Kysymys

Nettipuhelin: "Valitsemanne numero ei ole käytössä".

  • 13 elokuu 2008
  • 8 kommenttia
  • 3468 katselukerrat

Saunalahti jo tiedottikin, että Nettipuhelimessa on häiriöitä (http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=2862 ' TARGET='_blank) . Harmillista, kun Nettipuhelinnumeroon soittaa, tulee tiedote: "Valitsemanne numero ei ole käytössä". Samanlainen tiedote tuli aiemman kutsunsiirtovian yhteydessä (http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,10078.0.html ' TARGET='_blank) . Nykyään teleoperaattoreilla on palveluissaan aika usein vikoja, huomattavasti enemmän kuin vanhaan hyvään aikaan, jolloin puhelimet vaan toimivat. Hieman harhaanjohtava tuo tiedote - parempi olisi vaikka joku: "Valitsemaanne numeroa ei tavoiteta".

Toki tiedote valikoituu kohdejärjestelmän antaman merkinannon perusteella. Kun näemmä useimmissa tapauksissa merkki on väärä, saa soittaja kuullakseen myös väärän tiedotteen. Eihän se numero ole poissa käytöstä, operaattorilla on vain häikkää. Soittajalle annetaan väärää informaatiota. Jopa pelkkä estoääni olisi parempi vaihtoehto.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Yhdellä tutulla oli siten, että kun tietokoneen yhteyden katkaisi, NettiPuhelin toimi jälleen loistavasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Jos Saunalahdella olisi vähääkään halua olla asiakaslähtöinen toiminnassaan niin korjaisivat tuon tiedotteen niin että soittaja kuulisi "Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä" silloin soittaja tietäisi että numero on edelleen käytössä. Mutta tuo turhaa toiveajattelua..... 


Tuohan ei oikeastaan johdu palveluntarjoajasta, vaan enemmänkin verkon antaman virheilmoituksen ohjautumisesta.
Omalta osalta ratkaisin ko. ongelman sillä, että kaikki nettipuhelimeen tulevat puhelut siirretään suoraan gsm-liittymään.
Haiittapuoliakin tietysti on, esim. gsm-verkon alhaalla ollessa mikään puhelu ei tule nyt perille jne....

Nyt siihen vaan ei enää kukaan soita, koska:
A.  Ovat kuulleet ilmoituksen ettei numero ole käytössä.
B.  Numeroa ei löydä enää luetteloista eikä Fonectan tiedustelusta (Enirosta löytyy, kun lisäsin itse).
C.  Monellakaan ei ole enää lankapuhelinta eikä vielä nettipuhelinta millä soitella.
D.  Eliitti rules  :D

Pitänee kokeilla SONERAA vaikka se hieman maksaakin mutta kuulemma toimii ja se kai näillä tarkoitus.

Ei toimi, kokemusta on. Muutenkin soneran verkkopuh lin on huomattavasti puutteellisempi kuin SL;n Nettipuhelin.....
En olisi koskenutkaan enää soneraan, mutta kun halusin entisen lankapuhelinnumeron SL;n Nettipuhelimeen 😎

Tämä ongelma on minulla toistunut jo pitkään. Välillä toimii soitot ulos ja puhelimeen saa yhteyden mutta taaskin on ollut ainakin pari päivää että puhelimella ei voi soittaa ja olen itse yrittänyt kännyllä soittaa niin tulee tuo ilmoitus. Päin p-er-set-tä tämä systeemi niin kuin moni muukin asia saunalahdella alkaa olla. Pitänee kokeilla SONERAA vaikka se hieman maksaakin mutta kuulemma toimii ja se kai näillä tarkoitus.


Voisitko hieman kertoa lisää missä tilanteessa a-tilaaja on saanut tuon "numero ei ole käytössä..." tiedotteen ja millainen VoIP-laitteisto on käytössä.
Käyttäjätaso 3
Minullakin nettipuhelin lakkasi toimimasta syksyllä.

Harmaa Wippies purkki ja tavallinen lankapuhelin siinä kiinni. Useimmiten luuri on aivan mykkä ja kun ulkoapäin yrittää soittaa niin "valitsemaanne numeroon ei saa yhteyttä" Kun Wippiesin käyttää virrattomana muutaman kerran peräjälkeen niin puhelin saattaa herätä henkiin. Ja yhden puhelun jopa pystyy soittamaankin. Mutta kun tunninkin odottelee niin taas on laite hiljainen.

Mitähän tälle voisi tehdä, aiemmin toimi ongelmitta?

-Vesa-Tämä ongelma on minulla toistunut jo pitkään. Välillä toimii soitot ulos ja puhelimeen saa yhteyden mutta taaskin on ollut ainakin pari päivää että puhelimella ei voi soittaa ja olen itse yrittänyt kännyllä soittaa niin tulee tuo ilmoitus. Päin p-er-set-tä tämä systeemi niin kuin moni muukin asia saunalahdella alkaa olla. Pitänee kokeilla SONERAA vaikka se hieman maksaakin mutta kuulemma toimii ja se kai näillä tarkoitus.


Voisitko hieman kertoa lisää missä tilanteessa a-tilaaja on saanut tuon "numero ei ole käytössä..." tiedotteen ja millainen VoIP-laitteisto on käytössä.
Wippies musta homeboxi ja puhelikojeena Audioline 503
Useimmiten itse olen kännykällä soittanut tarkistussoiton omaan nettipuhelimeen silloin kun sillä ei ole päässyt ulos. Ja mistä vintturasta sinä luulet minun tietävän missä tilanteessa joku soittaja on kuullut ja milloin tuon tiedotteen, luulisin että samanlaisissa tilanteissa kuin itsekin tarkistussoitoissa. On muutamia tapauksia joissa olen tavannut henkilöitä kasvotusten ja ovat kyselleet että olenko lopettanut tai vaihtanut lankanumeroa kun ilmoittaa ettei numero ole enää käytössä... siinäpä sitten selittelet ja kehut kuinka hyvin toimii.... >:(


Kiitoksia tarkennuksista, emme voi tutkia asiaa jos joku soitti joskus johonkin ja sai jonkin tiedotteen  😉
Itselleni tuli sama viesti soittaessani nettipuhelimella vaimon kännykkään (saunalahden liittymä, mamma matkalla Itävallassa). Vika toistuu poikkeuksetta.

Kännykästä soitettaessa numero löytyi ja yhteys toimi OK. Samoin nettipuhelin soitettaessa pojan liittymään (kundi kotona Suomessa). Vika toistuu poikkeuksetta.

Osallistu keskusteluun