Onkohan nyt ihan pykälien mukaista toimintaa, ELISA???

  • 28 lokakuu 2018
  • 14 kommenttia
  • 2086 katselukerrat

Olen ollut Saunalahden (Elisan) asiakkaana varmaan pitkälti yli 10vuotta...
Ja palveluja on Elisalta taloudessa 2 x puhelinliittymä, 1x data liittymä, Elisa viihde ja kohta lapsikin tarvii liittymän.
Nyt en voi vaihtaa omaa liittymätyyppiä ollenkaan, muuten menetän saamani etuudet, joka on multisim ominaisuus.
Samalla Elisa kieltäytyy keskustelemasta hinnasta joka on ollut minulla saman myös pitkään, nyt marraskuun loppupuolella hinta hyppää noin 10euroa/kk!!!
Eli joudun maksamaan enemmän liittymästä kun mitä vastaava maksaa tätä nykyä elisalla, mutta joka sisältää EU dataa 10Gt/kk, jota minun liittymä ei sisällä...
Taitaa mennä koko perheen liittymät ja kaikki Elisan palvelut toiselle toimijalle kohta...
Pitkään asiakkaana olevia siis syrjitään ja eikä heistä välitetä...
Tälläisen kuvan sain kun soitin aspaan, mutta tämä on Elisan häpeä...

14 kommenttia

Juu 😞 itse luovuin samasta multi simmistä ja minun ja pojan liittymien hinta nousi huomattavasti melkein tuplaantui.. Ei ole hyvää käyttistä tälläinen.

Moi Moi 😛
Itse tänään tein seuraavan. Ensin Elisan myyntipalvelusta kysyin parempaa hintaa kun nykyiset pompanneet poskettomiksi. Lähtöhinta oli 34,90 ja 29,90 ja 19,90. Chatissa tarjottiin hinnoiksi 24,90 ja 19,90 ja 15,90. Lähdin käymään Elisan myymälässä, sieltä tarjottiin 31,90 hintaan kalleimmalle! Poistuin ja menin Telian myymälään. Sain tarjouksen tasan 20€ ja 20€ ja 16,90€. Päätin vaihtaa kaksi ensimmäistä ja tein siirtosopimuksen. Kävellessä on pois Telialta tulee Elisalta txt-viesti, saavatko soittaa vastatarjouksen. Vastasin kyllä ja sain tarjouksen rajattomat liittymät 19,90€/kpl ja 13,90 halvin. Kummastelin myyjälle miksi ei heti anneta edullisinta hintaa. Vastaus oli että poislähteviin asiakkaisiin reagoidaan. Eli tyyliin 15v asiakkuus ei paina. No nyt on 2 vuodeksi nuo hinnat ja vanhaan verrattuna säästöä n.31€/kk mikä tekee kahdessa vuodessa mukavan summan ! Mutta sinänsä harmi että joutuu tekemään tuon vaihtoliikkeen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Vanha asiakas ei ole minkään arvoinen millään operaattorilla!

DNA:lla olen kyllä saanut ihan hyvää palvelua vanhana asiakkaana ja annettiin tarjous, mutta sekin oli aika huono, verrattuna mitä muualta saa jos vaihtaa! Minulla on datankäyttö enää 10-15 Gt kk. Joskus 20 Gt kk kesäkuukausina kun tulee enemmän pyöräiltyä kylillä ja metsissä.

Ajattelin vaihtaa Moille, 6 eurolla 4 Gt riittäisi koko kuukaudeksi - jos lataisin musiikit Offline-tilaan. Tämä onnistuu huhtikuussa, jos en saa parempaa tarjousta mistään.

Nyt maksan lähes tuplasti enemmän 1 Mb/s 4G-liittymästä! Toki siinä on sitä EU-dataa 4 Gt kk. Käytössä harvoin, no viimeksi meni Tukholmassa ja ennen sitä Virossa laivamatkalla. Kohta Amsterdamissa, kun mennään sinnekin ystäväni kanssa. Mutta kallista on!

Ystävälläni on myös DNA. Sai kunnon alennuksen vasta siirtämällä numero Elisalle ensin!

Nyt soi Helix - Speed (Radio Edit).
Miksihän Elisan edustaja ei ole uskaltanut ottaa kantaa näihin asioihin.
Noh, kohta liittymät vaihtuu ja sitten on turha enää marista...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Voidaan toki katsella sopimuksiasi tarkemmin jos tahdot, mutta MultiSIM on esimerkiksi sellainen mitä ei enää meillä ole tarjolla ja jos liittymälle tahtoo mitään muutoksia, tarkoittaa se käytännössä siitä luopumista. Noihin hintoihinkaan ei paljoa kantaa aina pystytä sen ihmeemmin ottamaan, meillä on eri kanavissa erilaisia etuuksia tarjolla ja toisinaan toisesta voi saada paremman etuuden kuin toisesta, taustalla myös toki on kohdennetut asiakasryhmäkohtaiset etuudet jotka voivat olla ihan esimerkiksi http://elisa.fi/etusi kautta saatavilla ainoastaan. Jos haluat tarkemmin käydä läpi noita sopimuksiasi niin se toki sopii, voit laittaa meille vaikka yksärillä tietojasi joko Facebookissa tai OmaYhteisön puolella, Facebookissa todennäköisesti vastaillaan nopeammin 🙂
Käyttäjätaso 4
Mikähän lienee varsinainen syy siihen, ettei multisim-palvelua ole tarjolla?
Käyttäjätaso 3
Mikähän lienee varsinainen syy siihen, ettei multisim-palvelua ole tarjolla?

Varmaan ettei monen puhelimen käyttäjät käytä vain yhtä (halpaa) liittymää kaikissa puhelimissa helposti..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Yrityksillä on mahdollisuus tarjota haluamiaan palveluita. Ilmeisesti tuo Multi-SIM oli tappiollista, kun en löydä sellaista palvelua muualtakaan, kuluttajille. Suosittelen MOI-operaattoria, sieltä saa jokainen halvan perusliittymän 6 € kk, ilman kalliita laskuyllätyksiä. Olen itsekin sitä miettinyt, ainoa puute on 4 Gt -dataraja, mutta sen kanssa tulisi ehkä toimeen.

Hienoa kun on vaihtoehtoja ja kaikille samaan hintaan!

Nyt soi Noisecontrollers - Glitch (Pro Mix).
Käyttäjätaso 3
Telialta taitaa olla saatavana vielä Multi-SIm, olikohan noin 5€ maksulla...
No hiukan aikaa tuolla yksityisesti viestittelin aspan kanssa...
Ensin joku sanoo että ok, liittymän vaihto onnistuu ilman että menetän tuota Multisim:ä.
Varmistin tämän, ja seuraavana päivänä vielä tulee vahvistus että ok että se onnistuu varmasti.
No seuraavana päivänä tuleekin viesti että ei onnistukkaan, joten vaikuttaa siltä että ei itse Elisalaisetkaan tiedä mikä onnistuu ja mikä ei.
Joten pallo hukassa koko firmassa...

Parasta tässä taas että eilen tuolla kaupan ständillä kysyvät että mikä liittymä, sanoin että vielä vähän aikaa Elisa/saunalahti...
Myyjä ihmetteli ja sanoin ettei Elisa osaa/halua päivittää minun liittymää minun liittymän ominaisuuksien vuoksi, sen takia harkitsen vakavasti nyt vaihtoa.
Tämä myyjä lupasi että hän kyllä voi tehdä sen, sanoin myös hänelle että en usko.
Myyjä kovasti väitti että kyllä hän pystyy, olisi pitänyt lyödä vetoa, mutta en hoksannut ;)
Tarkasti nykyisen liittymän ja tuumas sen jälkeen vähän nolona että ei voi hän tehdä mitään, mutta sanoi että Elisan aspan pitäisi kyllä pysty tekemään muutos...

Lohdutukseksi sain sentään kaksi sukulakua :)

Pitää vielä huomenna kuluttaja virastosta varmistaa että onko näin että jo saadut etuudet/ominaisuudet voi operaattori viedä mielivaltaisesti pois jos asiakas päivittää liittymän, ei mene itselläni järkeen oikein tämä, mutta olenkin vaan pieni ihminen ison yrityksen piikkinä...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Vastaus oli että poislähteviin asiakkaisiin reagoidaan. Eli tyyliin 15v asiakkuus ei paina. No nyt on 2 vuodeksi nuo hinnat ja vanhaan verrattuna säästöä n.31€/kk mikä tekee kahdessa vuodessa mukavan summan ! Mutta sinänsä harmi että joutuu tekemään tuon vaihtoliikkeen.

Tuossahan on malli, jolla itse kukin voi kilpailuttaa hintanta. Olen saman todennut, että pitkä asiakkuus ja keskittäminen Elisalle ei merkitse mitään.

Nyt en voi vaihtaa omaa liittymätyyppiä ollenkaan, muuten menetän saamani etuudet, joka on multisim ominaisuus.

Elisa haluaa eroon Multisim- liittymistä. Siksi hintaa nostetaan ja ominaisuudet eivät kehity tai niitä ei voi Multisim:iin liittää. En tajua miksi näin, koska tämän kaltaiselle liittymälle olisi varmasti kysyntää. Jos mietitään vaikka tilannetta jossa toinen puhelin on älyluuri ja toinen ns. peruspuhelin (vaikka harastekäyttöön, jossa vaaditaan pidempää toimintaikaa).

Jokin syy tälle on, mutta Elisan edustajat eivät ole tätä ainakaan minun muistaakseni kertoneet.

T: Tuokki
Nyt on operaattori vaihdettu... en ollut ainut, kuten jo aikaisemmin sanoin... samoin Elisa viihde loppuu, otin kilpailijalta vastaavaan tuotteen.
Ei mahda mitään, mielellään olisin jatkanut, mutta kun ei voinut neuvotella niin ei väkisin...
No tänään tuli se soitto sitten Elisalta...
Kyseisen multisim liittymän hintaa olisi voinut pudottaa vielä aikaisemmasta hinnasta, mutta nyt on myöhästä.
Ihmetteli kovasti kun kerroin että olen aspasta ja täältä sitä yrittänyt selvittää että saisiko sopimusta jatkettua edes entisellä hinnalla.
Sanoi vaan että jos vaan joku aspasta tai täältä olisi viitsinyt myyntipalveluun ottaa yhteyttä niin asia olisi ollut sitä myöten selvä ja asiakkuus olisi jatkunut entisellään, mutta hiukan huokeammalla hinnalla, tämä olisi käynyt minulle erittäin hyvin...
Mutta nyt on myöhästä pyllistää kun on jo housussa, Elisa, voi voi...
Lopuksi vielä lisä tarjos 2kk veloituksetta, mutta ei enää leikkimistä...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pahoitteluni 😞 Ei ollut itselläni tiedossa että tuolle liittymälle enää löytyisi mitään kautta etuuksia, koitin tätä selvitellä aiemmin. Hyvä tietää kuitenkin jatkoa varten itsekin tämä ja toivottavasti vielä joskus annat meille uuden mahdollisuuden 🙂

Osallistu keskusteluun