Kysymys

On kenttää normaalisti, mutta häviää hetken päästä

  • 5 kesäkuu 2013
  • 4 kommenttia
  • 1252 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Mikä tämä tällainen on... pitää näköjään hankkia DNA liittymä joskus oikeasti. Ei meinaan Elisa pelaa monessa maastopaikassa. Kun minulle soitetaan tai minä soitan, oireita ovat yleensä heikkolaatuinen puhelu, robottimainen ääni ja puhelu katkeilee ennen aikojaan.

Esimerkkipuhelu tänään: pelkkää katkeilua, piti soittaa toisen kerran. http://goo.gl/maps/ikuda

Ymmärrän että alueella keskellä ei mitään ei 3G-HSPA toimi juurikaan vaikka alueella on muutama talokin missä asutaan, mutta luulisi EDES gprs-verkon toimivan ilman pätkimistä?

Mistä ratkaisu?

Niin ja se vielä piti sanoa että monta kertaa on heikot kentät Pirkkalassakin ihan keskustan tuntumassa, kun laite yhdistää johonkin kaukaisempaan tukiasemaan mistä johtuen päätelaite hakee verkkoa pitkään tai yhdistää sille kaukaisemmalle mastolle ja kenttä on heikko ja data ei liiku? Esim. ABC:llä laite joskus hyppää Keskisentien tukiasemaan vaikka lähempänä olisi Keisarinviitassa masto eli joko mastoissa on vähänväliä jotain vikaa tai sitten tää Elisan verkko vetelee viimeisiään 😃

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Mikä tämä tällainen on... pitää näköjään hankkia DNA liittymä joskus oikeasti. Ei meinaan Elisa pelaa monessa maastopaikassa. Kun minulle soitetaan tai minä soitan, oireita ovat yleensä heikkolaatuinen puhelu, robottimainen ääni ja puhelu katkeilee ennen aikojaan.

1. Mistä ratkaisu?

2. Esim. ABC:llä laite joskus hyppää Keskisentien tukiasemaan vaikka lähempänä olisi Keisarinviitassa masto eli joko mastoissa on vähänväliä jotain vikaa tai sitten tää Elisan verkko vetelee viimeisiään :D

1. Operaattorin valinnassa on otettava huomioon myös verkon toiminta kättöpaikassa. Eri asia on kokonaan, miten suuren painon verkon toimivuudelle käyttöpaikassa verkon toimivuudelle antaa.

2. Tai sitten mainitussa mastossa ei ole Elisan mobiiliverkon tukiasemalaitteita lainkaan tai suuntaus on toiseen suuntaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Itse asiassa tuo yhdistää aina käyttöpaikassani tuohon tukiasemaan, siitä vain noin muutama kerta viikossa kentät häviää ja puhelin hyppää seuraavaksi lähempään tukiasemaan. Ongelma on tosin ollut hyvin satunnainen, joten uskoisin sen johtuvan puhtaasta tilaäisestä verkkoviasta.

Sen sijaan GPRS:n toimivuus Keskisenkulmalla yllätti - edes kahdella palkilla ei saanut kunnon kuuluvuutta eli linja pätki ja soittajan ääni oli robottimainen. En kuitenkaan usko, että kyseisessä paikassa muut operaattorit toimisi paremmin, vaikka mahdollista onkin.

Käsittääkseni ongelma oli että 2G-tukiasema oli yksinkertaisesti liian kaukana.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jos sekä 2G- että 3G-verkot ovat ns. epämääräisen vaihtelevat, verkkotyypin valinnan automatiikka ei tahdo luureissa toimia kunnolla. Johtunee pienistä viiveistä siinä, miten luuri "tarkkailee" verkon rakennetta. Usein auttaa se, että pakotetaan luuri jompaan kumpaan verkkoon. Esim. erittäin heikkokin 3G-signaali (luokkaa -115 dBm) riittää puheyhteyden ylläpitoon, vaikka samassa kohdassa automatiikka päällä puhelu katkeaa satavarmasti. Tai jos 3G katkeaa, 2G-pakotettuna saattaa yhteys säilyä.

Sille ei tietenkään mitään voi, jos molemmat verkot häviää kuulumattomiin, ja sellaisiakin paikkoja "armaassa" Elisan verkossa on ja tulee olemaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Puheluiden heikko vastaanotto oli vikapalvelun mukaan 2G-tukiasemavian syytä. Sitä korjataan.

Data siellä on heikompi toimivuudeltaan peiton raja-alueella, mutta siinäkin oli kuulemma vikaa samassa mastossa myös 3G:n osalta joka on voinut aiheuttaa kokemiani ongelmia.

Osallistu keskusteluun