Vastattu

numeronsiirto Sonera -> Saunalahti

  • 28 toukokuu 2012
  • 54 kommenttia
  • 9033 katselukerrat

Kauanko yleensä kestää jotta liittymä vaihtuu, tekstaria ei siis ole vielä kuulunut joten ei mitään hajua millon pitäisi vaihtua? 2 arkipäivää tosin vasta mennyt mutta joko joko 🙂

54 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/1319/numeronsiirto/10708/numeronsiirron-vaiheet/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ainakin itselläni numeronsiirto kesti pari viikkoa Sonerasta Saunalahteen. Kyllä oli muuten pitkää ja tuskallista aikaa, kun piti datakatoista vielä nauttia ja Saunalahden avauspäivä oli niin lähellä, mutta silti niin kaukana!

Sonerasta Teleen on mahdollista siirtää numero saman tien, koska sama pulju. Taitaa myös Elisa-Saunalahti-siirto mennä näin eli saman tien siirtyy numba. Mutta oli miten oli, minä selvisin odottelusta ja olen jo toista vuotta nauttinut datakatottomuudesta.
Toivotaan ettei nyt ihan kahta viikkoa kestä! SIM-kortti kyllä tuli ja viime viikolla ja viikonlopun aikana Soneran "kerjuu" viestit että 24h aikaa perua :)
No en perunut, toivotaan että tällä viikolla siirtyisi...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Se siirron kesto on muistaakseni määrätty ihan Viestintämarkkinalaissa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Viestintäviraston sivulla on tuollainen:

Voit itse vaikuttaa numeronsiirtopäivämäärään. Ellei muuta ole sovittu, operaattorin velvollisuus on siirtää numero viidessä työpäivässä.
6.4 se nyt sitten siirtyy eli 6 arkipäivää kaiken kaikkiaan menee.

Soneralta soittivat vielä tänään ja tarjos aika hyvääkin pakettia TeleFinlandilta.

2800min puhetta, 2800 tekstiviestiä/multimediaviestiä ja netti maksiminopeudella ilman datakattoa hintaan 13.90€/kk!

Niin ja puhelut oli kaikkiin liittymiin.

Mutta en nyt alkanut enään säätään katsotaan miten Saunis ja TikkaPaketti toimii.

Miinusta vaan että noi 3000min puhetta on vain Saunalahden/Elisan/kolumbuksen liittymiin 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sinuna olisin hyväksynyt Telen tarjouksen jos vain kuuluvuus kohdallasi hyvä.

Saunalahti TikkaPaketti

Puhelut kolmen miljoonaan liittymään 0 €/min, 300 tekstaria ja nopea mobiililaajakaista samassa paketissa!

  • Kuukausimaksu 17,90 € sisältää - Puhelut Saunalahden, Elisan ja Kolumbuksen   matkapuhelinliittymiin 0 €/min (3000 min/kk) - 300 tekstiviestiä kaikkiin liittymiin - Mobiililaajakaista Nopsa, datayhteys jopa 15 Mbit/s,    ei käyttökattoa! (nopeuden tyypillinen vaihteluväli 0,4 - 6 Mbit/s)
  • Puhelut muihin liittymiin vain 0,069 €/min
  • Ilman puhelinta ei määräaikainen sopimus, puhelimen kanssa liittymäsopimus 24 kk
  • Saunalahden sekä valittujen yhteistyökumppaneiden etuja ja tarjouksia mm. teksti- ja multimediaviestillä sekä sähköpostilla
Eli kuten veikkasit, tuo 3 000 minuuttia koskee vain Saunalahden, Elisan ja Kolumbuksen liittymiin soittamista ja muihin liittymiin hinnaston mukaisesti 0,069 minuuttia. Telen tarjous oli parempi.
Käyttäjätaso 2
Oliko telen tarjous määräaikainen?
24kk sopimus voimassa noilla hinnoilla mutta ei sitonut mihinkään
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se on aina hauskaa ja myös huolestuttavaa, kun jopa rautakangen kankealta Soneralta tulee parempia tarjouksia kuin Saunalahdelta...
Onhan se vähän huolestuttavaa mutta lähes 2 vuoden Sonera "vankeus" kumminkin riitti ja nyt koitetaan taas sitten Saunalahtee. Ei haittaisi yhtään jos tulisi joku vastaa liittymä jossa esim tuo 3000min olisi kaikkiin liittymiin käytettävissä eikä vain Saunalahti/Elisa liittymiin!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
PasiS kirjoitti:
Viestintäviraston sivulla on tuollainen:

Voit itse vaikuttaa numeronsiirtopäivämäärään. Ellei muuta ole sovittu, operaattorin velvollisuus on siirtää numero viidessä työpäivässä.

Miten kauan numeron siirto teleyritykseltä toiselle voi kestää?
Numeron siirtämisestä aiheutuva lisäaika teleyrityksen liittymän normaaliin toimitusaikaan saa olla enintään 5 työpäivää, ellei tilaaja ole sopinut vastaanottavan teleyrityksen kanssa myöhemmästä toteutusajankohdasta. Lisäaika lasketaan siitä, kun vastaanottava teleyritys on uuden liittymäsopimuksen hyväksyttyään lähettänyt puhelinnumeron siirtoon tarvittavat tiedot luovuttavalle teleyritykselle, siihen kun liittymä toimii uudessa verkossa. Tarkempaa tietoa numeron siirtämisestä on Viestintäviraston määräyksessä 46. Matkapuhelinnumeron siirrettävyys - Usein kysytyt kysymykset

Eli tuo täydentävä tieto on siellä hieman myöhemmin. Käytännössä tuossa menee aikaa esimerkiksi luottotietojen ja yhteystietojen tarkistukseen. Jälkimmäinen tarkoittaa, että tilaajan antamien yhteystietojen tulee olla yhtäpitävät Väestötietojärjestelmän kanssa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Huomenta kaikki! :)

Haluan vielä myös tuoda esille, että mikäli tilaus on tehty etämyynnin kautta, voi numeronsiirrossa mennä pidempään kuin viisi päivää, riippuen miten nopeasti asiakas on saanut Postista sim -korttinsa. Eli etämyyntitapauksissa odotamme Postin kuittausta siitä, että asiakas on vastaanottanut sim -kortin. Kuittauksen jälkeen numeronsiirtoprosessi jatkuu.

Tämä sen vuoksi, ettemme halua tilannetta, jossa numeronsiirto tapahtuisi ja asiakas olisi silti vielä ilman sim -korttia.
Tuota itselläni on ollut Sonera iät ja ajat (+10vuotta) ja olen nyt harkinnut vakavasti siirtymistä Saunalahdelle kilpailukykyisemmän liittymän takia + nyt loppui juuri tuo laitemaksu (15.6 tulevaan laskuun). Kuinka käytännössä siirrän liittymäni Soneralta -> Saunalahteen kun haluaisin vanhan numeroni toki säilyttää. En ole oikein kerinnyt perehtyä tähän prosessiin sen tarkemmin, pitääkö minun ensiksi soittaa Saunalahteen ja solmia sinne liittymä & jotenkin valtuuttaa heidät irtisanomaan liittymäni sieltä Soneralta + siirtämään numero Saunalahteen? Vaiko pitääkö minun nimenomaan ottaa yhteyttä Soneralle ja irtisanoa liittymäni ja ilmoittaa, että haluan siirtää numeroni Saunalahteen?

Kiitos jos joku osaisi neuvoa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei Marakassi ja tervetuloa Palstalle!

Sinun ei tarvitse olla yhteydessä Soneraan lainkaan. Tilaat vain haluamasi liittymän netistä numeronsiirrolla ja Saunalahti hoitaa vaihtorumban puolestasi. Siinä Saunalahti sopii Soneran kanssa NUMERONSIIRROSTA eli sen jälkeen kun tämä on sovittu, saat tarkan ajan tekstiviestillä kun numero siirtyy Saunalahdelle. Soneran kortin lakattua toimimasta, Saunalahden kortti alkaa toimia! Voit myös tilata liittymän numeronsiirrolla Elisa Shopitista

Soneran asiakkuutesi päättyy siihen, kun Soneran kortin toiminta katkeaa. Voit tilata numeronsiirron jo aiemmin, koska numeronsiirrossa kestää tavallisesti viikko tai kaksi. Saat Soneralta jossain välissä myös loppulaskun. Sinun ei tule olla yhteydessä Soneraan eikä varsinkaan sulkea liittymää, koska tällöin et omista enää numeroa, jos sen menet irtisanomaan. Jätä siis kaikki huolet Saunalahden ratkottavaksi!

Vastaan kysymyksiisi.
hpquru kiitos neuvoistasi. Jotenkin muistelinkin etäisesti, että jos liittymän menee kokonaan sulkemaan, niin silloin ns. menettää oikeudet kyseiseen numeroon. Tämähän on sitten simppeli juttu, jos Saunis hoitaa kaiken tilauksen jälkeen. Ylipäätään pidän Saunalahdella jo tuostakin, kun liittymät eivät ole määräaikaisia, ikävää aina uusia liittymiä/ jos hinnat kohoavat tietyn jakson jälkeen.

Ps. Ja oli tässä omalehmä muutenkin ojassa liittymän vaihdon taustalla, kuitenkin omistan pienimuotoisen salkun Elisan osakkeita niin sehän on sitten kuin laittaisi vain rahaa taskusta toiseen, siinä on ideaa 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä, ihan ok liittymätarjonta Elisalla. Itse siirsin 2011 helmikuussa datakattojen takia, koska minulla ei ole aikaa tuhlattavaksi asti seuraamaan datakäyttöäni. Tosin vielä viime vuonna Saunalahdella oli siinä mielessä parempi tarjonta, että oli myös käytön mukaan veloittuvia liittymiä.

Itse en kyllä Elisan osakesalkkuja omista 😃 Mutta hienoa kuulla, että joiltakin löytyy 🙂
No nyt lähti tilaus vetämään :smileycool:. Itseänikin ärsytti Soneralla juurikin nuo datakatot (vaikkakin yleensä se ei ole itselläni täyttynyt), lähinnä tilanteissa jos olen käyttänyt nettiä puhelimella enempi suoratoistoon + navigointiin niin tuolloin on tullut raja vastaan. Onhan se kuitenkin mukava tietää, että aina pystyy vieraassa paikassa hyödyntämään puhelimen gps:n lisäksi nettiominaisuuksia, jolloin tuo navigointikin on tarkempaa. Ja joskus taas kun on ollut esimerkiksi mökillä tms paikassa jossa ei ole nettiä ja netille on tullut tarvetta (läppärillä) niin olen puhelimen liittänyt siihen ja jakanut netin siihenkin.

Otin nyt tuon reiluliittymän ja siihen sen 3G(21Mbit/s). Päädyin tähän ratkaisuun siksi, että tuo 2Mbit/s olisi liian hidas käyttööni ja itselläni ei puhelin (Galaxy S2) tue 4G yhteyttä, kuitenkin mikäli päädyn ostamaan joskus uudemman 4G puhelimen niin pystynkö muokkaamaan liittymääni siten tuolla Saunalahden omillasivuillani, että korotan netin tuohon 4G(50Mbit/s)? Ja vielä sellainen kysymys koskien tuota puheaikaa jota tulee tuo 300min/kk, onko sitä mahdollista käyttää soittelemalla esimerkiksi Soneran liittymiin? Vai koskeeko se ainoastaan ns. oman talon liittymiä, siis Elisaa + Saunalahtea joihin sitä voi käyttää ja muualle sitten maksaa minuuttiveloituksella? Sinänsä ei iso murhe ole, koska puhun suhteellisen vähän, lähinnä sukulaisille + ns. hätätapauksissa soittelen. Nykyään lähes kaikki viestintä käy niin kätevästi mm. tuon Whatsapp sovelluksen kautta "ilmaiseksi" chattailemalla.

Offtopic: mikäli osakekauppa kiinnostaa niin Nordnet on oivapaikka harjoittaa sitä touhua, itsekkin lähinnä pitkän ajan tavoitteella sitä teen, jos sattuisi saamaan aikanaan eläkkeen kylkeen jotakin muutakin. :)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei taas :)

Kyllä, hyvän valinnan teit. Parempi ettei kattoa ole niin silloin kun nettiä eniten tarvitsee, ei tarvitse datakatoista murehtia. Vaikka minullakin on aina datakäyttö puhelimessa maks. 10 gigatavua, joskus tulee enemmän, jos esim. käyttää enempi YouTubea matkoilla jne. Minulla luuri ei tue kovin nopeita nopeuksia eli 10 Mbps on maksimi mitä tällä voi saada ja kun käytän vielä melko vähän nettiä kaistaa vaativiin juttuihin, niin 2 Mbps Reilu on mulle paras. Mulla on vielä se ikivanha Reilu, jossa sai datan hinnalla 100 min ja 25 sms ilmaiseksi eli 9,90 € maksaa :)

Jos tarviin koneelle dataa, mulla on siihen LTE mokkula ja paketti :)

Vastaten toiseen kysymyksesi, nopeutta voi vaihtaa Reilussa, tosin se ei onnistu suoraan, eli pitää tilata liittymänvaihto Reilu 4G tuotteeseen tai esim. MegaReilu 4G. Liittymän vaihto onnistuu maksutta neljästi vuodessa 3 kk välein Oma Saunalahdesta liittymävalikosta, valitset numerosi ja tilaat liittymäpäivityksen sieltä. Asiakaspalvelusta liittymänvaihto maksaa aina 10 €. Itsepalveluna ilmainen neljästi vuodessa, tätä enemmän 5 € / kerta.

Puheaika reilussa koskee kaikkia kotimaan GSM- ja lankaliittymiä siis vaikkapa puheluita Elisaan, DNA:han ja Soneraan sekä GSM- että lankaverkkoon. Tekstiviestit kuluvat paketista kaikkiin liittymiin (sekä kotimaan että ulkomaan GSM liittymiin riippumatta siitä onko numero kotimainen vai ulkomainen. Tähän kuuluu myös MMS viestit eli kuvaviestit. Ulkomaille siis voi lähettää viestejä paketista vaikka numero olisi esim. Elisa Eestin numero jne. Huomaa, että ulkomaan puhe ei mene paketista eli siihen täytyy olla sopimus ulkomaanpuheluihin joko Saunalahden kautta tai jonkun muun operaattorin kautta esim. Teleale.com.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Marakassi kirjoitti:
Tuota itselläni on ollut Sonera iät ja ajat (+10vuotta) ja olen nyt harkinnut vakavasti siirtymistä Saunalahdelle kilpailukykyisemmän liittymän takia + nyt loppui juuri tuo laitemaksu (15.6 tulevaan laskuun). Kuinka käytännössä siirrän liittymäni Soneralta -> Saunalahteen kun haluaisin vanhan numeroni toki säilyttää. En ole oikein kerinnyt perehtyä tähän prosessiin sen tarkemmin, pitääkö minun ensiksi soittaa Saunalahteen ja solmia sinne liittymä & jotenkin valtuuttaa heidät irtisanomaan liittymäni sieltä Soneralta + siirtämään numero Saunalahteen? Vaiko pitääkö minun nimenomaan ottaa yhteyttä Soneralle ja irtisanoa liittymäni ja ilmoittaa, että haluan siirtää numeroni Saunalahteen?

Kiitos jos joku osaisi neuvoa.

Oletko tutkinut TeleFinlandin vaihtoehtona, numeron siirto on sinne hjelppo etkä joudu maksamaan pakkodatamaksua joka veloitetaan joka kuukausi käytit tai et dataa. Liittymän kuukausi hinta on paljon edullisempi eikä puheluiden hinnassakaan ole mainittavaa eroa.
Olen perehtynyt Tf:n siellä olisi ainoastaan houkuttelevana vaihtoehtona tuo Perus- liittymä ja siihen Netti + lisänopeus, olisi suht huokea hinta tuo 10,67€/kk muttakun sekin olisi ainoastaan 24kk sopparilla ja tämän jälkeen 20,79€ joten ei kiitos. Olisihan se 2 vuotta ns. parempi tarjous ja muutenkin mikäli olisi pysyvästi tuo netti täydellä nopeudella vain 10ekk. Näkisinkin siis että tuo Saunalahden tarjous on parempi tuohon 16,90€/kk omiin tarpeisiini nähden. Ottaen huomioon, että saan nytten rajattoman netin ilman määräaikaisuuksia melko edullisesti. Ja tuota puhetta tulee vähän niinkuin extrana, sitäkin satunnaisesti tarvitsen.

Tulihan minulle tänään tekstiviesti soneralta "Hei numerosi xxx xxxxxxx on siirtymässä toiselle operaattorille. Meillä on sinulle arvokasta tietoa siirrostasi. Soita maksuttomaan numeroon 0800 121 121. Voit lähettää viestin SOITTO numeroon 15400, niin soitamme sinulle. T.Sonera". Ilmeisesti tämä on näitä kerjäysviestejä kun nykyään ei saa suoranaisesti soitella ja "ahdistella" asiakkaita, jotka ovat lähtemässä toiselle operaattorille.

Uskoisin vahvasti, että he tuskin parempaa tarjousta nyt pystyvät lyömään, esim. Soneralla tuo Sopiva Surffilauta 3G on lähes samanlainen kuin Saunalahden liittymä, mutta tuo sisältää 20Gt:n tiedonsiirto rajoituksen +1€ kalliimpi. Ja voin sanoa, että haluan nimenomaan rajattoman netin vaikken välttämättä puhelimella yksistään tuota määrää saa käytettyä juuri mitenkään, mutta kuitenkin netin käyttöni on lisääntymään päin. Esimerkiksi jos olen reissussa ja tarvitsen nettiä niin jaan sen puhelimella tietokoneeseen -> koneella kulutan enemmän nettiä esim. videoiden katseluun, musiikin kuunteluun, pelien pelaamiseen yms.

Näkisinkin että ainoastaan mikäli he voisivat tarjota minulle tuon surffilaudan ilman tiedonsiirtorajaa tai vaihtoehtoisesti Telefinlandilta Perus-liittymän + netin + lisänopeuden ilman mitään määräaikaisuuksia tuohon 10,67€/kk hintaan niin tarttuisin tarjoukseen. Uskoisin kylläkin että he tuskin voivat tuollaiseen suostua, vaikkakin olen ollut Soneran asiakkaana vuodesta 2000-lähtien. Enkä jaksaisi nyt jutella "mukavia" näiden kaikki tietävien aspa tätien kanssa.
Oikeastaan tarkemmin kuin mietin niin tuo Telefinlandin Perus-liittymä + netti + lisänopeus normaalisopimuksella tuohon 10,67€/kk hintaan ilman mitään hinnankorotuksia olisi ainut vaihtoehto mihin suostuisin. Epäilen vahvasti, että pystyvätkö tarjoamaan sen jatkuvasti -50% hintaan vaikkakin olen Soneran asiakkaana ollut 13 vuotta jo.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
TeleFinalandin tarjouksessa netin hinta on taattu 24 kuukaudeksi, mutta kyseessä ei ole määräaikainen sopimus.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ottaisin sen ja vaihtaisin viimeistään 24 kk päästä, jos hinta nousee ja jotain parempaa silloin tarjolla. Eihän tässä loppuiäksi liittymää tarvitse valita.
PasiS ymmärrän kyllä pointtisi, muttakun itse en jaksaisi vahtailla tarjouksia ja kyttäillä kalenteria milloin sopimus on loppumaisillaan, ylipäätään koen liian vaivalloiseksi koko ajan kilpailuttaa. Jos saisi vain hyvän räätälöidyn palvelun niin ottaisin sen ja sitten jos tarvetta tulisi rukkailla niin vasta sitten katselisi tarjouksia yms. 

Onko täällä btw ketään sellaisia, jotka ovat olleet vaihtamassa liittymiään ja sitten on oma operaattori soitellut? Ovatko nämä tarjoukset juurikin tälläisiä "no saat nyt tämän nykyisen liittymäsi vuodeksi puoleen hintaan" vai saako näissä neuvoteltua esimerkiksi tuon telefinlandin tarjouksen pysyväksi eikä vain 24kk ajaksi? Itse epäilen kyllä suuresti, että operaattori voi niin paljon tulla vastaan.

Osallistu keskusteluun