiirron kytkentää/poistoa merkkiäänellä vaan tiedotteilla Palvelu on kytketty, tjänsten är aktiverad, the service is activated ja Palvelu on poistettu, tjänsten är passiverad, the service is deactivated. Tiedoite kuuluu vain kerran ja sen jälkeen puhelu katkeaa.

Vika taitaa olla Wippies Homeboxissa itsessään, joka ei päästä soitonsiirtokomentoa lävitseen.

Minulla soitonsiirron aktivointi netistä ja poisto puhelimella toimii Nokia E70:n kanssa täysin normaalisti (soitto numeroon #21# tai ##21#).

AVM Fritz!box puhelinvaihteesta pitää ohjauskoodin eteen näpytellä "escape code" *# jotta Fritz!box tajuaa että kyse ei ole vaihteelle tarkoitetusta ohjauskomennosta vaan että todellakin haluan soittaa siihen #21#:een. (Fritz!box tukee itsessäänkin soitonsiirtoja. Jos unohdan näppäillä tuon "escape code" *#, käy niin että Fritz!box poistaa oman soitonsiirtonsa päältä, eikä Saunalahden keskuksen päässä tapahdu mitään muutosta.)

Itselläni ei ole Homeboxia, joten en tiedä mitä siihen pitäisi naputella jotta sen saa soittamaan * ja #-alkuisiin numeroihin. Sekin on tietysti mahdollista että Wippies Homeboxeista ei nykyisellä firmisversiolla ylipäätään pysty soittamaan * ja #-alkuisiin numeroihin.


(Minä en ole saanut soitonsiirtoja toimimaan Wippies-modemiin kytketyllä lankapuhelinkoneella muuta kuin lankastandardin mukaisilla koodeilla, mutta eihän tästä mitään haittaa ole. Huomautin vain SaunaWikin puutteellisesta ohjeesta.)


Minulla toimii E70:stä ja Fritz!boxista jopa puhelutyypinkin määrittely, eli GSM:stä tuttu **21* puhnro *11# (11 tarkoittaa puhepuheluita).

Havaintosi on kyllä selvä oire siitä että Homebox toteuttaa soitonsiirrot itsenäisesti eivätkä * ja #-alkuiset puhelut pääse Homeboxista läpi Saunalahdelle asti.